hibi Posted June 23, 2015 Report Share Posted June 23, 2015 (edited) Aby zachować porządek na forum i nie robić OT w @maciuksowym wątku z testem Focali PRO zakładam niniejszy temat. Spostrzeżenia opinie, porównania mile widziane. Sam się dopisuję z Spirit PRO, słuchawki które cenię za wierność przekazu i bezstronność Edited July 26, 2015 by hibi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hibi Posted July 26, 2015 Author Report Share Posted July 26, 2015 no i walka wygrana, pałąk się poddał i już spokojnie można słuchać muzyki - nie ma mego uścisku także nie ma co się zrażać tylko poczekać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nismovsky Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 To ja się również dopisuję do fanklubu Pewnie niebawem oprócz Spirit Professional dojdą monitory Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hibi Posted July 26, 2015 Author Report Share Posted July 26, 2015 65-tki? spirity mają genialną górę, tu wychodzi klasa słuchawek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soulreaver Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 Pro wymagają wzmaka czy zagrają z telefonu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
all999 Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 Pro wymagają wzmaka czy zagrają z telefonu? Zagrają z telefonu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nismovsky Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 @hibi - Tak, jednak wolę 65-tki. Na większe pomieszczenie zakupię inną parę A Spirit Pro grają z telefonu, aczkolwiek z moim Nano czasem czuję (zależnie od realizacji), że takie iBasso T5 czy inny amp by im wyszedł na dobre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hibi Posted July 26, 2015 Author Report Share Posted July 26, 2015 (edited) @hibi - Tak, jednak wolę 65-tki. Na większe pomieszczenie zakupię inną parę no domyślam się i to pewnie nie za 2k tylko sporo więcej 80tki do salonu jak znalazł, regulator głośności fosteksa uczynił z mojego Syna młodego dj - ulubiona nowa zabawka [Edycja] hehe, dopisuję się z Alpha 80 (jedna sztuka leci na serwis bo słychać buczenie trafa czy jak to tam się zwie) Edited July 26, 2015 by hibi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nismovsky Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 No dokładnie. Dorastam powoli do myśli, że można mieć coś w stylu Alpha 50/65 + Twin6 Be/Trio6 Be jako duecik na bliskie i średnie pole zamiast bawić się w 80-tki, które będą mi przeszkadzać w bardzo bliskim odsłuchu, a na średnim dystansie też będzie to nie to, czego oczekuję Na obecny metraż to 65 będą akurat. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hibi Posted July 26, 2015 Author Report Share Posted July 26, 2015 (edited) no ale to już jest sprzęt który na siebie zarabia także git. 65 pewnie będą zgrabniejsze, bo 80 w salonie się nie prezentują wybornie choć stojaczki nadrabiają ale loto mi&żona to Edited July 26, 2015 by hibi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nismovsky Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 Ogromnej różnicy to nie ma, ale faktycznie - są nieco smuklejsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hibi Posted July 26, 2015 Author Report Share Posted July 26, 2015 Ogromnej różnicy to nie ma, ale faktycznie - są nieco smuklejsze no najładniejsze, ale pojemność głośnika po coś jest oj daje efekt na biurko to se takie szczelę http://www.focal.com/en/focal-xs-book/434-focal-xs-book.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nismovsky Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 Na biurko to fajne są CMS40. Chyba, że masz spore biurko i gruby portfel to wtedy SM9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hibi Posted August 31, 2015 Author Report Share Posted August 31, 2015 nismo, to focale które chcesz kupić w tym Berlińskim studio ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nismovsky Posted August 31, 2015 Report Share Posted August 31, 2015 Gdzie tam są Focale? Widzę jakieś wmontowane w ścianę, a te, które leżą poziomo to nie Adam S3X? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hibi Posted August 31, 2015 Author Report Share Posted August 31, 2015 Gdzie tam są Focale? Widzę jakieś wmontowane w ścianę, a te, które leżą poziomo to nie Adam S3X? nie wiem dlatego się pytam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BURNART Posted September 23, 2015 Report Share Posted September 23, 2015 Dopisuję się ze Spiritami Pro. Poszukiwanie zamkniętych zakończone. Jedynie ze względu na troche lepszą wygodę kusza mnie Oppo PM-3 albo MSR7, ale jakoś boję się downgrade'u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
all999 Posted September 23, 2015 Report Share Posted September 23, 2015 Dopisuję się ze Spiritami Pro. Poszukiwanie zamkniętych zakończone. Jedynie ze względu na troche lepszą wygodę kusza mnie Oppo PM-3 albo MSR7, ale jakoś boję się downgrade'u MSR7 mogą być za jasne. Nie bój się Oppo:) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BURNART Posted September 23, 2015 Report Share Posted September 23, 2015 Jak znajdę OPPO w niewiele większej cenie od ceny Focali, które kupiłem od Ciebie to biorę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hibi Posted September 23, 2015 Author Report Share Posted September 23, 2015 (edited) Jak znajdę OPPO w niewiele większej cenie od ceny Focali, które kupiłem od Ciebie to biorę ja się dowiem mam nadzieję w niedzielę co te oppo są warte, spirity pro to jednak wysoko podniesiona poprzeczka wrócił mi po miesiącu głośnik z serwisu polskiego - kontakt żenada. jak brakowało mi tego grania rysy se lecą na syna 7latka słuchawki idealne jak na zamówienie - shp3000 leżą w szufladzie bo woli spirity pro Edited September 23, 2015 by hibi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ortega Posted October 9, 2015 Report Share Posted October 9, 2015 Oppo są miałkie, gorsze od Amperiorów, a co dopiero od Focali. Dopisuję się z prawie rocznymi Pro. Grają z peceta i One M8. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
all999 Posted October 9, 2015 Report Share Posted October 9, 2015 Oppo są miałkie, gorsze od Amperiorów, a co dopiero od Focali. Dopisuję się z prawie rocznymi Pro. Grają z peceta i One M8. No muszę Technicznie i obiektywnie Amperiory nie są lepsze od Oppo. Co najwyżej mogą Ci się mniej podobać, a to co innego. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ortega Posted October 9, 2015 Report Share Posted October 9, 2015 (edited) Miałem na uszach, to wiem Było słabo, bardzo słabo. I ta cena z Księżyca. Wybitnie mi nie podeszły i serdecznie się dziwię całemu hype tutaj na nie. Ciekawe też jak będzie z jakością, bo ta firma dała popis np. z OPO. Edited October 9, 2015 by ortega 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grubbby Posted October 9, 2015 Report Share Posted October 9, 2015 (edited) widzisz - tez mialem na uszach to wiem ze all999 ma racje... Przede wszystkim tutaj preferencje wchodza do gry. Podobaja Ci sie takie sluchawki jak hd650 czy LCD2 ? Albo Fidelio X1 ? Edited October 9, 2015 by grubbby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ortega Posted October 9, 2015 Report Share Posted October 9, 2015 Żadne otwarte, bo fizycznie nie mam na nie warunków, np poddasza na odsłuchy jak niektórzy. Mi zagrały najgorzej ze wszystkich słuchawek słuchanych na pokazie. A potem jeszcze dwu osobom także. To, że all się zgadza, to racja, ale jego racja. Zresztą on już miał tyle słuchawek, że połowy pewnie nie pamięta.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts