Jump to content
Kembrix

Fiio x3 nagle przestał działać

Recommended Posts

Witam.

Dosłownie jest to sytuacja sprzed 5min.Słuchałem sobie muzyki na moim fiio x3 i słuchawkach audio-technica ath-m50s przeglądając internet na laptopie.Nagle x3 przestała grać i były jakieś dziwne świsty jakby jakieś zakłócenia lub coś podobnego.W ogóle nie było słychać muzyki.X3 spokojnie sobie leżał nie dotykałem go w ogóle i słuchałem gdzieś od godziny.Zmartwiony myślałem że to słuchawki więc odpiąłem je i podłączyłem do karty dźwiękowej podpiętej pod mój laptop.Fiio z przyzwyczajenia wyłączyłem i spróbowałem włączyć po 10min by posłuchać i co? w ogóle się nie włącza!Nie rusza NIC.Jedynie podczas ładowania widać palące się diody pod przyciskami.Nie mogę z nim nic zrobić :(

Czego to może być wina?"Sam" się naprawi po pewnym czasie (nie wiem jak może coś się przeciążyło?) i w ogóle będę mógł go oddać w razie czego na gwarancję?Pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło.

Bardzo proszę o porady.

Ledwo mam go od kilku dni :(

 

Jeszcze jedno.Ekran jak zaczęły się robić te dziwne rzeczy działał i mogłem go "normalnie" używać.

Edited by Kembrix
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie rób z tym nic tylko w poniedziałek oddaj na gwarancje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A oddać mam do sklepu w którym go kupiłem czy w jakiś inny sposób?(nigdy nic nie oddawałem czegoś na gwarancję)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam identyczny zestaw. :)

Miałem problemy z zawieszającym się Fiio, ale zmniejszyłem wszystkie okładki albumów i od tamtego czasu nie było problemu.

Co ważniejsze Fiio ma zamiar jeszcze w tym, lub w przyszłym miesiącu wypuścić update firmware.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ciekawe co dodadzą w nowym FW :) mam nadzieję ze jakoś rozwiążą problem funkcji DAC na win8 64bit

 

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ciekawe co dodadzą w nowym FW :) mam nadzieję ze jakoś rozwiążą problem funkcji DAC na win8 64bit

 

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

A co masz z nim za problem?

Używam 8 do grania i poza jednokrotnym grzebaniu w tych ustawieniach sterowników to wszystko mi działa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No właśnie chodzi mi o tym grzebaniu w sterownikach.Jest tam wszystko pokazane krok po kroku ale na win8 a ja posiadam 8.1 w którym pozmieniali rozmieszczenie ustawień i trudno jest znaleźć tą opcje.

 

 

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

To jest bardziej wina Windowsa, ale pewnie da się to obejść i powinni to zrobić. Mnie by jeszcze zadowoliło odświeżenie interfejsu, który jest ekstremalnie nudny. :P

Btw troche się zawiodłem na EQ. Gdy się ustawi jakieś wartości to słychać szumy. :(

Edited by konradb

Share this post


Link to post
Share on other sites

To jest bardziej wina Windowsa, ale pewnie da się to obejść i powinni to zrobić. Mnie by jeszcze zadowoliło odświeżenie interfejsu, który jest ekstremalnie nudny. :P

Btw troche się zawiodłem na EQ. Gdy się ustawi jakieś wartości to słychać szumy. :(

Pozmieniaj ustawienia EQ jeśli diametralnie różnych ustawieniach szumi to deko dziwne, na płaskim też szumi ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znów mi się to stało :( i tym razem nie trwa to tylko 1godzinę jak za 1 razem tylko gdzieś od 15 aż do teraz :( (nadal się nie włączył) Co ja mogę z nim zrobić jeśli tak się dzieje bo oczywiście nie powinno się tak dziać?

 

EDIT.Nie wiem czy to może mieć znaczenie ale on jest nadal ciepły w porównaniu do innych moich urządzeń

Edited by Kembrix

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przed chwilą sprawdziłem.Nie pomaga.


Nie wiem jak ale się właśnie włączył(był lekko chłodniejszy) czy on może się przegrzewać?


Nie wiem czy to istotne ale zauważyłem że w gniazdach jack są dziurki i (sprawdziłem igłą) spróbowałem go przedmuchać i się włączył

Share this post


Link to post
Share on other sites

wyciąganie baterii pomaga ?

 

z wym wychładzaniem sprawdź pod wiatrakiem, bo idzie lato wiec bardziej ciepło będzie sprawdź puki masz czas:P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wyciąganie baterii nie pomaga bo nie da się jej wyciągnąć w łatwy sposób.Przy następnym razie spróbuje dac go pod jakiś wiatrak i zobaczy się czy wcześniej się włączy

 

 

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

sztucznie mu stwórz warunki do przegrzewania i ochładzania się, zmieniaj pliki etc coś tam nie tak ale nie wszystko na raz

 

u mnie pierwsze 10min w łapkach i przestał gadać, no jak x5 bedzie miało takie niedoróby za swoja cene eehhhh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja tu się zdecydowałem na kupno X3, właśnie wczoraj miałem kupować, a tu ten temat mi się napatoczył :/ Czy jest więcej znanych przypadków takich problemów ? Bo już sam nie wiem, co robić.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja mam x3, 80% pracy jako dac i wszystko ok. Nigdy mi się nie ścięła ani nic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Narazie nie chce znów go "przegrzać" ale w razie czego jak takie coś się znów wydarzy można go położyć w lodowce by się ochlodził?

 

 

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

A co chcesz sprawdzić czy jest odporny na wilgoć i wodę ?

macie pomysły ...

 

mam jeszcze jeden test daj go zamrażalki, bo elektronika przy -20 lubi spowolnić koniecznie grającego zobaczymy ile wytrzyma ciepły :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rzeczywiście trochę przesadziłem :) jak się tak zdarzy 3 raz to chyba go wyślę na gwarancję

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podepnę się.

Mój X3 nie chce działać jako USB DAC. Po podpięciu do komputera pojawia się 'kod 10'. Jakiś problem ze sterownikami?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By ithilstone
      Witam,
       
      Dzięki Firmie Mp3Store.pl zawitała u mnie przesyłka do testów.
      Nowy model ASTELL&KERN A&NORMA SR25 (plus starszy brat SR15 do porównania) 
      I cieszący się dużą popularnością Fiio M11 
       
      Pierwsze wrażenia już niedługo - Na razie updatuję FW do najnowszych wersji (M11 i SR15) i synchronizuje biblioteki do testów 

       
       
      Testy dalej trwają 
      Lubie zapoznać się ze sprzętem na spokojnie - pozwolić sobie na słuchanie muzyki bez specjalnego skupiania się na detalach 
      Dzisiaj w użyciu głownie RE800, RE2000 i VE ZEN
       
       

       
      Jak łatwo zauważyć jestem fanem pojedynczych DD - nie ma u mnie w "stajni" zbyt wielu IEMów multidriverowych a jeśli są to raczej z niższej półki i żadnych opartych tylko na BA 
      za to sprawdzę jak grajki radzą sobie z różnymi planarami nausznymi 
       
    • By szalaj10
      Dzień dobry, czy ktoś słuchając modelu sr50bt zanotował występowanie lekkiego szumu/zgrzytów w prawej słuchawce? Nie przeszkadza to w odsłuchu, jednak jest słyszalne, gdy muzyka nie jest włączona.
×
×
  • Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy