Jump to content

Recommended Posts

• Moderator
Posted

Macie jakieś doświadczenia z lampkami do czytników? Kupiłem nooka bez glowlighta bo zależało mi na odblokowanym androidzie - wolności wyboru aplikacji do czytania ale jednak jakieś światełko by się przydało.

Chętnie przeczytam wasze opinie na ten temat

Posted

Ha, miałem przed chwilą zakładać taki sam temat. Także podpinam się. Ktoś kupował te najtańsze lampki z alle?

Posted

powiedzmy ze mam podobny problem z lapkiem

więc będzie coś DIY :) lampka usb 5V, listek na diodach smd 12V (ciepłe światło), jakiś włącznik i będę coś kabinowa

Posted

jeśli czytam w ciemnościach, to czytam na leżąco, a wtedy po prostu kładę sobie na brzuchu latarkę diodową dającą równomierne światło :) jak dla mnie rozwiązanie jest wystarczające

jeśli nie, to kupiłbym http://www.mightybright.com/Safety-Lights/MiniFlex-LED-Book-Light/ - zamówienie na amazon uk - bo ma tak równomierne światło jak moja latakra (w przeciwieństwie do innych światełek, które dają nierównomierne plamy światła)

• Moderator
Posted

Myślałem nad mighty brightem kiedyś mieliśmy je w sprzedaży nawet w mp3store ale teraz trzeba zza granicy targac. Etui do nooka z lampka ciężko dostać i wolalbym 2 osobne urzadzenia

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Posted

Ja szukam pod kundelka coś co jest z lampka ale w dobrej cenie, a nie w cenie czytnika :) - najtańszy model ten po 49 euro.

Posted

Heh, ja uważam, że nawet te Mighty Bright lampki nie są najtańsze. ;)

Posted

Ja szukam pod kundelka coś co jest z lampka ale w dobrej cenie, a nie w cenie czytnika :) - najtańszy model ten po 49 euro.

mighty bright kosztują $12 (u producenta) albo 12 funtów (amazon uk)... za 50 euro to były oryginalne okładki ze światełkiem, które notabene się do mighty bright nie umywało :)

Posted

Ależ żeś się @Kurop wstrzelił z tematem;-)

ja się właśnie zastanawiam nad czymś takim:

http://allegro.pl/lampka-kandle-by-ozeri-ii-do-czytnikow-ksiazek-i3905328935.html

chwalona przez użytkowników na światczytników i wygodniejsza niż lampka z wysięgnikiem.

A ta lampka w oryginalnym etui kindla to mówicie, że taki badziew? Bo wygoda jeszcze większa, bo żadnego koromysła dodatkowego nie muszę ze sobą targać, a i cenowo można znaleźć przystępniej:

http://allegro.pl/oryginalne-podswietlane-etui-amazon-kindle-4-5-fv-i3891371063.html

powiedzmy ze mam podobny problem z lapkiem

więc będzie coś DIY :) lampka usb 5V, listek na diodach smd 12V (ciepłe światło), jakiś włącznik i będę coś kabinowa

Weź se kup to łode mnie, za piwo Ci oddam.

Posted

nie że badziew, ale też nie spodziewaj się cudów jeśli chodzi o światełko

oryginalna okładka ze światełkiem to po prostu dobra okładka i dobre śwatełko, co nie oznacza że nie można mieć osobno lepszej okładki i lepszego światełka

... ok, oryginalna okładka jest nawet więcej niż dobra

• Like 1
  • Moderator
Posted

polecam lampke do czytania enrgizer

ja sam takową posiadam i jest wygodna przy współpracy z moim kindlem

do niedawna można ją było nabyc w większości empików

http://www.ceneo.pl/25690629

ten energizer ma punktowe światło czy rozproszone i zimne czy ciepłe

• Moderator
Posted
z tego co pamiętam świeci na... fioletowo :) z tego powodu się nie zdecydowałem nawet mimo ceny, ogłupieć można przy świetle takiego koloru

Do czytnika to cieple i mocno rozproszone będzie najlepsze chyba

Posted

nie że badziew, ale też nie spodziewaj się cudów jeśli chodzi o światełko

oryginalna okładka ze światełkiem to po prostu dobra okładka i dobre śwatełko, co nie oznacza że nie można mieć osobno lepszej okładki i lepszego światełka

... ok, oryginalna okładka jest nawet więcej niż dobra

Dzięki za odpowiedź. Właśnie w opiniach użytkowników czytam, że w sumie oświetlenie z tej oryginalnej okładki jest całkiem przyjemne, kąt oświetlenia dobrze dobrany, nic się nie odbija, zaciemnienie stopniowe, więc do przeżycia. Dla mnie to mega wygodne rozwiązanie, bo nie trzeba baterii wymieniać w lampce, nie wspominając, że przy częstym czytaniu w słabym oświetleniu koszt baterii po roku przewyższyłby koszt lampki, a może i oryginalnego etui amazona.

Posted

Zawsze wtedy więcej wciągnie od Kundelka - chociaż nie ma co narzekać na baterię.

Posted

micbud nie spełnia moich wymagań, maksymalnie mała płaska najlepiej taśma,

a propo tasmy led są ciepłego koloru koszt 1zł +list tyle że 12V

Posted

Amazon pomyślał o Was i wypuścił coś co nazywa się paperwhite który posiadam i polecam (TROLOLOLOLOLO :P)

<br /><br />Tylko że Kurop napisał, dlaczego kupił Nooka (ja zresztą też), sprawdź też ile kosztuje paperwhite.

A ile nook...

• Like 1
  • Moderator
Posted

Dokładnie tak jak napisał szwagiero szkoda mi kasy na cos czego nie uzywam tak intensywnie jak np. telefonu a raczej na weekendowe sesje.

Chyba poszukam mighty brighta i na tym się skończy

Posted

@Kurop, jak znajdziesz tego majty brajta, to daj znac z laski swojej, jesli bedzie wiecej niz 1szt. dostepna.