Szalone Mango Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 Sony zdecydowało zrobić pieniążki na audiovoodoo i wprowadziło na rynek kartę SD dla Audiofili. Karta od standardowej ma różnić się tym, że redukuje szum elektroniczny podczas odczytu. <zlepek niecenzuralnych słów oraz śmiech przez łzy> http://www.techspot.com/news/59811-sony-hopes-upcoming-premium-sound-microsd-card-appeal.html Quote
marcinz Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 Może Sony ma w swoich DAPach jakiś ukryty tryb z lepszym dźwiękiem, który uaktywnia się po włożeniu takiej karty? Quote
paratykus Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 "Tu nie ma nic do śmiacia". Po zakupieniu tej karty i włożeniu jej do grajka, scena tak mi się poszerzyła, że słyszę jak u sąsiada trawa rośnie ( zimą ! ). Quote
MrBrainwash Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 Dobrze widzieć, że sony dba o wymagających klientów. Quote
Lord Rayden Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 Kart SD nie przewidzielismy w szaleństwie Audio... Teraz pora na pokrowce dające lepszy dźwięk i ...co jeszcze ? Quote
paratykus Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 (edited) Jeśli ktoś dziwił się czytając mój wątek "Dżizas, złapałem audio voodoo?" to teraz już się chyba nie dziwi Lordzie, pokrowiec ? Spoko, pokrowiec z łatwością przejdzie. Zawsze można napisać, że materiały, ich skład, grubość oraz charakterystyka (ściśle strzeżona tajemnica) dostosowane są do konkretnego modelu. I tak - trzeba mieć dwa, bo jeden na lato : zapobiega przegrzewaniu grajka - ten dłużej pożyje, drugi na zimę - bateria nie dostaje po nosie od dieda Maroza. Oczywiście każdy model ma swoje pokrowce o unikalnej charakterystyce. Naukowcy z laboratoriów Sony pracowali nad nimi przez 11 miesięcy. Edited February 21, 2015 by paratykus 1 Quote
xkarionx Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 Kocham takie rzeczy.Sens kupna takiej karty jest taki sam jak w przypadku pozłacanego kabla HDMI. Quote
Fatso Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 Ale przecież Piotr R. Już dawno pisał o tym, że jest różnica w dźwięku między kartami SD. 2 Quote
Arkusz Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 Mnie zawsze ciekawi, czy oni naprawdę w to wierzą, czy mają w tym jakiś wyższy, ukryty cel :> Quote
Fatso Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 mnie zastanawia, jak to ma działać. Quote
Guest Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 (edited) Pewnie skończy się na dodatkowych, ukrytych na karcie ustawieniach EQ czy cos w tym stylu i bedą się załączać po włożeniu Edited February 21, 2015 by Guest Quote
paratykus Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 Ale przecież Piotr R. Już dawno pisał o tym, że jest różnica w dźwięku między kartami SD. Czytałem to ... ale tego ... a nie powiem. Quote
MrBrainwash Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 Jak zaczną się sprzedawać, to wtedy będą rozmowy o różnicy w dźwięku z odkrytą lub zakrytą klapką od karty. 1 Quote
paratykus Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 mnie zastanawia, jak to ma działać. Jeśli chodzi o mechanizm marketingowy to pewnie tak : - Ty, zobacz, firma A wprowadzając To napisała To. - I co ? - I sprzedaż im skoczyła o dodatkowe 7% - To my też napiszemy... Quote
ZenekHajzer Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 Ja chyba zaczynam rozumieć ból doopy wywoływany takimi kwiatkami w moim przypadku. Jest to chyba rodzaj zawiści - po prostu #$&€£₩¥@#$! mnie strzela, jak sobie pomyślę, że ktoś z takim poziomem ignorancji, żeby łykać taki shit jak pelikan, zarabia tyle, że stać go na wywalenie 15klocków na drut. To jak policzek i stąd chyba mój wqrw za kaźdym razem jak takie brednie czytam 3 Quote
Lord Rayden Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 To jak z nami będzie ? Dajmy na to wzbogacamy się znacznie. Czy z automatu zaczynamy wierzyć w Potęgę Mocy Kabli za 50 000 zł czy dalej piszemy do Fatso, Johnysa i innych Mistrzów DiY o interkonekty (tanie i solidnie wykonane), czy kupujemy dobrą i szybką kartę czy tą od Sony ? Jasne jest,że jesli chcę mieć AK240 to za nowy płacę 9-10 tysięcy. No bo taka cena. Ale czy od razu w ciemno dokupuję Crystal Cable (przypominam, zakładam,że stać mnie) czy po prostu dobry kabel ? Tu mogę załozyć ,że : - czytam forum i inne publikacje, słucham porad mądrych ludzi, dyskutuję i dalej trzeźwo myślę - zaślepia mnei kasa i kupuję bo na to mnie stac i co gorsza, zaczynam słyszeć różnicę ? Bo jak tak drogo to musi grać....super Quote
hafis Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 (edited) A to zależy od człowieka. Jednemu sodówka uderzy i będzie się dowartościowywał, drugi przejdzie nad swoim bogactwem do porządku dziennego, a swojej wartości będzie upatrywał w czymś innym. Poza țym, nigdy nie wiemy kto siedzi po drugiej stronie lustra i jakie ma saldo na koncie Edited February 21, 2015 by hafis 2 Quote
maciej3 Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 mnie zastanawia, jak to ma działać. Jeśli chodzi o mechanizm marketingowy to pewnie tak : - Ty, zobacz, firma A wprowadzając To napisała To. - I co ? - I sprzedaż im skoczyła o dodatkowe 7% - To my też napiszemy... Sory jeśli odbiegam od tematu... choć może i nie tak mi się skojarzyło: 5 Quote
untilited Posted February 21, 2015 Report Posted February 21, 2015 Może Sony ma w swoich DAPach jakiś ukryty tryb z lepszym dźwiękiem, który uaktywnia się po włożeniu takiej karty? Ja tam się nie znam, ale wydaje mi się, że MOŻE być taka opcja w highendowych dapach soniacza, że po włożeniu tej karty sofcik dostaje jakiegoś "powerupa". Kto wie co Japońce wymyślą Quote
shakur1996 Posted February 22, 2015 Report Posted February 22, 2015 Znowu hejt. Ja tam w to wierze. Zbieram kase na taka karte. 4 Quote
wulkan Posted February 22, 2015 Report Posted February 22, 2015 A mnie zastanawia, dlaczego firma SONY nie poszła na całość i zamiast karty o pojemności 64GB nie zaprezentowała karty 128GB? Przy plikach hi-res karta o takiej pojemności miałaby sens. Quote
hafis Posted February 22, 2015 Report Posted February 22, 2015 A mnie zastanawia, dlaczego firma SONY nie poszła na całość i zamiast karty o pojemności 64GB nie zaprezentowała karty 128GB? Przy plikach hi-res karta o takiej pojemności miałaby sens.Bo można jeleni zgolić dwa razy Naskrobane wirtualnie Znowu hejt. Ja tam w to wierze. Zbieram kase na taka karte.No właśnie, wierzę. Gdzie zaczyna się dogmat (wiara), kończy się myślenie.... Naskrobane wirtualnie 2 Quote
Inszy Posted February 22, 2015 Report Posted February 22, 2015 (edited) Kart SD nie przewidzielismy w szaleństwie Audio... Teraz pora na pokrowce dające lepszy dźwięk i ...co jeszcze ? Kiedyś o tym pisałem na forum, że to będzie kolejny krok. Sony jednak wzięło mój żart bardziej na serio... Edited February 22, 2015 by Inszy Quote
wulkan Posted February 22, 2015 Report Posted February 22, 2015 Fatso-> Czy mógłbyś podać link do tego tekstu Piotra R. o kartach pamięci? Quote
Recommended Posts