Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, JW

dekoder mam podpięty przez HDMI do TV z Edifierów chinchem, PC normalnie działa ( podpiętne pod FiiO E07K ) na głośnikach przełączam na AUX i nic głos w TV cały czas jest tylko z głośników od niego, czyżby to przez to że HDMI przechwytuje również od razu dźwięk, jesli tak to jak rozwiązać ten problem, abym mógł sobie bez przeszkód przełączać z PC na TV ?

PS. Warto wymieniać kable z zestawu ? Jeśli tak to jakie polecicie ?

Edited by AvIataN
Posted

Z tv chinchem do edifierów wychodzisz? A co to za tv? Nie masz przypadkiem tak że w menu trzeba mu powiedzieć żeby delegował sygnał do głośników? Sprawdź. Ja z sony bravii wypuszczałem dźwięk po słuchawkowym, a teraz pędzę głośniki przez t03 taishan z wyjścia optycznego tv. R1600tIII zdecydowanie to lubią.

Posted (edited)

Tak z chinchem od Edifierów, TV jakiś LG ( patrz na dół na zdjęcie wejść ) , w MENU nie mam możliwości żadnego przełączenia, kablem 2x chinche na jack podłączając pod wejście słuchawkowe w TV działa, ale to mnie nie ratuje przełączanie kabla non stop, po to mam te 2 wejścia chinche w Edifierach a żeby jednym naciśnięciem pilota zmienić ;/

podłączone mam oczywiście pod te 2 dolne

TVjpg_wrhexhq.jpg

Edited by AvIataN
Posted

Hmm to nie wiem. Najtańszą opcją będzie dokupienie kabla chinche-jack (maks 10zł). Chociaż podejrzewam, że rozwiązanie jest dziecinnie proste.

@up faktycznie!!!! :) tam nie ma wyjścia :)

Posted

Racja :) Po optyku chyba lepiej będzie ? Jakie kable polecicie, i te chinche/jack wymienić pod PC ? Warto ?

Posted

Żeby podłączyć z optycznego na chinch potrzebny będzie konwerter opty/rca - do kupienia na allegro za około 70 zł, jeśli to nowszy LG to ma w opcjach słuchawki wiec może być na stałe podłączone w to wyjście - wybierasz pilotem.