Jump to content
Promocja Audio Video Show 2024 ×
Fotorelacja Audio Video Show 2024 HiFiPRO i MP3Store ×

Question

Posted

Witam serdecznie,

Jestem szczęśliwym właścicielem Superluxów HD681. Na tyle mi się spodobały, że dostały nowy kabel i welury. Grają nawet fajnie, podpięte pod HA Info U2+

Mimo wszystko ostatnimi czasy trochę się nazbierało zbędnych funduszy i warto chyba przeskoczyć poziom wyżej.

Lubuję się w 'funowym' brzmieniu. Byłem dumny z siebie jak cholera, kiedy przy przesiadce z AKG k240 Studio na Superluxy HD681 okazało się, że właśnie to jest moja szkoła grania (pasmo w kształcie 'V').

Źródło pozostaje to samo.

Co moglibyście polecić?

Troszkę poczytałem o Beyerach DT 770 Pro. Podobno grają podobnie do HD681, ale bodajże na audiostereo jacyś goście pisali, że brzmienie jakby z tuby samochodowej wzbogaconej o gwizdek :<

Może jakieś inne modele?

Będę wdzięczny za sugestie konkretnych konstrukcji.

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Posted

Jeżeli lubisz "v" to takstar hd6000 byłby niezłym wyborem. Super tłumienie, mięsisty bas i wysokie góry. Ja swoje sprzedałem, bo jednak nie lubię takiej szkoły grania. Minusem tych słuchawek jest wąska scena ale niektórym to wcale nie przeszkadza:)

• Like 1
  • 0
Posted

Dzięki serdeczne za propozycję.

Zastanawiam się tylko, czy hd6000 nie będą sprawiały wrażenia aż za ciasnej sceny po przesiadce z hd681. Swoją drogą jak w tym aspekcie wypadają dt 770 pro?

Tak, czy siak trzeba będzie się wybrać chyba do gdańskiego mp3store i pobawić się tymi hd6000 i dt 770 pro (o ile mają :) ).

Może jeszcze ktoś ma jakiś fajny model do zaproponowania?

• 0
Posted (edited)

dt 770 są nieco jaśniejsze. Najlepiej jest pójść do sklepu i kupić to co Tobie podejdzie najbardziej. Warto jeszcze poprosić pro80 i ewentualnie jak by się spodobały to dokupić pady od brainwavz hm5. Sam mam taką kombinację i po 2h słuchania nie czuję znacząco dyskomfortu;). Dt 770są do nabycia w sklepie za 669zł więc warto mieć porównanie ( o ile jest taka możliwość) czy warto dokładać pieniądze do nich czy może kupić coś z takstar'a.

Jeszcze dosyć fajnymi słuchawkami są właśnie Brainwavz hm5, z których można zrobić półotwarte słuchawki dokupując półotwartą wkładkę. Choć muszę powiedzieć, że mnie bardziej spodobały się pro80 za to pady są świetne w hm5;)

Edited by down32