Bernie Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Muszę zajrzeć jeszcze raz do salonu, bo to już ponad miesiąc temu byłem. Dokładnie nie pamiętam i nie chcę pisać byle czego, ale na pewno po włożeniu 64 GB SanDiska do nowego A15 nie szło po folderach i obsługa w Sony też była zdziwiona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paratykus Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Mogło tak być, możliwe że Soniakowi nie podszedł Twój sposób formatowania karty. Miałem coś takiego jak próbowałem mu "wetknąć" kartę z plikami, która była wcześniej formatowana na Fiio x5, niby FAT 32 (więc kompatybilny format ze wszystkim) , ale okazało się, że właśnie "niby". Musiałem całość materiału przerzucić na kompa, a kartę sformatować Soniakiem, wtedy poszło, bo inaczej był ślepy .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bernie Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 Może Soniacz trochę wybredny jest. W weekend jak znajdę trochę czasu podejdę sprawdzić jeszcze raz, salon mam pod nosem. Kartę przerzucałem z DX90, formatowana FAT32. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paratykus Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 Ja jestem happy. Złapałem synergię z moimi Gradosami, o co nie jest łatwo. Słucham sobie "gęstych" Floydów -życie jest piękne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bernie Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 (edited) Ja prawdziwą synergię słyszałem na tym Soniaczu z dokami XBA-H3, jednak Sony kocha się z Sony. Uderzyła mnie muzykalność, typowy grajek do słuchania, nie do rozkładania muzyki na czynniki pierwsze. Mi mocy trochę jednak brakowało, 25-27 na 30 kresek na skali to trochę mało. Edited February 6, 2015 by Bernie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paratykus Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 "Ja prawdziwą synergię słyszałem na tym Soniaczu z dokami XBA-H3" - doki to mój dramat . Błędnik mi wariuje, nie ma na to rady O, Media Go zgłasza, że jest nowa wersja oprogramowania do A15, A17 ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertos Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 da się w z poziomu grajka usunąć pliki z karty sd? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paratykus Posted February 6, 2015 Report Share Posted February 6, 2015 da się w z poziomu grajka usunąć pliki z karty sd? Nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mecin Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 (edited) Jak to nowa wersja? Bo ja ogólnie nawet go nie podpiąłem pod kompa jeszcze. Daj znać co z tym softem, chociaż ja nie mam żadnych obiekcji na temat aktualnego. Co do błędnika, też miałem podobnie, przez pierwsze kilka dni po zakupie CIEM jakoś się źle czułem, zawroty miałem, jak na kacu , po kilku dniach wszystko wróciło do normy . Edited February 7, 2015 by Mecin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paratykus Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 Mecin, weź i nie kuś Podepnij sobie w końcu tego garjdoła pod kompa Zmiany kosmetyczne, to nie wgrywałem na razie, zrobią coś fajnego to może wgram : "Skrócenie czasu reakcji odtwarzacza w trakcie pomijania utworu przy odtwarzaniu pliku muzycznego FLAC w przypadku co najmniej jednej okładki płyty" Jak podepniesz i zainstalujesz Media Go - fajny programik, nota bene też jest aktualizacja to on Ci sam zaproponuje zmiany. http://www.sony.pl/support/pl/content/cnt-dwnl/prd-dna/sony-nwza15-firmware-update-ver101-win/NWZ-A15 A, Mecin - gdybyś jakieś upgrade zakupowe pod A15 robił typu kabelki, etui czy co tam wymyślisz, daj znać, OK ? Może zrobimy "podwójny strzał " Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mecin Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 Za późno, dwa silikony już mam i LOD w drodze... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paratykus Posted February 7, 2015 Report Share Posted February 7, 2015 Samolub To odstąp jednego silikona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mecin Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Właśnie zamawiałem wspólnie z kolegą z forum, więc nie samolub . Na razie nie planuje pozbywania się jednego, ale w razie czego dam Ci znać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paratykus Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 OK :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
surround Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 (edited) Mecim, a skąd zamawiałeś kabelek LOD i jaki? Edited February 11, 2015 by surround Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma_x_ym Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 Up @Mecin podaj namiar, też chcę kupić do ZX'a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mecin Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 (edited) FiiO L5 - ale już nie jest produkowany, dlatego w Polsce go nie można dostać. Zamawiałem z UK na eBay. Nawet nie wiem czy będzie działał, jeszcze go nie mam, zamówiłem w ciemno. Na HF chyba potwierdzali że działa. Edited February 11, 2015 by Mecin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
siara1975 Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 Z X1050 działał i z tego co wiem to wm-port i jego pinout się nie zmienił Tu macie oryginał: http://m.ebay.co.uk/itm/111596621277?nav=SEARCH Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 Ktoś jest w stanie tego Soniaczka zestawić z Cowowami M2/X9 i iPodami? Zwłaszcza mnie ciekawi porównanie z tymi pierwszymi - podobna półka cenowa (z A15 porównując). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma_x_ym Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 O FiiO myślałem, ale właśnie czy będzie działał tego nie wiem. Jak przyjdzie daj znać. Dzięki Siara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mecin Posted February 14, 2015 Report Share Posted February 14, 2015 Jest kabel, ale niestety nie jestem w stanie przetestować ze wzmacniaczem (obroniłem inżyniera !) Jak go wpinam to HO przestaje grać, więc domniemam że coś działa, ciekawe na ile to prawdziwy sygnał LO. Po niedzieli jak się ogarnę i przyjdą kolejne klocki to sprawdzę ze wzmacniaczem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paratykus Posted February 14, 2015 Report Share Posted February 14, 2015 Mecin, linkowałem ten kabelek do wątku gdzie ludzie szukali czegoś żeby sygnał z sony wypuścić : http://forum.mp3store.pl/topic/125139-sygnal-cyfrowy-z-odtwarzaczy-serii-walkman/#entry1179160 ale jakoś nikt się specjalnie nie zainteresował. Zlinkowali mi to : http://www.ebay.pl/itm/New-SONY-Hi-Res-Audio-Output-for-USB-Conversion-Cable-WMC-NWH10-for-UDA-1-Japan-/221541230681?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3394e2e859 W każdym razie ciekaw jeste czy Ci odpali, bo dla mnie drożej nie znaczy lepiej - zwłaszcza w kabelkach audio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
siara1975 Posted February 14, 2015 Report Share Posted February 14, 2015 A ja ci pisałem że mam ten kabel i chodził mi z X1050, serią A i E Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paratykus Posted February 14, 2015 Report Share Posted February 14, 2015 Siara, uściślając , to z linku poniżej to to samo i powinno odpalić na A 15 ? http://m.audiomagic.pl/item/424433345f30 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
siara1975 Posted February 14, 2015 Report Share Posted February 14, 2015 Tak mam ten kabel, ten kabel chodzi z tymi modelami które wymieniłem, oczywiście serię A miałem starszą od twojego dap-a ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts