WojtekC Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Słuchanie muzyki na słuchawkach jest doświadczeniem bardzo intymnym. Większość miłośników słuchawek, aby wydobyć z nich najlepszą jakość korzysta ze wzmacniaczy słuchawkowych. To właśnie słuchawki oraz wzmacniacz słuchawkowy decydują o jakości dźwięku.Prezentowany wzmacniacz X1 jest mały i dyskretny, ale bardzo zaawansowany technologicznie. Posiada wejście cyfrowe dla urządzeń Apple o próbkowaniu 16/48 kHz kompatybilne z iPodami, iPhonami i iPadami. X1 działa także jako DAC łącząc się z komputerem przez USB i może pracować w trybie 192kHz/24bit odtwarzając pliki najwyższej jakości. Ponadto ma możliwość pracy w trybie asynchronicznym oraz posiada wsparcie dla ASIO. Urządzenie posiada wejście oraz wyjście analogowe zrealizowane na 4-polowych gniazdach jack 3.5mm. Wyjście zapewnia odpowiednią moc do napędzenia słuchawek o impedancji z zakresu 12-600 Ω. Wejście zapewnia pełne wsparcie dla słuchawek z pilotem oraz mikrofonem. Urządzenie posiada ponadto wyjście optyczne toslink, które zapewnia sygnał z portu USB o rozdzielczości do 192kHz/24b. Ponadto urządzenie posiada przełącznik zapewniający pełną kompatybilność wtyków 4-pinowych. Oznacza to, że współpracuje ze wszystkimi słuchawkami posiadającymi mikrofon lub pilot na przewodzie!Cechy produktu:Wysokiej jakości regulator głośności z przełącznikiem On / Off (z przodu)Pozłacane złącze 3,5 mm analogowe wejście liniowe (przełączane)Pozłacane złącze 3,5 mm -1: słuchawkowe/analogowe wyjściaPozłacane złącze 3,5 mm -2: słuchawkowe/analogowe wyjście lub optyczne wyjście dla 24/192 (MAX) SPDIF4-warstwowa pozłacana płytka drukowanaPozłacane gniazda USB na 16/48 iDevices (iPod / iPhone / iPad)Pozłacane złącze USB mini-B do 24/192Ładuje się poprzez port USB komputera PC lub zasilaczem sieciowym sprzedawanym oddzielnieAtrakcyjna obudowa połączenie aluminium i plastiku ABSMax wyjście słuchawkowe na 1% THD przy 1kHz: 34mW (12 Ω), 60mW (16 Ω), 82mW (32 Ω), 86mW (56 Ω), 36mW (300 Ω), 19mW (600 Ω)Separacja kanałów 60 ~ 64dB (1kHz) 33 Ω / <-50dB ± 3dB =Charakterystyka częstotliwości 20Hz ~ 20kHz (± 0,5 dB)Całkowite zniekształcenia harmoniczne 0,033% (33 Ω), <0,02% (300 Ω), 0,0085% (600 Ω) / 1mWStosunek S / N 95.5dB/32 Ω, 98.1dB/56 Ω, 101.6dB/300 Ω, 102.1dB/600 ΩCzas ładowania około 4 ~ 5 godzin (AC / DC 5V, 1.0-2.0A)Czas ładowania: około 7 godzin (DC 5V 0.5A z magistrali USB)Czas odtwarzania muzyki do 7,5 godzin po całkowitym naładowaniuWymiary: 68 (szer.) x 118 (D) x 16.5 (wys.) mmWaga: 147g 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malina_CK Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Oj strasznie się napalam chciałabym przesłuchać, ale myślę, że w ciemno też odważyłabym się kupić. Tylko ta cena Kosztuje tyle co nowa 32 gb taczka 5 generacji. Zostaje mi pomodlić się o nagły przypływ gotówki lub o ciekawą ofertę używanego egzemplarza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Play Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 porównałbym sobie chętnie z E18 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekC Posted January 15, 2015 Author Report Share Posted January 15, 2015 Zawsze przy gotówce (choć nie tylko ) można ugadać rabat. Ostatnio mieliśmy akcje promocyjną minus 20% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malina_CK Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 porównałbym sobie chętnie z E18 No właśnie Play, ja zamieniłam e12 na e18 (niewiele ponad stówę różnicy mnie to wyniosło) i nie spodziewałam się, że odczuję to na jakości. chciałabym z ciekawości odejść od FiiO i spróbować czegoś nowego. No i póki co śledzę debiut X1 z przewagą dedykacji pod appla. WojtekC - 20% to bardzo dobra oferta jeśli chodzi o nowości, no ale jeszcze troszeczkę muszę się wstrzymać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts