Jump to content

Recommended Posts

Posted

To ja mam odwrotnie miałem hd6000 kiedyś, posłuchałęm niedawno hd6000 oraz hd150.

Dziwne rzeczy działy się z basem w hp150.  HD6000 dobre średniaki w śmiesznej cenie.

• Like 1
Posted
6 godzin temu, retter napisał:

...Dziwne rzeczy działy się z basem w hp150...

Co takiego działo się z tym basem?

Posted
16 godzin temu, Perul napisał:

Co takiego działo się z tym basem?

Echo pogłosy generalnie nić z czym poradzić sobie nie można.

Ale brak średnicy, góra szpilkami sypie lekko no i z hybrydami brawianz nie chciało to grać.

Immo hd6000 bardziej wpasowały do wymagań dźwiękowych.

Posted

Hp150 dużo szybciej zaczynaj sybilować niż Dt770. I graja głownie niskim basem, podczas gdy 770 maja naprawde walniecie troche wyzej.

HD6000 naprwde rowny srodek fajny ciemny,miesisty bas i gora bardzo fajna. Jedne z lepszych slucahwek w tej cenie GDYBY nie komfort.

Opaska ma słaby profil i bez dodatkowej warsty pianki dla mnie to max kilkanascie minut. 

• Like 1
Posted
15 minut temu, kuman napisał:

Hp150 dużo szybciej zaczynaj sybilować niż Dt770. I graja głownie niskim basem, podczas gdy 770 maja naprawde walniecie troche wyzej.

HD6000 naprwde rowny srodek fajny ciemny,miesisty bas i gora bardzo fajna. Jedne z lepszych slucahwek w tej cenie GDYBY nie komfort.

Opaska ma słaby profil i bez dodatkowej warsty pianki dla mnie to max kilkanascie minut. 

Zgadzam się co do słowa, hp150 dziwne V nie naturalne ... dt770 znacznie lepsze.

• 10 months later...
Posted

Zagląda tu ktoś jeszcze? Spróbuję zapytać przed ewentualnym dalszym zaśmiecaniem forum.

Czy ktoś może podejmował się operacji wymiany obicia pałąka w HP150/151? Za wszelkie info będę bardzo wdzięczny.

Posted
6 godzin temu, SSling napisał:

Zagląda tu ktoś jeszcze? Spróbuję zapytać przed ewentualnym dalszym zaśmiecaniem forum.

Czy ktoś może podejmował się operacji wymiany obicia pałąka w HP150/151? Za wszelkie info będę bardzo wdzięczny.

Nie wykluczone, że będzie pasować obicie od Beyerów DT770/880/990 https://www.thomann.de/gb/beyerdynamic_dt770_prodt880_pro_kopfgurt.htm

Z racji tego, że jest zapinane na zatrzaski wystarczy je po prostu założyć na istniejące.

Oczywiście nie kupuj w ciemno, bo tego nie sprawdziłem, ale tak "na oko" powinno być OK.

Posted
54 minutes ago, Perul said:

Nie wykluczone, że będzie pasować obicie od Beyerów DT770/880/990 https://www.thomann.de/gb/beyerdynamic_dt770_prodt880_pro_kopfgurt.htm

Z racji tego, że jest zapinane na zatrzaski wystarczy je po prostu założyć na istniejące.

Oczywiście nie kupuj w ciemno, bo tego nie sprawdziłem, ale tak "na oko" powinno być OK.

No właśnie tak myślałem o tych od beyerów, tylko właśnie w ciemno nie chciałem brać. Myślałem, że może ktoś już próbował. W ostateczności może wezmę z allegro i zwrócę jak nie będzie pasować :ph34r:

• 1 year later...
Posted

Zaczęły mi się kruszyć nauszniki od SoundMagików HP151, więc je wymieniłem na zamienniki z Custom One Pro od Beyerdynamic, wymiana odbyła się bez problemu.

Sęk w tym, że materiał na pałąku również zaczął się kruszyć, a zamienników do materiału na pałąku już znaleźć nie mogę.

Jakieś porady?

Posted

Opaska neoprenowa z Aliexpress

Posted

No ja ostatnio swoje HP100 wyciągnąłem z etui. Pady nie nadają się do niczego. Nie wiem czy będę ich jeszcze kiedyś używał, ale jakby miał wymieniać, to jakieś fajne zamienniki czy szukać oryginałów?