chimaira66 Posted January 16, 2016 Report Posted January 16, 2016 (edited) Ostatnio z ciekawości kupiłem lampowca DIY, miło zaskoczony jestem. Fajnie gra. Tylko ta obrzydliwą, złotą gałę na srebrną wymienić muszę. Mam też gitarowego wzmaka na lampach, nie wiem czy się liczy. Świetne zdjęcie. Świetne zdjęcie. Edited January 16, 2016 by chimaira66 Quote
Eternal Seeker Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 Słuchawki napędzi ale i takie kolumienki też :-) 5 Quote
PENDRAGON Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 Słuchawki napędzi ale i takie kolumienki też :-) Xtra kolumny . Quote
crysis94 Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 Słuchawki napędzi ale i takie kolumienki też :-) Xtra kolumny . Takie ładne, że prawie energizer przegapiłem - tak tego dużo, że nie wiem co podziwiać :F 1 Quote
hechlok Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 I tylko 3 posty na forum. Jeszcze 47 i będziemy mogli kupić coś z tego stadka 1 Quote
Eternal Seeker Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 Raczej chyba nie . Przerzuciłem już trochę tego sprzętu i coś czuję ,że jestem na właściwej drodze :-) Dokupię jeszcze "co nieco", "doszlifuję system" i mogę się już poświęcić tylko słuchaniu muzyki . Quote
lok Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 Eternal a możesz coś więcej napisać na temat kolumn. Extra zestaw. Moje gratulacje. Sent from my iPhone using Tapatalk Quote
Teti Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 Raczej chyba nie . Przerzuciłem już trochę tego sprzętu i coś czuję ,że jestem na właściwej drodze :-) Dokupię jeszcze "co nieco", "doszlifuję system" i mogę się już poświęcić tylko słuchaniu muzyki . Ta... trzeba było się nie rejestrować teraz to już pójdzie z górki, niczym się nie obejrzysz a stwierdzisz że coś tu nie ma synergii i wypadało by wymienić Quote
Eternal Seeker Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 Eternal a możesz coś więcej napisać na temat kolumn. Extra zestaw. Moje gratulacje. Sent from my iPhone using Tapatalk Wykonane przez Pana Dubiela : http://dubieltubeamps.pl/Altec_604/604.html Quote
hechlok Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 Raczej chyba nie . Przerzuciłem już trochę tego sprzętu i coś czuję ,że jestem na właściwej drodze :-) Dokupię jeszcze "co nieco", "doszlifuję system" i mogę się już poświęcić tylko słuchaniu muzyki . Mam wrażenie, że czytałem już to zdanie wiele razy Sam napisałem je wiele razy. Ostatnio wczoraj, jak tydzień temu stwierdziłem, że sprzedaję wszystko i zostaję z HD600 i Skorpionem, a potem wszystko zostawiłem, kupiłem Mojo i wymyśliłem, że brakuje mi jeszcze tylko Staxów Ale teraz jestem już pewien, że to będzie ostatni zakup i potem już będę tylko słuchał muzyki 3 Quote
Eternal Seeker Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 Możliwe ale na razie wystarcza mi to co mam ,tym bardziej,że jest to tylko połowa tego "stadka" :-) Quote
saudio Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 To Eurydyka tak sobie z boczku majestatycznie stoi ? Jakie masz lampy ? Quote
razvizion Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 Chciałbym się też zapisać ,gram na takim od 3 lat ,na "dziurce słuchawkowej" od 2 lat . Słuchawki to Sennheiser HD800 i Beyery 990Pro . A to 6AS7 ma "dziurkę" na słuchawki? Sent from mobile. Quote
