Guest Posted September 3, 2015 Report Share Posted September 3, 2015 To by wiele tłumaczyło.Wracając do Soniaka - byleby nie było słuchania na granicy głośności jak na A15 i będzie git. I obsługę ReplayGain. I gapless dla mp3. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spawn Posted September 3, 2015 Report Share Posted September 3, 2015 (edited) Wlasnie dzisiaj bawilem sie a15 i ja nie mam zludzen ze przenosne odtwarzacze napedza nauszniki ale podpialem ałdeło i bylo wlasnie na granicy. Jeden kawalek mial wiekszy zapas niz drugi ale jak wrzuci sie starszy album ktory jest cicho nagrany (czytaj nie ma splaszczonej dynamiki) to braknie skali. Mam caly czas cowona s9 (uszkodzony wlacznik wiec uzywam go stacjonarnie) i jasne to nie zaden potwor mocowy ale slucham na phonakach max 30 w 40 stopniowej skali a a15 lecialem (niewiem ile on ma stopni) cos w stylu 28/30...... Na dokach to jest nie do przyjecia. Jak a15 tez ma 15mw jak zx1 to clip na moje ucho jest mocniejszy bo tez slucham na nim na 75% mocy. Edited September 3, 2015 by Spawn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemrod Posted September 4, 2015 Author Report Share Posted September 4, 2015 Akurat z mocą playerków sonego a danymi podawanymi przez producenta zawsze dziwnie było. Taki x1050 miał podawane 5mW. Test na szybko 20/40 na Clipie odpowiada mniej/więcej 9/30 na ZX1. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paratykus Posted September 4, 2015 Report Share Posted September 4, 2015 Wlasnie dzisiaj bawilem sie a15 i ja nie mam zludzen ze przenosne odtwarzacze napedza nauszniki ale podpialem ałdeło i bylo wlasnie na granicy. Jeden kawalek mial wiekszy zapas niz drugi ale jak wrzuci sie starszy album ktory jest cicho nagrany (czytaj nie ma splaszczonej dynamiki) to braknie skali. Mam caly czas cowona s9 (uszkodzony wlacznik wiec uzywam go stacjonarnie) i jasne to nie zaden potwor mocowy ale slucham na phonakach max 30 w 40 stopniowej skali a a15 lecialem (niewiem ile on ma stopni) cos w stylu 28/30...... Na dokach to jest nie do przyjecia. Jak a15 tez ma 15mw jak zx1 to clip na moje ucho jest mocniejszy bo tez slucham na nim na 75% mocy. W ustawieniach A15 można tak zrobić, że (na moje subiektywne ucho) dochodzi jakieś 4-5 punktów do tej 30-punktowej skali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mecin Posted September 4, 2015 Report Share Posted September 4, 2015 Sony może dobrze podawać dane swojego modelu, natomiast trzeba sprawdzić czy czasem nie są to dane bez blokady UE. Można sprawdzić na zasadzie A15 vs A17. Znalazł ktoś może zapis, paragraf, mówiący o tych ograniczeniach głośności? Są podane jakieś konkretne wartości, dane? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 4, 2015 Report Share Posted September 4, 2015 (edited) Tyle znalazłem http://europa.eu/rapid/press-release_IP-09-1364_pl.htm Edited September 4, 2015 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemrod Posted September 11, 2015 Author Report Share Posted September 11, 2015 Cena w Japonii to 63,300 yenów. W przeliczeniu na złotówki wychodzi mniej/więcej 1900zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pankracy_waw Posted September 12, 2015 Report Share Posted September 12, 2015 Cena zx2 w jp to 3.2k a wiemy ile w pl sobie krzyczą :/ Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemrod Posted September 12, 2015 Author Report Share Posted September 12, 2015 Cena zx2 w jp to 3.2k a wiemy ile w pl sobie krzyczą :/ Sent from my iPhone using Tapatalk Startowa cena ZX2 to 144000 yenów (jakieś 4,4k zł). Biorąc pod uwagę ile kosztuje on w pl, cena ZX100 w pl powinna wynosić jakieś 2199 - 2299 zł (?) . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pankracy_waw Posted September 12, 2015 Report Share Posted September 12, 2015 Cena w jp to cena z 4%vat u nas dojdzie VAT i akcyza wiec na start 2999 będzie. Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemrod Posted September 12, 2015 Author Report Share Posted September 12, 2015 Licząc w ten sposób zx2 musiałby kosztować w pl 6820 zł... także napewno nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pankracy_waw Posted September 12, 2015 Report Share Posted September 12, 2015 (edited) Czemu ? Zx2 kosztuje 3.2k w jp. Za swojego tyle zapłaciłem. W Tokio w centrum handlowym. Z opłatami granicznymi wychodzi w okolicach 4.6 k. Wszystko się zgadza. Sent from my iPhone using Tapatalk Edited September 12, 2015 by pankracy_waw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemrod Posted September 12, 2015 Author Report Share Posted September 12, 2015 Porównujesz cenę po długim czasie z cena premierową. To nie ma sensu. Porównaj obie ceny startowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spawn Posted October 8, 2015 Report Share Posted October 8, 2015 (edited) No więc cenowo to dokładnie 3tys więc pankracy trafił idealnie Amazon.de to 699 euro, a amazon.co.uk to 500 funtów i dziwnie drogo 880 dolców na amazon.com w USA Edited October 8, 2015 by Spawn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
siara1975 Posted December 28, 2015 Report Share Posted December 28, 2015 http://hifisenses.com/portable-audio/sony-nw-zx100-portable-player.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spawn Posted December 28, 2015 Report Share Posted December 28, 2015 Nazwać te wypociny recenzją to naprawdę grube przegięcie Nie ma minusów w tej cenie - to mnie mnie rozbawiło Odtwarzacz kosztuje 3 tys zł (!), ma plastikowy ekran, ma niestandardowe złącze usb oraz bardzo słaby mocowo (standard u sonego). Jak ktoś chce długogrający odtwarzacz to lepiej Plenue D za połowę ceny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawkos Posted January 10, 2021 Report Share Posted January 10, 2021 W końcu po latach cena się ustabilizowała na dużo niższym poziomie i mogłem się stać posiadaczem tego sprzętu. Ciekawe czy ktoś jeszcze go posiada? Dla mnie to pozytywne zaskoczenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
y20 Posted February 9 Report Share Posted February 9 no właśnie a jak z mocą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts