Jump to content
  • 0

Najlepsze przenośne z pilotem do iPhone'a 500-1000zl.

p00073

Question

Witam,

Potrzebuje pomocy z wyborem słuchawek.

Słucham głównie muzyki "main-streamowej": pop, muzyka alternatywna, muzyka klubowa (np. na silownie).

Zalezy mi na cieplosci, solidnych basach, ale nie dudniacych i meczacych, nie zalezy mi na pelnej neutralnosci.

Sluchawki beda napedzane glownie iPhone'em. Sluchawek ze wzgledu na wygode wolalbym nie podlaczac do wzmacniacza, chociaz posiadam Fiio E07k.

Sluchawki powinny byc:

- nauszne lub wokoluszne,

- zamkniete

- solidnie wykonane

- posiadac pilota wspolpracujacego z iPhone'm

Cena nie jest jakos baaardzo istotna, ale wolalbym, zeby nie przekraczala 1000zl. Preferowalbym wydac 500-600zl.

Moje typy:

Bower & Wilkins P5

Sennheiser Momentum

Koss Porta Pro z pilotem (chociaz to nizsza polka mam do nich sentyment)

Sony MDR-1R

Gdyby nie to, że nie mają pilota wybrałbym ATH-m50 albo Bayerdynamic DT 770 Pro.

Moze znacie jakies mniej popularne sluchawki, na ktore powinienem zwrocic uwage? Ewentualnie, ktore z powyzszych byscie wybrali?

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Szczerze mam Momentumy i jako portable nie miałem na głowie nic lepszego, sprawdziły się u mnie do takiego stopnia że zrezygnowałem ze słuchawek domowych. Pilot w nich dedykowany jest do urządzeń Apple więc będzie to działać świetnie, jakość dźwięku genialna to sobie możesz poczytać z wielu źródeł, myślę że spełnią twoje wymagania ocieplone granie ze znakomitym basem. Izolacja na świetnym poziomie o jakości wykonania nie wspominając. W tej cenie nic innego bym nie brał. Swoje dorwałem z drugiej ręki za niższą cenę i raczej się z nimi nie rozstanę. Nowe ponad 1000zł więc to już kwestia osobista. Myślę jeszcze nad Fidelio L2 ale ich specyfikacja półotwartości przekreśla je, ze względu na izolacje. Miałem L1 i beznadziejnie to się sprawowało na mieście czy w tramwaju.

• 0

Tak over ear. Nie mam dużych uszów ani głowy więc pewnie dlatego nie czuję na nich dyskomfortu, pady po czasie się układają i muszę przyznać że jest o wiele lepiej i wygodniej niż z początku. Wiadomo co jakiś czas trzeba dać uszom trochę powietrza i je ściągnąć.Nacisk na głową nie jest jakiś wielki, ale to już kwestia indywidualna.