Jump to content
PROMOCJA MP3Store.pl i HiFiPRO.audio 08.03.2025 - 16.04.2025 ​☀️😎​ ×
  • 0

Sennheiser Momentum vs Phiaton moderna 200 vs SM E50 - doki~400 z&#322

Question

Posted (edited)

Szukam następcy dla moich E10 i potrzebuję Waszej pomocy. Lubię bardziej ciepłe niż chłodne brzmienie, ale bez zamulania. Szukam więcej funu niż audiofilskiego charakteru, aczkolwiek cenie sobie dobrą separację. Słucham głównie cięższego D&B, rocka (Deftones, Queens of the stone age itp), czasem muzyki instrumentalnej i rapu. Źródło jest raczej neutralne, że wskazaniem na chłód i analitykę. Czekałem na premierę E10, ale z pierwszych recenzji widzę, że nie do końca wpasowują się w mój profil. Czy ktoś może pomóc w wyborze, ewentualnie wskazać coś innego, niż moje propozycje? Czytałem dużo dobrego o Yamaha eph 100, ale boję się ergonomii.

Edited by Najner

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Posted

Looknij na JVC FRD-80, jest recenzja na necie http://zakupek.pl/test/sluchawki/porownanie-jvc-ha-frd60-i-ha-frd80/3/

Ja je używam od dobrych kilku miesięcy razem z Touchem 4G.

Jak dla mnie granie jest bardzo dobre. Słuchawki grają przyjemnie. Scena jest duża jak na dokanałówki. Góra czytelna, ale niekująca, basik schodzi nisko i ma fajną zróżnicowaną charakterystykę. Wokale są bliskie i miłe w odbiorze.

• 0
Posted

Dzięki za propozycję, na papierze brzmią ciekawie :P Na pewno wezmę je pod uwagę i postaram się przesłuchać - widzę tylko, że może być ciężko z dostępnością. Ciekaw też jestem Tenorów od Zero Audio, niby budżetowe słuchawki, a jednak bardzo chwalone jako funowe doki do cięższej muzy.

• 0
Posted

Też przeskakiwałem z E10 na HA-FRD80 i bardzo sobie je chwalę jak za taką cenę. ;) Myślę, że teraz ciężko byłoby znaleźć dla mnie coś lepszego.

• 0
Posted

Przez moment użytkowałem E10 (wygrzane), ale pech dla nich chciał, że po kilku dniach kupiłem właśnie JVC. Soundmagiki zostały dosłownie zmiecione, nie było sensu ich trzymać, bo zbierały by tylko kurz ;)

• 0
Posted

Znacie jakieś miejsce we Wrocku, gdzie można te JVC przesłuchać? Widzę, że na dzień dzisiejszy to trochę egzotyki, a jednak wolałbym porównać je z pozostałymi.

• 0
Posted

Dokładnie to co mówi REZOK. Co do miejsca - nie mam pojęcia, ale zapewniam Cię - po przesiadce z E10, wsłuchaniu się w JVC, już nigdy nie wrócisz do E10. :P

• 0
Posted (edited)

Znacie jakieś miejsce we Wrocku, gdzie można te JVC przesłuchać? Widzę, że na dzień dzisiejszy to trochę egzotyki, a jednak wolałbym porównać je z pozostałymi.

Kurop ze sklepu mp3s ma swoj prywatny egz - jak zagadasz dobrze to moze udostepni. Ja rowniez posiadam :)

Edyta: o JVC KX100 pisalem powyzsze...

Edited by adikadik
  • 0
Posted

Też mnie to ciekawi, jakoś nikt ich jeszcze nie porównywał, a mają takie same drivery Micro HD.