Fenixx Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 No to i tak nieźle mi tak ze 3tyg codziennego czytania trzyma paperwhite 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soulreaver Posted October 14, 2015 Author Report Share Posted October 14, 2015 Z podświetlaniem czy bez? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Rayden Posted October 15, 2015 Report Share Posted October 15, 2015 Za 500 zl można mieć sporo książek. Dlatego trzymam cały czas Classica... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fenixx Posted October 15, 2015 Report Share Posted October 15, 2015 Z podświetlaniem czy bez? z podświetlaniem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
livandrel Posted October 25, 2015 Report Share Posted October 25, 2015 Wyświetlane reklamy nie przeszkadzają w czytaniu i nie wpływają na czytelność bateri, traktuj je jak wygaszacz. Co do wyboru pomiędzy wersją 2 a 3 to 2 jest naprawdę dobra i nie ma sensu dopłacać do 3. Możesz się zastanowić czy wybrać paperwhite czy voyage bo tutaj już jest różnica. Wysłane z mojego HTC One_M8 dual sim przy użyciu Tapatalka Odnośnie podświetlenia to przydaje się w trakcie podróży wueczrem/nocy lub w domu gdzie nie chcesz palić światła aby nie przeszkadzać innym. Wysłane z mojego HTC One_M8 dual sim przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hechlok Posted October 26, 2015 Report Share Posted October 26, 2015 Wyświetlane reklamy nie przeszkadzają w czytaniu i nie wpływają na czytelność bateri, traktuj je jak wygaszacz. Co do wyboru pomiędzy wersją 2 a 3 to 2 jest naprawdę dobra i nie ma sensu dopłacać do 3. Możesz się zastanowić czy wybrać paperwhite czy voyage bo tutaj już jest różnica. Wysłane z mojego HTC One_M8 dual sim przy użyciu Tapatalka Odnośnie podświetlenia to przydaje się w trakcie podróży wueczrem/nocy lub w domu gdzie nie chcesz palić światła aby nie przeszkadzać innym. Wysłane z mojego HTC One_M8 dual sim przy użyciu Tapatalka Z tego, co wiem, to nie ma różnicy między Voyage, a Paperwhite3 - przynajmniej jeśli chodzi o ekran. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
livandrel Posted October 26, 2015 Report Share Posted October 26, 2015 Główna różnica to fizyczne przyciski do przekładania stron. A tego mi brakowało w paperwhite Wysłane z mojego HTC One_M8 dual sim przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertos Posted October 26, 2015 Report Share Posted October 26, 2015 Wyświetlane reklamy nie przeszkadzają w czytaniu i nie wpływają na czytelność bateri, traktuj je jak wygaszacz. Co do wyboru pomiędzy wersją 2 a 3 to 2 jest naprawdę dobra i nie ma sensu dopłacać do 3. Możesz się zastanowić czy wybrać paperwhite czy voyage bo tutaj już jest różnica. Wysłane z mojego HTC One_M8 dual sim przy użyciu Tapatalka Odnośnie podświetlenia to przydaje się w trakcie podróży wueczrem/nocy lub w domu gdzie nie chcesz palić światła aby nie przeszkadzać innym. Wysłane z mojego HTC One_M8 dual sim przy użyciu Tapatalka Z tego, co wiem, to nie ma różnicy między Voyage, a Paperwhite3 - przynajmniej jeśli chodzi o ekran. Ten pierwszy ma trochę lepszy kontrast Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
capricorn Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Chyba wszystkie generacje Kindla przerobiłem Z dotychczasowych Voyage był bez dwóch zdań najlepszy. Kontrast jest faktycznie trochę lepszy w V niż w PW3 ale to różnica pomijalna, główna sprawa to guziki bez których żyć się nie da ale to tylko moje zdanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aerial Posted November 28, 2015 Report Share Posted November 28, 2015 Gdzie można najtaniej kupić PW3 bez reklam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertos Posted November 28, 2015 Report Share Posted November 28, 2015 Gdzie można najtaniej kupić PW3 bez reklam? Przeczytaj: http://swiatczytnikow.pl/cyber-monday-kindle-paperwhite-iii-znow-o-20-euro-taniej-chyba-ostatnia-okazja-w-tym-roku/?wysz Jest tam napisane jak kupić wersje bez reklam z przesyłką przez mailboxde, tylko pamiętaj, że jak kupisz wersje bez reklam to masz darmową przesyłkę i łatwiej z ewentualną reklamacją - w przypadku wersji z reklamami ewentualną reklamację musisz chyba też załatwiać przez mailboxde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
