Jump to content

Recommended Posts

Posted

Używam słuchawek tritton ax 720+ wszystko pięknie chodzi na lapku czy też konsoli.....ale bajka się kończy po tym jak podłącze je do STACJONARKI. Słychać ciche ale wnerwiające szumy gdy leci muzyka albo gram w grę to nie słychać ale jest chwila ciszy i co słychać szumy "bzzz". Szumy nasilają się gdy zwiększam głośność słuchawek. Nie wiem z czego to wynika. :/ Nieważne czy podłączam przez dekoder czy przez przejściówkę dołączoną w zestawie zawsze jest to samo. Gniazdko jest z bolcem.

Posted

Normalne szumy od kompa, nic niezwykłego.

coś musi być na rzeczy skoro poprzednie tak nie robiły .....

Posted

Widocznie słaba kartą dźwiękowa, a druga bardziej prawdopodobna to jakieś komponenty lub zasilacz przenoszą zakłócenia. U mnie po wymianie zasilacza na nowy ale z niższej półki zacząłem słyszeć minimalne brzęczenie gdy poruszam myszką lub używam scrolla a kartę dźwiękową mam na usb.

Posted

Widocznie słaba kartą dźwiękowa, a druga bardziej prawdopodobna to jakieś komponenty lub zasilacz przenoszą zakłócenia. U mnie po wymianie zasilacza na nowy ale z niższej półki zacząłem słyszeć minimalne brzęczenie gdy poruszam myszką lub używam scrolla a kartę dźwiękową mam na usb.

zasilacz to modecom carbon mc620 620W ATX box

Posted

No o zasilaczach modecoma nigdy nic dobrego nie powiedziałem i nie powiem :P

Stacjonarka tak szumi jak jej komponenty, zawsze bardziej od lapka, TV, konsoli.

Polecam: gniazda PCI słabo przenoszą szumy ;)

Posted

Stacjonarka tak szumi jak jej komponenty, zawsze bardziej od lapka, TV, konsoli.

No dobra to jak wyjaśnić to że poprzednie słuchawki fatalitki nie szumiały bo co bo nie potrzebowały USB i 2x jack ? tylko 2xjack ?

Posted (edited)

Walnij zdjęcie z neta podłączenia tych 4gamer padak, usb przenosi najwięcej szumu.

edit: zacznijmy od tego, że 4gamer shity o bardzo dużej skuteczności zbierają szumy jak magnes ;)

Edited by crysis94
Posted

1. Podłączasz słuchawki z przodu skrzynki czy bezpośrednio do płyty głównej? Powinieneś bezpośrednio.

2. Jeśli usb jest tylko do podania zasilania spróbuj dać mu przez jakąś ładowarkę sieciową ( http://allegro.pl/ladowarka-samsung-s-s2-s3-mini-s4-gio-ace-wave-2a-i5131747566.html + kabel usb<->usb, jak nie pomaga to ...

3. http://www.audiofanatyk.pl/recenzja-karty-dzwiekowej-aim-sc8000/ , bo Twoje słuchawki żrą szumy jak głupie (kłania się wysoka skuteczność 4gamer sprzętu)

Posted (edited)

1. Podłączasz słuchawki z przodu skrzynki czy bezpośrednio do płyty głównej? Powinieneś bezpośrednio.

2. Jeśli usb jest tylko do podania zasilania spróbuj dać mu przez jakąś ładowarkę sieciową ( http://allegro.pl/ladowarka-samsung-s-s2-s3-mini-s4-gio-ace-wave-2a-i5131747566.html + kabel usb<->usb, jak nie pomaga to ...

3. http://www.audiofanatyk.pl/recenzja-karty-dzwiekowej-aim-sc8000/ , bo Twoje słuchawki żrą szumy jak głupie (kłania się wysoka skuteczność 4gamer sprzętu)

1.Bezpośrednio do płyty

2.W zestawie już jest coś w podobie tego więc spróbuje a jak nie to wezmę ładowarkę od samsunga

3.No trochę droga zabawka ale co poradzisz następne słuchawki lepiej wybiorę :D

Ale na dziś kończę więc ogarnę dopiero jutro

Edited by savnex
Posted

No dobra to jak wyjaśnić to że poprzednie słuchawki fatalitki nie szumiały bo co bo nie potrzebowały USB i 2x jack ? tylko 2xjack ?

mogły być mniej czułe (prawdopodobne)
Posted

No podłączyłem je do ładowarki sieciowej i szum zniknął do takiego poziomu że musi być absolutna cisza i trzeba się mocno wsłuchać żeby go usłyszeć. Więc problem rozwiązany ale pojawił się kolejny a otóż wejście od mikrofonu się zepsuło :( nawet nie wiem jak to zrobiłem że tak się stało no cóż najwyżej odeślę na gwarancje bo je rozkręciłem i tam każdy kabelek na miejscu nic do lutowania.