deftones9 1,335 Posted January 8 Report Share Posted January 8 Dekoni zdecydowanie.Tobie ma sie podobać a nie nam Quote Link to post Share on other sites
vonBaron 2,455 Posted January 8 Report Share Posted January 8 Używałem Dekoni i wróciłem to stockowych. Quote Link to post Share on other sites
The Grand Wazoo 1,040 Posted January 9 Report Share Posted January 9 Tylko stockowe, z tym że one wytrzymają max 2 lata. Quote Link to post Share on other sites
vonBaron 2,455 Posted January 9 Report Share Posted January 9 Właśnie widzę że szybko się zużywają... Quote Link to post Share on other sites
blackromek 65 Posted January 9 Report Share Posted January 9 Złożyłem stock i słucham , czekam tylko na kabel zbalansowany od forzy , na dzień dzisiejszy jeszcze się nie przekonałem do tych słuchawek nie które płyty grają jakby były popsute Quote Link to post Share on other sites
The Grand Wazoo 1,040 Posted January 9 Report Share Posted January 9 24 minuty temu, blackromek napisał: Złożyłem stock i słucham , czekam tylko na kabel zbalansowany od forzy , na dzień dzisiejszy jeszcze się nie przekonałem do tych słuchawek nie które płyty grają jakby były popsute Jakie masz źródło i jakiej muzyku słuchasz? Zmiana kabla za dużo nie pomoże, to są drobne zmiany. Quote Link to post Share on other sites
tommir 1,544 Posted January 9 Report Share Posted January 9 Najwięcej zależy tu od źródła, wzmacniacz też swoje dokłada i z doświadczenia słuchawki potrafią zagrać zupełnie inaczej. Ja z Dekoni byłem zdecydowanie zadowolony, nie zauważyłem żadnym minusów w stosunku do stocka, a jedynie ergonomiczny progres. Quote Link to post Share on other sites
blackromek 65 Posted January 9 Report Share Posted January 9 Matrix sabre pro - Matrix spdif 2 - Bryston bh1 - Litlle Dot VI Pliki z nas synology po upnp do Cayin idap 6 , cd transport Pioneer pod 9700 Wykładają się na źle nagranym metalu a do tego je kupiłem Na razie muszę ogarnąć na których padach jest lepiej i poczekać na kabel zbalansowany oba moje wzmaki po balansie grają lepiej Czy te plastikowe ringi z ząbkami są gdzieś do dostania ? 1 Quote Link to post Share on other sites
LuQi 2,114 Posted January 9 Report Share Posted January 9 3 godziny temu, blackromek napisał: Czy te plastikowe ringi z ząbkami są gdzieś do dostania ? https://allegro.pl/oferta/ringi-do-padow-dekoni-fostex-x00-th610-th900-7791836093?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Quote Link to post Share on other sites
blackromek 65 Posted January 9 Report Share Posted January 9 https://allegro.pl/oferta/ringi-do-padow-dekoni-fostex-x00-th610-th900-7791836093?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Dzięki bardzo ale chodzi nie o te ringi chodziło mi plastikowe ringi z ząbkami którymi montuje się pad do muszli znalazłem tylko w sklepie w USA Quote Link to post Share on other sites
espe0 5,641 Posted January 9 Report Share Posted January 9 3 minuty temu, blackromek napisał: Dzięki bardzo ale chodzi nie o te ringi chodziło mi plastikowe ringi z ząbkami którymi montuje się pad do muszli znalazłem tylko w sklepie w USA Może się to da wydrukować w 3D? Quote Link to post Share on other sites
blackromek 65 Posted January 9 Report Share Posted January 9 Może się to da wydrukować w 3D?Oby jest to słaby punkt łatwo uszkodzić i nie wygodnie się zamienia Quote Link to post Share on other sites
espe0 5,641 Posted January 9 Report Share Posted January 9 Teraz, blackromek napisał: Oby jest to słaby punkt łatwo uszkodzić i nie wygodnie się zamienia Masz jakieś foto? Quote Link to post Share on other sites
blackromek 65 Posted January 9 Report Share Posted January 9 http://www.fullcompass.com/prod/272657-Fostex-1412552460 Quote Link to post Share on other sites
espe0 5,641 Posted January 9 Report Share Posted January 9 Jak chcesz coś takiego z drukarki to PW Quote Link to post Share on other sites
blackromek 65 Posted January 9 Report Share Posted January 9 Ciekawe czy kupując oryginalne pady są te ringi w komplecie Quote Link to post Share on other sites
Perul 2,949 Posted January 9 Report Share Posted January 9 8 godzin temu, The Grand Wazoo napisał: Zmiana kabla za dużo nie pomoże, to są drobne zmiany. 8 godzin temu, blackromek napisał: czekam tylko na kabel zbalansowany od forzy Nie do końca, imo Forza Noir powinien do nich dobrze pasować Quote Link to post Share on other sites
blackromek 65 Posted January 9 Report Share Posted January 9 Nie do końca, imo Forza Noir powinien do nich dobrze pasowaćWłaśnie taki zamówiłem oraz liczę na poprawę gdy podłączę je po balansie oba moje wzmacniacze grają lepiej w takim połączeniu Quote Link to post Share on other sites
tommir 1,544 Posted January 9 Report Share Posted January 9 9 godzin temu, blackromek napisał: Matrix sabre pro - Matrix spdif 2 - Bryston bh1 - Litlle Dot VI Pliki z nas synology po upnp do Cayin idap 6 , cd transport Pioneer pod 9700 Wykładają się na źle nagranym metalu a do tego je kupiłem Na razie muszę ogarnąć na których padach jest lepiej i poczekać na kabel zbalansowany oba moje wzmaki po balansie grają lepiej Czy te plastikowe ringi z ząbkami są gdzieś do dostania ? Mimo pewnych prób nigdy nie udało mi się posłuchać Brystona. Wydaje mi się jednak, że z recenzji wynikało, że jest raczej jasny, ale mogę się mylić. Jeśli jednak tak jest, to może powodować niesłuchalność słabych realizacji. Przynajmniej jak tak odbierałem Fostex'y. Sytuacja zmieniła się z Milo, który jest ciemny raczej, tolerancja produkcji znacznie mi wzrosła. Quote Link to post Share on other sites
The Grand Wazoo 1,040 Posted January 9 Report Share Posted January 9 @Perul jasne, że kable słuchawkowe wnoszą zmianę. Bardziej chodzi o to, że jeżeli komuś słuchawki nie podchodzą, nie grają tak jak oczekiwał, to największą zmianę wnosi... zmiana słuchawek. 3 Quote Link to post Share on other sites
LuQi 2,114 Posted January 9 Report Share Posted January 9 37 minut temu, The Grand Wazoo napisał: Bardziej chodzi o to, że jeżeli komuś słuchawki nie podchodzą, nie grają tak jak oczekiwał, to największą zmianę wnosi... zmiana słuchawek. W pełni się zgadzam 👍 Quote Link to post Share on other sites
blackromek 65 Posted January 10 Report Share Posted January 10 W pełni się zgadzam Również się zgadzam , potrzebuje więcej czasu na słuchanie żeby stwierdzić czy mi nie leżą długo na nie polowałem więc muszą dostać szansę Quote Link to post Share on other sites
vonBaron 2,455 Posted January 10 Report Share Posted January 10 12 godzin temu, tommir napisał: Mimo pewnych prób nigdy nie udało mi się posłuchać Brystona. Wydaje mi się jednak, że z recenzji wynikało, że jest raczej jasny, ale mogę się mylić. Jeśli jednak tak jest, to może powodować niesłuchalność słabych realizacji. Przynajmniej jak tak odbierałem Fostex'y. Sytuacja zmieniła się z Milo, który jest ciemny raczej, tolerancja produkcji znacznie mi wzrosła. Bryś to nie jest zbyt dobry wzmacniacz do TH-900, zbytnio je rozjaśnia na górze a i moc BHA-1 też jest problemem (za duża do Fostexów). Quote Link to post Share on other sites
audionanik 6,115 Posted January 10 Report Share Posted January 10 2 godziny temu, vonBaron napisał: Bryś to nie jest zbyt dobry wzmacniacz do TH-900, zbytnio je rozjaśnia na górze To prawda. 2 godziny temu, vonBaron napisał: moc BHA-1 też jest problemem (za duża do Fostexów). Bryś mocy akurat nie ma dużo (patrz strona producenta). Problemem w przypadku głośnych/czułych słuchawek jest gain i charakterystyka potka - grają głośno na samym początku skali. 1 Quote Link to post Share on other sites
vonBaron 2,455 Posted January 10 Report Share Posted January 10 (edited) No o to mi chodziło z grubsza, regulacja głośności to najsłabsza strona Brystona, dochodzi do tego jeszcze rozjazd kanałów na początku skali. Edited January 10 by vonBaron Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts