Jump to content

Recommended Posts

Posted
W dniu 26.04.2023 o 12:07, Kuba_622 napisał(a):

NiceHCK Traceless. Najlepsze pchełki jakie słyszałem, a miałem z kilkanaście modeli. Cena często spada do kilkunastu zł z przesyłką, mikrofon jest niezły, a dźwięk to o wiele wyższy poziom niż Iris 2.0.

Pomyślę nad tymi Tracelessami, choć wyglądają marnie jak za 50 zł.

W dniu 26.04.2023 o 12:51, SebastianTT napisał(a):

Może mam pecha ale w moich co jakiś czas słychać trzaski. No i bass wylewa się na średnice i wokale słabo brzmią. Jak dla mnie RY4S plus mają prawie tyle samo basu a wokale i detale lepsze niż NiceHCK Traceless. 

NiceHCK EB2S wyraźnie jaśniejsze od obu wcześniej wymienionych.

Zwykłe RY4S leżą gdzieś pośrodku. Jak się porównuje jeden do jeden z poprzednimi to wypadają trochę bezbarwnie ale jak zaczynam od nich słuchanie to są bardzo fajne.

W sumie po przemyśleniu to najbardziej mi podchodzą RY4S plus - dynamiczne, muzykalne i rozrywkowe a nie mulą i nie kłują sopranami. Mam też https://www.aliexpress.com/item/4001185272588.html ale prawie o nich zapomniałem pamiętam tylko, że wypadły dla mnie gorzej niz niz RY4S plus i przepiąłem do nich kable i do Openheart nie wracałem. 

Wie ktoś jak się te moje Openheart mają do tych droższych? z tego linku https://www.aliexpress.com/item/4001180479742.html

Ale jakie słuchawki? jakies link? 

Kiedyś miałem RY4S (pełno było tych wersji, ale moja miał kabel pleciony przytwierdzony na stałe i bez mikrofonu). Były dla mnie zbyt jasne/suche. Myślałem jeszcze nad wersją z odpinanym kablem - jest zwykła, Plus i 300 ohm, ale póki co Plus siedzi w koszyku od ponad roku na pewno.

Te OpenHeart też mnie kiedyś interesowały, bo miałem od nich takie dokanałówki z fajnym przewodem oraz kabelek i z obu rzeczy byłem zadowolony. W zasadzie poza ceną i efektywnością to są bardzo podobne, choć te tańsze wydają się być ciekawsze ze względu na częściowo otwartą konstrukcję.

W dniu 26.04.2023 o 22:13, emadine napisał(a):

Te pchły co wyżej to NSC Audio DIY LCP 80ohm

W dniu 27.04.2023 o 12:03, janek patufka napisał(a):

Dokładnie Tak.

https://tiny.pl/wbp83

Ciekawe te pchełki - szczególnie na membranie LCP, ale nie wyglądają na wygodne tak jak ww.

Jeszcze tak sobie myślę czy nie kupić TWS-ów w stylu Airpodsów np. 5.2 SoundPEATS Air3 Deluxe HS...

Posted
10 godzin temu, Hustler napisał(a):

Pomyślę nad tymi Tracelessami, choć wyglądają marnie jak za 50 zł.

Nie wiem skąd takie wahania ceny, ale one są często poniżej 10 zł, na Shopee kosztowały 15 zł z wysyłką.

Co do wykonania - identyczne jak Vido, tylko dźwięk lepszy.

Posted

Dziś Traceless z kuponem i monetami za 21,09 pln

• Like 1
Posted

dobra cena za dobry produkt, tylko te pianki co dodali sa do doopy, musialem wyrzucic

Posted (edited)

Do mnie niedawno przyszły takie pchełki FENGRU D08

https://pl.aliexpress.com/item/1005005368379209.html

Dobrze wykonane, imo lepsze technicznie niż Vido, porównywalne z Jcally EP01.

Mniej basowe od EP01, ale po zaaplikowaniu modu grają dość podobnie, z trochę bardziej zaznaczoną wyższą średnicą.

Ostatnio też "znęcam się" nad Kbear Knight, ich totalne bezbasie udało mi się poprawić poprzez rozwiercenie basreflexów - są 3, ale do jednego brak dostępu, stad rozwiercałem tylko 2. Na fotce z netu da sie zauważyć jeden z nich, jak widać malutki (reszta taka sama).

Póki co rozwierciłem jeden otwór do 0,8mm a drugi do 1mm, ale chyba obydwa po 1mm finalnie dostaną, bo w przeciwieństwie do EP01 bas nadal twardy, a w EP01, po rozwierceniu do 1mm się zmiękczył.

KBEar-knight-ear2.jpg

Edited by Perul
  • Like 2
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Kupiłem na ali na codziennych okazjach. Polecam pchełkarzom z całego serca. Żadne naprawdę koszty a granie bardzo dobre... No i ładne !!! 4f2304f6cbc4d39e3e516c50e0c6cd00.jpg

Wysłane z mojego CPH2069 przy użyciu Tapatalka

• Thanks 1
Posted
a zwą się jak?
Nicehck EB2S....

Posted
Nicehck EB2S....

Zgodnie z tym co wcześniej popisałem...b89f30ebbb063607457682a7d3659f1f.jpg

• Like 1
Posted
3 godziny temu, janek patufka napisał(a):

Zgodnie z tym co wcześniej popisałem...b89f30ebbb063607457682a7d3659f1f.jpg

Poproszę link z taką cena

Posted
20 godzin temu, meehooj napisał(a):

Poproszę link z taką cena

Taka cena jest tylko w apce na komórkę, na kompie takiej nie znajdziesz.

Do tego trzeba wejść na stronie głównej w "okazje", bo tak też chyba za tyle nie znajdziesz.

W dniu 9.07.2023 o 19:24, janek patufka napisał(a):

Nicehck EB2S...

Chętnie bym je porównał ze zmodowanymi Jcally EP01

• Thanks 1
Posted

Nowe pchełki od Dunu - Alpha 3. Zapowiadają się dobrze 

image.png

• Like 1
Posted
22 godziny temu, Jaro54 napisał(a):

Zapowiadają się dobrze

Na jakiej podstawie tak sądzisz?

Posted

Też jestem ciekaw, co sprawiło, że Cię zaintrygowały.

Dla mnie, na pierwszy rzut oka, wyglądają na ciut niewygodne - dość długi, prosty stem.

Natomiast jedna z pierwszych (i póki co chyba jedyna) recenzji ocenia je dość pozytywnie. Jest w niej nawet kilka porównań do Serratusów TGXear, które stały się w ostatnim czasie wyznacznikiem pchełkowych możliwości.

https://www.head-fi.org/showcase/dunu-alpha-3.26605/review/31232/

Posted
Godzinę temu, Perul napisał(a):

Na jakiej podstawie tak sądzisz?

Godzinę temu, HappyBlack napisał(a):

Też jestem ciekaw, co sprawiło, że Cię zaintrygowały.

Dla mnie, na pierwszy rzut oka, wyglądają na ciut niewygodne - dość długi, prosty stem.

Natomiast jedna z pierwszych (i póki co chyba jedyna) recenzji ocenia je dość pozytywnie. Jest w niej nawet kilka porównań do Serratusów TGXear, które stały się w ostatnim czasie wyznacznikiem pchełkowych możliwości.

https://www.head-fi.org/showcase/dunu-alpha-3.26605/review/31232/

Mam Alpha 1 Pro i bardzo lubię ich dźwięk. Co ciekawe to pchełki hybrydy dynamik i armatura 

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Recenzja Dunu Alpha 3 Akrosa 

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Długo nie trzeba było czekać - segment pchełek DIY zaczął wspinać się na coraz to wyższe szczyty cenowe. I to w niesamowicie krótkim czasie.

Najpierw były Sunnivy za $299, a teraz: nowa propozycja od TGXear - Desolation Sound.

Póki co, tylko pre-ordery za $599. Dostawa we wrześniu 2023 r.

https://www.tgxear.com/store/products/desolation-sound

No nic, czekam aż więcej zawodników ChiFi zainteresuje się tą niszą i w przyszłości przyjdzie nam cieszyć się z podobnego brzmienia w nieco lepszym wykonaniu i w nieco przystępniejszej cenie. Pod względem ergonomii modele od Fiio i Dunu zostawiają modelarzy DIY daleko w tyle.

Edited by HappyBlack
  • Like 1
Posted

Ja w tych tańszych operuję raczej... 🙄Te Faaeale anonsowane są/były z hasłem "nowy driver". Sprzedawca z CN pisze:

Dźwięk:
-Dobry bas, nie za dużo.
-Ładne średnie i wysokie.
-Czysty i ciepły wokal.
-Bogate szczegóły....

🤠🤠🤠

od siebie dorzucę, że grają szeroko, przestrzennie. Uważam, że są warte te 8 $.

https://tiny.pl/cr1vn

Posted

Podbiję jeszcze to rozdanie w pchełach, pokażę zakup wczorajszy czyli Yuyin Y100 za około 3,5 - 4 $.
Dokładnie za 14,33 złotych.
Grają świetnie chyba nawet lepiej niż te clear Faaeale. Zakupiłem pod wpływem zachwytów od kolegów z Indonezji i Filipin, których dokonania przeglądam w komunikacji miejskiej.. 00c6e993c1d41028f6390403e02d66ae.jpg60afeaf37d28fa9796307492a53d5063.jpg

• Like 2