redflow Posted November 28, 2015 Report Share Posted November 28, 2015 @Aerial Nie chodzi oto, gdzie najtaniej, a gdzie dokonując zakupu możemy liczyć na gwarancję Amazonu I rzeczywiście: http://www.amazon.de/dp/B00QJDO0QC/ref=nav_shopall_k_dpmwi6 To najlepsza oferta spełniająca ten warunek A co do ofert w Polsce i dlaczego mogą być problematyczne: http://swiatczytnikow.pl/polak-potrafi-czyli-kindle-z-japonii-w-polskim-sklepie-i-klopoty-z-gwarancja/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aerial Posted November 28, 2015 Report Share Posted November 28, 2015 @Aerial Nie chodzi oto, gdzie najtaniej, a gdzie dokonując zakupu możemy liczyć na gwarancję Amazonu I rzeczywiście: http://www.amazon.de/dp/B00QJDO0QC/ref=nav_shopall_k_dpmwi6 To najlepsza oferta spełniająca ten warunek A co do ofert w Polsce i dlaczego mogą być problematyczne: http://swiatczytnikow.pl/polak-potrafi-czyli-kindle-z-japonii-w-polskim-sklepie-i-klopoty-z-gwarancja/ Gdzie można najtaniej kupić PW3 bez reklam? Przeczytaj: http://swiatczytnikow.pl/cyber-monday-kindle-paperwhite-iii-znow-o-20-euro-taniej-chyba-ostatnia-okazja-w-tym-roku/?wysz Jest tam napisane jak kupić wersje bez reklam z przesyłką przez mailboxde, tylko pamiętaj, że jak kupisz wersje bez reklam to masz darmową przesyłkę i łatwiej z ewentualną reklamacją - w przypadku wersji z reklamami ewentualną reklamację musisz chyba też załatwiać przez mailboxde Myślałem, że ta promocja już się skończyła. Zamówiłem, dzięki wielkie za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aerial Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Kindle dotarł, w porównaniu do mojego wcześniejszego Prestigio... nawet nie ma, co porównywać inna liga. Jaki case polecacie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hechlok Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 Niestety oryginalny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inszy Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 Stety niestety, ale warto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azahiel Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 Ja mam taki z allegro za 30/40 zł... I jest bardzo dobry, niczym nie ustępuję oryginalnemu... Inny materiał bo nie skóra to wiadomo, ale bez rpzesady. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inszy Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 U mnie różnica była taka, że nieoryginalny się rozpadł w jakieś półtorej roku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hechlok Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 Oryginalny jest bardzo miły w dotyku i trwały. Mam i taki i taki na dwóch różnych Kindle i jednak na pewno nie zamieniłbym Amazonowego na ten drugi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Rayden Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 (edited) Mam nieoryginalny na Classic. Nic się nie psuje a to już rok czytania. Edited December 6, 2015 by Lord Rayden Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hechlok Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 mój nieoryginalny też się nie zepsuł, ale mając obydwa i nie patrząc na cenę, to jakościowo oryginalny jest lepszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aerial Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 mój nieoryginalny też się nie zepsuł, ale mając obydwa i nie patrząc na cenę, to jakościowo oryginalny jest lepszy. Zdziwiłbym się, gdyby było inaczej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azahiel Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 ja coś takiego szukam na swojego paperwhite 2... http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003ZUXVSK?ie=UTF8&tag=webblo-21&linkCode=as2&camp=1634&creative=19450&creativeASIN=B003ZUXVSK Widział ktoś coś podobnego? Miałem taki sam na Keyboard- świetny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
redflow Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 Sam nie wiem, czy takie świetne Kupiłem i dostałem: 13 July 2011 Zapłaciłem (z wysyłką): 31.98 funtów Teraz, po przetrawieniu około 220 książek, wygląda tak Czyli rozsypał się najbardziej newralgiczny element, co nie wyklucza oczywiście użytkowania, ale estetyka etui przez to siadła. Oczywiście czytam dużo, dla niektórych naszych rodaków pewnie ekstremalnie dużo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OldTomFrost Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 Rowniez kupilem sowjego w 2011 wraz z dedykowanym etui z lampka. Kilka lat temu przejala go zona i o dziwo do dzisiaj czytnik jeszce zyje. Nie wiem czy moze byc lepsza rekomendacja dla tego etui Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts