Jump to content
Promocja Audio Video Show 2024 ×
Fotorelacja Audio Video Show 2024 HiFiPRO i MP3Store ×

Recommended Posts

Posted

ADL atakuje A1 i X1 portable DAC/AMP

A1 i X1 to ukłon w kierunku użytkowników sprzętów opartych na Androidzie oraz osób lubiących jabłka :). Nie chodzi o tych robiących na złość Putinowi. A1 - Android, X1 - iPody, iPhony, iPady.

Oba urządzenia to przetworniki cyfrowo analogowe wyposażone w dodatkowy wzmacniacz. Oba mogą pracować jako zewnętrzna karta w systemach komputerowych PC i MAC oraz laptopach, łącząc się z komputerem przez USB i mogą pracować w trybie 192kHz/24bit odtwarzając pliki najwyższej jakości.

Już dostępne w sieci Mp3store

Posted

Zapodaj linka, jak na razie wszyscy co kupili lub mieli na odsłuchach zachwyceni A1 i X1

Posted (edited)

Oczywiście ten test AJ jest bardzo pozytywny. Byłem zaskoczony wydźwiękiem recki na muzostajni, która moim zdaniem sugeruje że X1 to dobry wzmak ale bez rewelacji. AJ, który ma bardzo duże doświadczenie i multum customów ocenia go bardzo, bardzo wysoko.

Niestety linku nie załączę bo tak jak kilkukrotnie pisałem w dziale ogólnym nie jestem w stanie od kilku miesięcyu załączać linków ani cytować wypowiedzi innych userów.

Edited by shakur1996
Posted

W muzostajni od razu zaznaczyłem, że to nie recenzja :) Ale fakt faktem, dla mnie lepsze jest combo iFi Nano - tylko że dwa razy większe.

Jednak X1 tak cholernie szumi, że u mnie nawet przez chwilę nie pojawiła się myśl o jego zakupie.

Posted

Może to kwestia połączenia kabla itp? Na moich słuchawkach i kablach nic nie szumiało. Muszę jeszcze odpalić w wolnej chwili. Po podłączeniu podstawa użyć sterow ze strony producenta - przy kompie.

Posted

iCan szumi, X1 szumi bardziej. O ile ten pierwszy tylko na dokach, na ADL przebijał się również na ATH-A500X.

Posted

Ican ifi nano szumi też na niskoohmowych - na srh1440 , d7100 czy d600 - ewidentnie. Kabelek FAW pomógł, szum się zmniejszył, ale jest wciąż słyszalny. Widać było założenie, źe bedzie używany z tymi trudniejszymi do napędzenia - wyżej ohmowymi. Moze X1 też ma takie założenie?

Posted

Ja na swoich ACSach nie zauważyłem ale ja nie korzystałem z kabli z zestawu.

Posted

Ja na swoich ACSach nie zauważyłem ale ja nie korzystałem z kabli z zestawu.

Przy użyciu jako wzmak, kable nie mają znaczenia (no, chyba że się korzysta z kioskowych słuchawek).

To też może być kwestia wyczulenia na szumu. Mnie od najmniejszych szlag trafia. Do tego stopnia, że od Grubbego kupiłem przedłużkę z rezystorami w dużym jacku, żeby właśnie ubić szum.

• 4 weeks later...
Posted

Spoko daj znać, dobrze jakby to zrobić nie tylko z ipodem ale tez np z ipadem - takie połączenie było promowane na targach.