SteFun Posted February 5, 2015 Report Posted February 5, 2015 (edited) Stworzyłem temat, bo takowego nie znalazłem, a myślę że może komuś się przydać. W związku że sam jestem zbieraczem gier to często wyszukuję gry za symbolicznego dolara. Najczęściej na stronach: https://www.humblebundle.com/ http://www.bundlestars.com/ http://store.indiegala.com/index.php/ http://www.indieroyale.com/ Aktualnie na Humblebundle można kupić kolekcję Star Wars. Sam kupię całą kolekcję. Samo Jedi Academy kosztuje swoje a tu wystarczy jeden dolar. Wszystkie tego typu strony opłacamy PayPalem. Po za tym mam pewien patent który z części gier zwraca mi kasę. Wygląda to tak, kupuję czasem gry które mają Trading Cards. Często wychodzi tak że z samych kart na Steam mam ponad kwotę jaką dałem za same gry. Karty są potrzebne do LvLu na Steam, dobrze się sprzedają na rynku. Także wychodzą mi na 0, tak jakby gry za darmo, a dodatkowo już przelałem sporo ponad 200 dolców na różne fundacje. Po za tym gry same na siebie zarabiają dla tego że co tydzień masz szansę dostać booster warty min. 0.5 euro w zależności od gry. Z nowych gier boostery potrafią być nawet za 5 euro. Po za tym jak wypadnie wam Foil to wgl jesteście ustawieni bo wartość karty jest minimum 5x większa niż normalnie. Zmienia się to, bo kart jest coraz więcej. Po za tym co 10 lvli zwiększa się wam szansa na booster o 20%. Ja osobiście część kart użyłem do zrobienia odznak. Ale jak już zamierzacie zrobić lvl na profilu to polecam poczekań na Event Summer, Winter, Świąteczne, Halloween gdzie są karty eventowe za kupowanie gier. Bo wtedy przy wytwarzaniu odznak dostajecie karty eventowe na których można nieźle zarobić, zwłaszcza na początku eventu. Osobiście na początku eventu kiedyś zarobiłem tak z 50 euro, a wytworzyłem odznakę eventową w ostatni dzień gdzie cena za 1 lvl odznaki eventowej kosztowała mnie ok 0.8 euro. Może komuś się przyda moje Steamowe manewry Tym sposobem mam 300 gier z których faktycznie może z 20% mnie coś kosztowało. Kolekcji Star Wars jeszcze nie sprawdzałem jeżeli chodzi o karty jednak nie kupuję ten zestaw po to Pozdrawiam wszystkich graczy Edited February 5, 2015 by SteFun 1 Quote
Guest Posted February 5, 2015 Report Posted February 5, 2015 Jedi Academy już wczoraj zainstalowane Quote
Azahiel Posted February 5, 2015 Report Posted February 5, 2015 (edited) A nie lepiej po prostu przeglądać Łowców Gier? http://lowcygier.pl jeden link i wszystkie promocje Ja od bardzo dawna korzystam z takich usług i generalnie, sporo tytułów nawet tych nowych kupiłem poniżej 20 zł.. Tym bardziej jak dla mnie piractwo nie ma sensu... Trochę poczekać po premierze i można kupić za 20-25 zł jakaś nowość, a starsze to w ogóle po 5 maks Jeszcze warto czasami allegro przeglądać, bo może wyjść taniej. Tylko teraz trzeba uważać na klucze rosyjskie- bo jest blokada od jakiegoś czasu na klucze "obce" Edited February 5, 2015 by Azahiel 2 Quote
Azahiel Posted February 5, 2015 Report Posted February 5, 2015 @up- rzadko jest aktualizowane i nie ma wszystkiego, w Łowcach masz na wszystkie w sumie platformy + giwewaye często i promocje tylko dla nich (kody rabatowe itp) Quote
FeX Posted February 5, 2015 Report Posted February 5, 2015 Dobrze wiedzieć kupuję gry, w które nie gram, więc im mniej znajdę tym lepiej Quote
Azahiel Posted February 5, 2015 Report Posted February 5, 2015 No u mnie w statystykach jest 52% gier nie ruszonych... Quote
Azahiel Posted February 5, 2015 Report Posted February 5, 2015 Chociaż niektóre tak z 20% to kupiłem, bo chciałem mieć oryginał a przeszedłem kiedyś dawno temu na piratach ;p 1 Quote
Ugz Posted February 5, 2015 Report Posted February 5, 2015 Chociaż niektóre tak z 20% to kupiłem, bo chciałem mieć oryginał a przeszedłem kiedyś dawno temu na piratach ;p Znam to, z tym że ja te gry które uważałem że warto kupić to przechodziłem raz jeszcze. U mnie nieruszone gry są tylko te co kupowałem w pakietach jakichś dla jednej gry Ale obecnie nie kupuję już gier, i tak mało gram. A kasę można przeznaczyć na inne przyjemności. Quote
Spawn Posted February 5, 2015 Report Posted February 5, 2015 (edited) Kupowanie więcej bo jest taniej to nie są oszczędności....Wyprzedaże to zuo bo się nakupi a potem się nie gra Ja używam backloggery.com aby zapisywac co chce przejść na co nie mam mega ciśnienia (jak mam ciśnienie to kupuje na bieżąco) a potem jak nie mam w co grać to zaglądam tam i patrze co muszę kupić Edited February 5, 2015 by Spawn Quote