crysis94 Posted January 17, 2016 Report Posted January 17, 2016 Chciałbym się też zapisać ,gram na takim od 3 lat ,na "dziurce słuchawkowej" od 2 lat . Słuchawki to Sennheiser HD800 i Beyery 990Pro . A to 6AS7 ma "dziurkę" na słuchawki?Sent from mobile. Pewnie standardowo końcówka mocy po rezystorach Quote
Eternal Seeker Posted January 18, 2016 Report Posted January 18, 2016 Standardowo nie ma ,Pan Dubiel zrobił na moją prośbę . "Optymalizowana" pod 300 Ohm . Tak to u mnie wyglądało ze 6 lat temu ,lampki szczątkowo gdzieś tam poukrywane :-) 2 Quote
bakus1233 Posted January 18, 2016 Report Posted January 18, 2016 Co to za urządzenie pod k701? I nie chodzi mi o stojak Quote
Eternal Seeker Posted January 19, 2016 Report Posted January 19, 2016 (edited) Wzmacniacze "czysto lampowe" ,proszę bardzo :-) "Drogi samuraja" lampowego ciąg dalszy . Ponad dwa lata temu ...... Edited January 19, 2016 by Eternal Seeker 3 Quote
Baele Posted January 19, 2016 Report Posted January 19, 2016 Wzmacniacze "czysto lampowe" ,proszę bardzo :-) "Drogi samuraja" lampowego ciąg dalszy . Ponad dwa lata temu ...... Zazdraszczam Ja ze wzgledu na malego nastepce zrezygnowalem z lamp chociaz uwazam, ze zaden tranzystor nie jestes w stanie zastapic dobrej lampy Quote
hechlok Posted January 19, 2016 Report Posted January 19, 2016 @UP dzieci się szybko uczą. Mój raz dotknął lampy i już wie, że się nie dotyka. Quote
Undertaker Posted January 19, 2016 Report Posted January 19, 2016 Pamiętam, że w moim byłym GlassWare ACF-2 (swoją drogą BamboszeK odwalił kawał dobrej roboty składając tego wzmaka) też się lampy nieźle grzały. W sumie bardzo miło wspominam tego wzmaka i gdyby nie to, że nie współgrał on z moimi ulubionymi słuchawkami (OTL), to kto wie, czy bym z nim nie został. Póki co miałem tylko tego wzmaka jeśli chodzi o lampy, z DAC'ów to Citrone Tube DAC ale to tylko przez kilka dni na odsłuchu. Oba sprzęty sobie bardzo cenię. Z drugiej strony, niby mógłbym spróbować czegoś lampowego ale nie OTL, żeby mi z HM5 współpracowało, ale z Headonica jestem bardzo zadowolony no i w sumie to ten wzmak w moim torze gra trochę tak lampowo nawet, organicznie, co mi się bardzo podoba. Quote
superbart Posted January 19, 2016 Report Posted January 19, 2016 @UP dzieci się szybko uczą. Mój raz dotknął lampy i już wie, że się nie dotyka. No ale jakby stały na takim stoliczku jak u Eternal Seeker to już z Mega Nerfa by mogły oberwać bez poparzenia paluszków. Oczywiście zupełnie przypadkiem. A przy takiej sile strzału jak ma Nerf to nie wiem czy by lampa była w stanie nienaruszonym . Quote
hechlok Posted January 19, 2016 Report Posted January 19, 2016 Headonic oddaje bardzo dobrze charakter źródła, więc on potrafi zgrać naprawdę różnie. 1 Quote
Undertaker Posted January 19, 2016 Report Posted January 19, 2016 Może dlatego zwą mojego DAC'a "Lampucerą" Już nie offtopuję i czekam na jakieś kolejne zdjęcia lampiaków Quote
Eternal Seeker Posted January 20, 2016 Report Posted January 20, 2016 Mój "junior" na szczęście jest już pełnoletni (na zdjęciu z psem) :-) Quote
Roo_Volt Posted January 27, 2016 Report Posted January 27, 2016 Pragnę poinformować, że od wczoraj jestem posiadaczem Espressivo E Mod Synthax. Prawie nockę zarwałem słuchając na DT990 pro 250 Ohm. 1 Quote
Recommended Posts