Jump to content

Recommended Posts

Posted

znowu po prośbie,

zostałem poproszony o pomoc w zakresie doradztwa zakupowego, jako ten starszy, co to już parę rzeczy w życiu słyszał,

ale jestem w kropce, bo wymagania spore, a kasa nie największa:

1. ma to być zestaw audio/video, tj. taki, który odtworzy nie tylko cd audio, ale i płytki dvd,

2. może być wieża, może być zestaw,

3. kolumny - najlepiej 2.0, góra 2.1,

4. ma się to dać podłączyć do tiwi, najlepiej dwustronnie, tzn. żeby z wieży na tiwi można było obraz przesyłać, a z tele dźwięk na kolumny,

5. musi być radio - internetowe nie wystarczy, minimum fm, a lepiej, żeby jeszcze dab+ było,

6. musi być złącze usb, żeby z pena lub z przenośnego dysku dało się odtwarzać, a to filmy, a to dźwięki,

7. dobrze by było, jakby to miało jeszcze możność podłączania zewnętrznych urządzeń przez wifi (im mniej skomplikowany sposób parowania, tym lepiej),

8. im większa liczba odtwarzanych formatów (zarówno audio, jak i wideo), tym lepiej (miło by było - w przypadku audio - jakby dało się też odtwarzać formaty bezstratne),

9. nie powinno mieć kłopotów z czytaniem plików z polskimi napisami (kwestia polskich znaków diakrytycznych),

10. powinno to relatywnie przyzwoicie grać (wcześniej miała - jak pamiętam - jakieś mini czy mikro wieże w granicach 7, 8 stówek, więc dobrze by było, jakby to co najmniej ten poziom był),

11. ma to wyglądać poważnie, tzn. może nie jak sprzęt za MILIJON DOLARÓW, ale żeby to kompletne plastiki nie były,

z tego, co patrzyłem, to wyboru zbyt wielkiego nie ma,

zawsze czegoś brakuje,

ale ja żadnego rozeznania sprzętowego nie mam - u mnie od lat to samo (i raczej nie do chwalenia się),

jakby ktoś miał propozycję, wdzięcznym będę

(wolałbym, żeby to nie były propozycje w rodzaju: niech dołoży drugie dwa i będzie miała raj)

sam znalazłem tylko pianocrafta 755, ale coś przekonania nie mam (szczególnie po niektórych głosach na tym forum, bo testy i recenzje wporzo),

btw. czy ktoś coś wie nt. Kruger&Matz 1584?

dla mnie to cholernie zaskakujące, ale znalazłem bardzo pozytywną reckę

z góry dzięki

Posted

Kupilem i uzywam pianocraft mcr-750, wkrecił mnie w audio hobby a po zakupie duzych klocków i wejsciu w analog wyladowal w sypialni. Ma to wszystko o czym wspominasz. Rozważam odsprzedaż, do października tego roku sprzedawca odpowiada z tytuly niezgodnosci rzeczy z umową, gwarancja dystrybutora się skonczyla. Sprzet dziala bezproblemowo a gra zacnie. Szkoda mi sie z nim rozstać od kilku miesiecy, ale szukam środków na rozbudowę toru słuchawkowego.

Posted

750 i 755 to chyba jest to samo - nawet podręcznik użytkownika jest ten sam,

odpowiedzialność z tytułu rękojmi dobrze, że istnieje, ale w przypadku opisanym orzez Ciebie raczej w grę nie będzie wchodziła :-)