Moderator kurop Posted January 21, 2014 Moderator Report Posted January 21, 2014 Macie jakieś doświadczenia z lampkami do czytników? Kupiłem nooka bez glowlighta bo zależało mi na odblokowanym androidzie - wolności wyboru aplikacji do czytania ale jednak jakieś światełko by się przydało. Chętnie przeczytam wasze opinie na ten temat Quote
mjuzikfrik Posted January 21, 2014 Report Posted January 21, 2014 Ha, miałem przed chwilą zakładać taki sam temat. Także podpinam się. Ktoś kupował te najtańsze lampki z alle? Quote
Moderator kurop Posted January 21, 2014 Author Moderator Report Posted January 21, 2014 tutaj masz trochę info ale u mnie to nie rozwiązało do końca problemu http://swiatczytnikow.pl/tematy/lampki/ Quote
retter Posted January 21, 2014 Report Posted January 21, 2014 powiedzmy ze mam podobny problem z lapkiem więc będzie coś DIY lampka usb 5V, listek na diodach smd 12V (ciepłe światło), jakiś włącznik i będę coś kabinowa Quote
KHRoN Posted January 21, 2014 Report Posted January 21, 2014 jeśli czytam w ciemnościach, to czytam na leżąco, a wtedy po prostu kładę sobie na brzuchu latarkę diodową dającą równomierne światło jak dla mnie rozwiązanie jest wystarczające jeśli nie, to kupiłbym http://www.mightybright.com/Safety-Lights/MiniFlex-LED-Book-Light/ - zamówienie na amazon uk - bo ma tak równomierne światło jak moja latakra (w przeciwieństwie do innych światełek, które dają nierównomierne plamy światła) Quote
WojtekC Posted January 21, 2014 Report Posted January 21, 2014 ...a może jakies etui ze światełkiem? Quote
Moderator kurop Posted January 21, 2014 Author Moderator Report Posted January 21, 2014 Myślałem nad mighty brightem kiedyś mieliśmy je w sprzedaży nawet w mp3store ale teraz trzeba zza granicy targac. Etui do nooka z lampka ciężko dostać i wolalbym 2 osobne urzadzenia Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Quote
KHRoN Posted January 21, 2014 Report Posted January 21, 2014 popatrz na inne wersje mightybright, np. kusząca jest wersja na baterię AAA: http://www.mightybright.com/Book-Lights/TravelFlex-LED-Book-Light/ ... tylko że ma inny kształt i inny klips, nie wiem jak się w praktyce trzyma Quote
WojtekC Posted January 21, 2014 Report Posted January 21, 2014 Ja szukam pod kundelka coś co jest z lampka ale w dobrej cenie, a nie w cenie czytnika - najtańszy model ten po 49 euro. Quote
mjuzikfrik Posted January 21, 2014 Report Posted January 21, 2014 Heh, ja uważam, że nawet te Mighty Bright lampki nie są najtańsze. Quote
bartello98 Posted January 21, 2014 Report Posted January 21, 2014 polecam lampke do czytania enrgizer ja sam takową posiadam i jest wygodna przy współpracy z moim kindlem do niedawna można ją było nabyc w większości empików http://www.ceneo.pl/25690629 Quote
KHRoN Posted January 21, 2014 Report Posted January 21, 2014 Ja szukam pod kundelka coś co jest z lampka ale w dobrej cenie, a nie w cenie czytnika - najtańszy model ten po 49 euro. mighty bright kosztują $12 (u producenta) albo 12 funtów (amazon uk)... za 50 euro to były oryginalne okładki ze światełkiem, które notabene się do mighty bright nie umywało Quote
micbud Posted January 21, 2014 Report Posted January 21, 2014 Ależ żeś się @Kurop wstrzelił z tematem;-) ja się właśnie zastanawiam nad czymś takim: http://allegro.pl/lampka-kandle-by-ozeri-ii-do-czytnikow-ksiazek-i3905328935.html chwalona przez użytkowników na światczytników i wygodniejsza niż lampka z wysięgnikiem. A ta lampka w oryginalnym etui kindla to mówicie, że taki badziew? Bo wygoda jeszcze większa, bo żadnego koromysła dodatkowego nie muszę ze sobą targać, a i cenowo można znaleźć przystępniej: http://allegro.pl/oryginalne-podswietlane-etui-amazon-kindle-4-5-fv-i3891371063.html powiedzmy ze mam podobny problem z lapkiem więc będzie coś DIY lampka usb 5V, listek na diodach smd 12V (ciepłe światło), jakiś włącznik i będę coś kabinowa Weź se kup to łode mnie, za piwo Ci oddam. Quote
