Hammett Posted December 4, 2020 Report Share Posted December 4, 2020 3 godziny temu, bakemono napisał: @Hammett To są te ze skóry owczej czy proteinowe? Producent twierdzi że z owczej 😋 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakemono Posted December 4, 2020 Report Share Posted December 4, 2020 9 minut temu, Hammett napisał: Producent twierdzi że z owczej 😋 No właśnie 😀 A na twoje oko to prawdziwa skóra? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hammett Posted December 5, 2020 Report Share Posted December 5, 2020 16 godzin temu, bakemono napisał: No właśnie 😀 A na twoje oko to prawdziwa skóra? W dotyku i po zapachu wydaje się że to prawdziwa skóra. A czy owcza, to już cholera wie 😋 20 godzin temu, meehooj napisał: mnie interesuje, daj znac Na Twoje specjalne życzenie spieszę donieść, iż wspomniane pady zostały komisyjnie zaakceptowane 😋 Różnice w stosunku do tej ceratki co to była wcześniej naniziana, to przede wszystkim wygoda przez duże Wy. Są miększe, większe. Nawet po kilku godzinach słuchania nie pocą się. Odnośnie zmian w brzmieniu, to miałem wrażenie że ktoś zdjął mi koc z słuchawek. Przybyło wysokich tonów, wszystko nabrało przestrzeni. Ubyło trochę basu, ale w takim pozytywnym znaczeniu. Wszytko brzmi bardziej naturalnie. Poprzednio słuchawki grały jakby efekciarsko z efektem wow. Teraz instrumenty brzmią bardziej naturalnie, wszystko jest na swoim miejscu. W mojej subiektywnej ocenie bardzo dobre, niedrogie i pozytywnie wpływające na brzmienie pady. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hammett Posted December 7, 2020 Report Share Posted December 7, 2020 Mała refleksja po dalszych odsłuchach. O ile niezaprzeczalnie nowe pady są wygodniejsze od zestawowych, to niestety po wielu godzinach odsłuchu zaczęło piszczeć mi w uszach. Nie wiem czy to z powodu wysokich tonów, których pojawiło się naprawdę sporo. Zauważyłem też że bas na tych nowych nausznikach zrobił się z jednej strony troszkę słabszy a jednoczenie jkaby rozlał się dookoła. Nie lubię takiego grania i tu 1:0 dla ceratki, bo tam bas był przyjemny a jednoczenie zadziornie kopiący. Podsumowując pojedynek dałbym remis. Dlaczego? Ano dlatego że słuchawki że starymi padami są mniej wygodne, ale za to brzmią po prostu przyjemnie. Co prawda brakuje trochę przestrzeni i wysokich tonów, jednak całośći słucha się naprawdę dobrze. Natomiast nowe dodają przestrzenności oraz wysokich tonów. Tak więc póki co zostają na lepsze czasy, bo same w sobie są rewelacyjne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValterB Posted June 18, 2021 Report Share Posted June 18, 2021 Witam. Posiadam od kilku lat SuperLux HD330 i 662F. Nauszniki już są mocno popękane. Orientuje się ktoś gdzie można kupić oryginalne zamienniki? Albo takie które nie zmienią brzmienia słuchawek? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts