Jump to content

Question

Posted

Hej wszystkim!

Mimo iż jestem nowym użytkownikiem to forum śledzę od dawien dawna. Przekopałem kilkadziesiąt stron w poszukiwaniu pomocy przy wyborze słuchawek dokanałowych jednak postanowiłem napisać nowy temat, żeby opisać do jakiej muzyki będę tych słuchawek potrzebował.

Do rzeczy:

Mam 200 a może i 250 zł, które chcę wydać na jak najlepsze słuchawki dokanałowe mieszczące się w tych granicach cenowych.

Zależy mi na pancernym kablu, który będzie się trzymał bardzo długo. Szukam słuchawek posiadających wyróżniający się bas, który jednak nie góruje nad innymi tonami. Słucham różnorakiej muzyki od starego rocka i metalu (AC/DC, Iron Maiden, RHCP, Black Sabbath) aż po elektronikę, DnB, Funk (Prodigy, Pendulum, Parov Stelar, Nero, Pretty Lights etc.), jak i dobre rapsy prosto z Californii :D

Wcześniej miałem 2 pary NuForce Ne-700x ale w obu sypnął się kabel przy samym Jacku. Chętnie wypróbuję słuchawki, które na pewno nie zejdą poniżej poziomu grania wyżej wymienionych NuForce'ów (grały na prawdę świetnie!) oraz będą miały o wiele bardzie trwalszy kabel.

Zależy mi na szybkiej, pomocnej odpowiedzi.

Pozdrawiam!

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Posted (edited)

Przede wszystkim dbaj o kabel - rób pętlę przy wtyku jack, a słuchawki przechowuj ładnie zwinięte (wokół dłoni, z obrotem nadgarstka by nie skręcać - wyobraź sobie płaski kabel). Nawet trzymane w kieszeni spodni wytrzymają w takiej pozycji o wiele dłużej.
Dwa lata temu pytałem na forum o wytrzymałość Phonaków Audeo, a jak się okazało po dwóch latach intensywnego używania wciąż nic im nie jest.

Edited by Makaan
  • 0
Posted

rób pętlę przy wtyku jack

Tzn? :huh:

• 0
Posted (edited)

Przede wszystkim dbaj o kabel - rób pętlę przy wtyku jack, a słuchawki przechowuj ładnie zwinięte (wokół dłoni, z obrotem nadgarstka by nie skręcać - wyobraź sobie płaski kabel). Nawet trzymane w kieszeni spodni wytrzymają w takiej pozycji o wiele dłużej.

Dwa lata temu pytałem na forum o wytrzymałość Phonaków Audeo, a jak się okazało po dwóch latach intensywnego używania wciąż nic im nie jest.

??? a nie prościej jest użyć etui/futerału - prawie do każdych doków dodają taki gadżet...

Propozycja ode mnie - FA Eterna, z tym że one też są noszone OTE.

Edited by Gourney
  • 0
Posted

Propozycja ode mnie - FA Eterna, z tym że one też są noszone OTE.

A wiesz gdzie je teraz można dostać? Miałem te doki przez 3 lata i jestem zachwycony. Ostatnio przez własną głupotę je popsułem i teraz nie mogę ich znaleźć.

• 0
Posted

Tez polecam shurki 215. Kabel nie do zdarcia. Robiłem chyba z nim wszystko i jest jak nowy :D faktycznie mają dużo dołu, mało góry, za to fajna szczegolowosc i bas. Myślę że do 250zl znajdziesz je używane ale w perfekcyjnym stanie z gwarancją.