Jump to content
PROMOCJA MP3Store.pl i HiFiPRO.audio 08.03.2025 - 16.04.2025 ​☀️😎​ ×

Recommended Posts

Posted

ja tylko ze streamingu korzystam, nie mam w ogóle plików, słucham tylko z Qobuza.

Co do porównania to chciałem pokazać, że można wyszukiwarkę zrobić duuużo lepszą niż to co ma Roon. Nic poza tym.

Posted

trzeba polować na okazje, ja tak nabyłem dożywotnią wersje bo mimo tej nieszczęsnej wyszukiwarki spodobał mi się na tyle, że nie było sensu pykać po kawałku :)

Posted

Muszę sam siebie poprawić - Rosę jest koreański i to mój sprzęt marzeń.

Jakie ma niedoróbki software?
Tak w ogóle na koniec roku kupiłem ten CD Rega używkę i kocham go :)

I niestety zapędziłem się w kozi róg bo nie miałem go jak wpiąć w system.

Musialem kupić wspomniany Wiim ultra. Ekran jak ekran choć ta namiastka wskaźnika VU mi się podoba. Teraz mam ogarnięte wszystkie sprzęty. 
Bardzo fajne jest wsparcie bo ciągle poprawki firmware wychodzą.

Wady: wtopa z brakiem AirPlay oraz dziwnie obracające się pokrętło - widzę po recenzjach że tak po prostu jest. Ale ludzie nie lubią tego :)

Na szczęście prawie go nie ruszam.

Za tą kasę - genialny sprzęt i wg testów stricte technicznych petarda.

Co do Roon:

- w końcu można dodawać muzykę do posłuchania potem bez potrzeby dodawania ich do biblioteki. Lepiej późno niż wcale - mam takich albumów setki… Dodawałem i potem dawałem taga… Teraz chyba nie da się tego zbiorowo wywalić a tylko pojedyncze albumy. No nic…

- w wersji na smartfona appka Roon ma dziwne ograniczenie - brak opcji wyświetlania nr tracka na płycie. Przedziwne. 

• Confused 1
Posted

Roon ostatnio wprowadził Relay i podobno służy to właśnie do wpinania w system Roona urządzeń typu CD player.

Posted

właśnie czekałem na jakieś informacje ale wyszedł o ile się nie mylę odtwarzacz winyli zgodny z Roon Relay i wychodzi ze to będzie certyfikowany nowy sprzęt raczej niż obsługa starego sprzetu. Mam co prawda cd po usb do zgrywania płyt ale raczej nie chciał bym go używać :)
Wspomniany Rose ma taki mały cd drive za chyba 2tys który odtwarza i wyciąga informacje z nośnika do ichniego streamera.

• 2 weeks later...
Posted
mam problem z zgraniem biblioteki w Roonie na własny dysk kompa.
wyskakuje mi coś takiego jak na obrazku, co trzeba zrobić aby mógł zapisać (miejsce przechowywania) w moim kompie? Oczywiście smb w windows załączony.
Konfiguracja: Serwer Roon na NUC a steruje głownie z laptopa na którym chcę zgrywać kopie zapasowe.

Roon.png