KHRoN Posted January 21, 2014 Report Posted January 21, 2014 nie że badziew, ale też nie spodziewaj się cudów jeśli chodzi o światełko oryginalna okładka ze światełkiem to po prostu dobra okładka i dobre śwatełko, co nie oznacza że nie można mieć osobno lepszej okładki i lepszego światełka ... ok, oryginalna okładka jest nawet więcej niż dobra 1 Quote
Moderator kurop Posted January 21, 2014 Author Moderator Report Posted January 21, 2014 polecam lampke do czytania enrgizer ja sam takową posiadam i jest wygodna przy współpracy z moim kindlem do niedawna można ją było nabyc w większości empików http://www.ceneo.pl/25690629 ten energizer ma punktowe światło czy rozproszone i zimne czy ciepłe Quote
KHRoN Posted January 21, 2014 Report Posted January 21, 2014 z tego co pamiętam świeci na... fioletowo z tego powodu się nie zdecydowałem nawet mimo ceny, ogłupieć można przy świetle takiego koloru Quote
Moderator kurop Posted January 21, 2014 Author Moderator Report Posted January 21, 2014 z tego co pamiętam świeci na... fioletowo z tego powodu się nie zdecydowałem nawet mimo ceny, ogłupieć można przy świetle takiego koloru Do czytnika to cieple i mocno rozproszone będzie najlepsze chyba Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Quote
micbud Posted January 21, 2014 Report Posted January 21, 2014 nie że badziew, ale też nie spodziewaj się cudów jeśli chodzi o światełko oryginalna okładka ze światełkiem to po prostu dobra okładka i dobre śwatełko, co nie oznacza że nie można mieć osobno lepszej okładki i lepszego światełka ... ok, oryginalna okładka jest nawet więcej niż dobra Dzięki za odpowiedź. Właśnie w opiniach użytkowników czytam, że w sumie oświetlenie z tej oryginalnej okładki jest całkiem przyjemne, kąt oświetlenia dobrze dobrany, nic się nie odbija, zaciemnienie stopniowe, więc do przeżycia. Dla mnie to mega wygodne rozwiązanie, bo nie trzeba baterii wymieniać w lampce, nie wspominając, że przy częstym czytaniu w słabym oświetleniu koszt baterii po roku przewyższyłby koszt lampki, a może i oryginalnego etui amazona. Quote
Mecin Posted January 21, 2014 Report Posted January 21, 2014 Zawsze wtedy więcej wciągnie od Kundelka - chociaż nie ma co narzekać na baterię. Quote
retter Posted January 21, 2014 Report Posted January 21, 2014 micbud nie spełnia moich wymagań, maksymalnie mała płaska najlepiej taśma, a propo tasmy led są ciepłego koloru koszt 1zł +list tyle że 12V Quote
Spawn Posted January 21, 2014 Report Posted January 21, 2014 Amazon pomyślał o Was i wypuścił coś co nazywa się paperwhite który posiadam i polecam (TROLOLOLOLOLO ) Quote
szwagiero Posted January 21, 2014 Report Posted January 21, 2014 Amazon pomyślał o Was i wypuścił coś co nazywa się paperwhite który posiadam i polecam (TROLOLOLOLOLO )<br /><br />Tylko że Kurop napisał, dlaczego kupił Nooka (ja zresztą też), sprawdź też ile kosztuje paperwhite. A ile nook... 1 Quote
Moderator kurop Posted January 21, 2014 Author Moderator Report Posted January 21, 2014 Dokładnie tak jak napisał szwagiero szkoda mi kasy na cos czego nie uzywam tak intensywnie jak np. telefonu a raczej na weekendowe sesje. Chyba poszukam mighty brighta i na tym się skończy Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Quote
micbud Posted January 21, 2014 Report Posted January 21, 2014 @Kurop, jak znajdziesz tego majty brajta, to daj znac z laski swojej, jesli bedzie wiecej niz 1szt. dostepna. Quote
szwagiero Posted January 21, 2014 Report Posted January 21, 2014 Kurop ma Ci dać znać "z laski swojej"? Co za propozycja! Quote
Recommended Posts