Jump to content

Question

Posted

Jak w temacie, które będą lepsze?

Zastosowanie to głównie gry, głównie FPS, liczy sie dla mnie przestrzeń. Z muzyki: dubstep, house, hiphop, pop.

Wygoda też jest ważna, żeby mi po paru godzinach uszy nie odpadły :P

Wiem, że to trochę różne słuchawki, ale powiedzcie mi które będą lepsze, z naciskiem na gry i wygodę.

PS: Mam dość małe/ średniej wielkości uszy. Źródło to integra w PC, za jakiś czas może jakiś asus xonar d1.

18 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Posted

To jeden z takich urban legends. Cale są zdyskwalifikowane przez Twoje wymogi. Zamknięte nigdy nie będą miały takiej przestrzenności jak otwarte (wynika to z konstrukcji). Używanie w domu, gdzie za założenia jest cicho +2 dla otwartych. Wygoda to kwestia subiektywna, ale zamknięte zazwyczaj grzeją (znów konstrukcja) +3 dla otwartych. Muzyka. Tu jest problem. Ja słucham takich gatunków na zupełnie różnych sprzętach, gdyż lubię różnorodność, ale standardowo pasowałyby do nich słuchawki z dobrym basem co skłania ku półotwartych/zamkniętych. Kompromisem między przestrzenią a dopasowaniem do muzyki byłyby półotwarte. Propozycje: Superlux hd681 evo, hi2050, ts671, ur-40. Trzy ostatnie pary przydałoby się i da się troszkę przymknąć, a 671 warto jeszcze przymierzyć, czy nie będą za ogromne dla Ciebie.

• 0
Posted

xDrope

do muzyki: dubstep, house, hiphop, pop.

proponujesz 671 przeginasz ....

PRO80, hd6000 juz lepiej

hi jesli kompromis

• 0
Posted (edited)

Może jestem dziwny, ale lubię sobie czasami posłuchać na 671 dubstepu ;f, a tutaj ewidentnie trzeba je zamknąć żeby się nadawy co zresztą napisałem.

@edit

hd6000 fajne do muzyki, ale klaustrofobiczna przestrzenność.

Edited by xDrope
  • 0
Posted

Skąd będziesz zamawiać słuchawki (Hi 2050) ? Z racji że też chcę je kupić ale w polsce są strasznie drogie w porównaniu do stron zagranicznych 40 dolarów z przesyłką kontra 260 zł w polsce bez przesyłki. Jakaś masakra. Pozdrawiam

• 0
Posted

223 w promocji. Co do importu rób co chcesz, ale jakbym miał hd6000 z chin to pewnie o gwarancję bym się nie doprosił.

• 0
Posted

Według mnie lepiej jest ściągnąć hi2050 z chin, wyjdzie po prostu o wiele taniej. Hd6000 już nie konicznie bo w mp3store są teraz za 275zł a na necie około 80 zielonych. Tak więc zależy kto co woli.

• 0
Posted

Jasne, że kumam, przecież sam kupilem hd6000 w mp3store, bo w promocyjnej cenie wychodziło tylko 40 drożej niż z chin. Natomiast hi2050 Kupisz za 38$ z bezpłatną wysyłką a w sklepie za ile hmmm... ponad 200:) odpowiedz sobie sam gdzie lepiej kupić ten model.

• 0
Posted (edited)

Gdzie są HI2050 z wysłem za 38 zielonych?

Pewnie taobao albo aliexpress

Edited by Arthass
  • 0
Posted

Na Ali są teraz hi2050 za 35$ z darmową wysyłką, ale to chyba jakaś lipa będzie. Może to ktoś sprawdzić, bo mnie się wydaje, że to nowy sprzedawca jest i możliwe, że oszust. Sam chyba będę na nie polował:)

• 0
Posted

No tych za 35$ na li już nie ma zostały za 39$ ale sprzedawca również bez żadnych opinii. W sumie to lepiej dorzucić te 4 dolary i mieć pewność, że nie wyrolują człowieka. Na ali teraz są za 43$. Polecam, sam też je niebawem nabędę.