sp5it Posted February 5, 2015 Report Posted February 5, 2015 (edited) Przeglądam łowcy gier co drugi dzień, 90% tych gier to sieczka ale czasami można perełkę trafić. M Edited February 5, 2015 by sp5it Quote
Guest Posted February 5, 2015 Report Posted February 5, 2015 Dzięki łowcom 1/3 mojej biblioteki na Steam mam za darmo, reszta po takich cenach kupiona, że mogę nazwać "za pół darmo" Wycięte na frezarce Quote
SteFun Posted February 5, 2015 Author Report Posted February 5, 2015 (edited) No u mnie w statystykach jest 52% gier nie ruszonych... Mam podobnie. Niektóre czekają też odpowiedni czas. Ja osobiście jestem zwolennikiem kolekcjonowania gier które lubię Czasem roczne gry potrafią być za bezcen. Łowcy czasem zapominają coś wrzucić, zwłaszcza jak jest krótki giveaway. Tylko część linków wrzuciłem. Reszta na stacjonarnym mam chyba. Oczywiście zachęcam zaglądać na łowców bo jest większość w promocji. Edited February 5, 2015 by SteFun Quote
Robsonek Posted February 7, 2015 Report Posted February 7, 2015 Jakby ktoś chciał popykać sobie w GTR Evolution to został mi z bundla jeden key na Steama. Limit postów niech będzie minimum 50, żeby tu się żaden jednostrzałowy kolekcjoner "cebuli" nie zakręcił Kto będzie chciał niech się tu wpisze (nie na pw) Ja natomiast key`a na pw wyślę, z wiadomych względów Pozdro! 1 Quote
krecik333 Posted February 7, 2015 Report Posted February 7, 2015 Chętnie bym przygarnął. Dzięki z góry Quote
Robsonek Posted February 7, 2015 Report Posted February 7, 2015 Chętnie bym przygarnął. Dzięki z góry Poszło pw Kreciku Enjoy! 1 Quote
Guest Posted February 7, 2015 Report Posted February 7, 2015 jednostrzałowy kolekcjoner "cebuli" nie zakręcił Najpiękniejsze określenie czegokolwiek przeczytane w tym tygodniu, zrobiłeś mi wieczór Robsonek, dzięki! Quote
untilited Posted February 7, 2015 Report Posted February 7, 2015 Chłopaki, sprawa, jakbyście widzieli gdzieś jakąś bardzo fajna promo na Total War:Shogun2, Skajrima, albo Company of Heroes 2 (najchetniej ze wszystkimi dlc) to zapostujcie ją tutaj. Będę wdzięczny:) 1 Quote
Azahiel Posted February 7, 2015 Report Posted February 7, 2015 Przeglądaj łowców gier, styknie... Ostatnio Skyrim legendary był za 19 zł. Quote
Robsonek Posted February 7, 2015 Report Posted February 7, 2015 jednostrzałowy kolekcjoner "cebuli" nie zakręcił Najpiękniejsze określenie czegokolwiek przeczytane w tym tygodniu, zrobiłeś mi wieczór Robsonek, dzięki! you`re welcome btw trochę "faux pas" popełniłem z tymi 50 postami, bo sam założyciel tematu ma ich dopiero 27... ale na pewno ma za to dużo fajnych gier i żalu nie będzie Przeglądaj łowców gier, styknie... Ostatnio Skyrim legendary był za 19 zł. kurde a ja kiedyś kupiłem Skyrima 2 razy - pierwszy zwykły z alledrogo na chyba 49PLN i był to wtedy najtańszy zakup (na bundlach i innych akurat nic nie było)... dosłownie po tygodniu "paczę" na Steam a tam za bodajże za 10,09€ Legendary Edition Quote
Robsonek Posted February 11, 2015 Report Posted February 11, 2015 na humblu odblokowali 3 kolejne star warsy zamiast jednego, hmm Quote
Azahiel Posted February 11, 2015 Report Posted February 11, 2015 No i komplet mamy, starsow które są na steam Quote
Robsonek Posted February 12, 2015 Report Posted February 12, 2015 (edited) tania cebula na STEAMa http://www.dailyindiegame.com/superbundle_18.html imho kupując po średniej dostajemy po dodatkowym key`u do każdej gry edit: https://www.humblebundle.com/ Aktualnie na Humblebundle można kupić kolekcję Star Wars. Sam kupię całą kolekcję. Samo Jedi Academy kosztuje swoje a tu wystarczy jeden dolar. Wszystkie tego typu strony opłacamy PayPalem. Ziombel z pracy, który notabene jest lekko trzepnięty na punkcie koszenia wszelkiego rodzaju szczypioru i wyrywania cebul do STEAMa uświadamiał mnie dziś, że lepiej zapłacić kartą (chodzi o humblebundle), bo ponoć PayPal wychodzi drożej. Edited February 12, 2015 by Robsonek Quote
marcinz Posted February 12, 2015 Report Posted February 12, 2015 Wychodzi trochę drożej, to chyba kwestia przelicznika euro/dolara. Quote
Recommended Posts