Jump to content
PREORDER na słuchawki ISN w tym przede wszystkim ISN EBC80 ×

Recommended Posts

Posted

Witam!

Zdaję sobie sprawę, że podobny temat był powielany setki razy na różnych forach, ale rzecz w tym, że nie zawsze odpowiedź była 'precyzyjna', często bez żadnych konkretnych informacji .

A więc:
--- potrzebuję słuchawek dokanałowych do 100 - 130 zl max.
---słuchawki będa podłączone do tel LG L9 i Sony Xperia E.
--- używane w domu i poza nim.
--- preferowane gatunki muzyczne: praktycznie każde, najogólniej wszelkiego typu piosenki radiowe , w tym mocniejsze brzmienia (Linkin Park, Breaking Benjamin itp. ).

---brzmienie:
- chciałbym aby brzmieniowo były podobne do Philips she3590, z może ciut ciemniejszą górą. Wprawdzie góra w tych słuchawkach jest uważana za świetną w tym przedziale cenowym, jednakże mnie czasami drażni w niektórych utworach. Z drugiej strony nie chciałbym aby słuchawki, że tak napiszę w ogóle tej góry nie miały bo to nie o to chodzi.
- bas, powinien być odczuwalny, głęboki, nisko schodzący, taki jak w ww. słuchawkach mi odpowiada, ale nie może dominować ponad wszystkim.
- średnica wyraźna, nie cofnięta, ale niekoniecznie musi dominować.

Generalnie rzecz biorąc poszukuję słuchawek raczej neutralnych ale melodyjnych.
Właściwie po przeczytaniu dziesiątek recenzji i opinii wybieram pomiędzy tymi modelami:

**brainwavz m1

**brainwavz ProAlpha

**brainwavz Delta

**Sound Magic Pl11/30

Pytanie dodatkowe dla tych którzy używali she3590 i brainwavz m1. Czy w m1 jest dużo mniej basu niż w philipsach?
Bardzo proszę o pomoc, specjalnie po to konto tutaj założyłem z racji na fachowość tej strony ;) Pozdrawiam

Posted

Odrzuć SM PL30, bo zupełnie nie pasują.

Posted

z opisu Twoich wymagan wynika mi, ze jednak proalpha beda dla Ciebie bezpieczniejszym wyborem.

jesli masz mozliwosc oczywiscie sam odsluchaj...

Posted

Dziękuję za odpowiedzi. Niestety nie mam możliwości odsłuchania tych modeli słuchawek.

Obecnie wybieram z pomiędzy dwóch modeli:

- brainwavz Delta

-Sound Magic Pl11

Wymagania co do dźwięku te same. Interesuje mnie tylko fakt samego basu w tych modelach w porównaniu do siebie i do modelu Philips she3590. Gdyby Delty miały chociaż taki bas jak Philipsy to bym się już nie zastanawiał, a tak nie wiem czy nie będzie go zbyt mało. Poziom basu w Philipsach był właściwie idealny jak dla mnie. Nie za mało i nie za dużo żeby dominował inne pasma. Także dalej proszę o pomoc w wyborze...

Posted (edited)

heh... czyli odrzuciłeś te co są najczęściej polecane (z jakiegoś w końcu powodu).

tych nie słyszałem więc się nie wypowiem, ale latwo cos znalezc:

http://www.audiofanatyk.pl/recenzja-sluchawek-brainwavz-delta/

nawet masz porownanie do philipsow. Wiec delty raczej nie beda basem grzeszyc - mniej go niz w philipsach z tego wynika.

Imo wybor proalpha / m1 bedzie lepszy. W przypadku checi wiekszej ilosci basu proalpha. Lub te pl11... ale jak mowilem tych nie slyszalem...

Edited by grubbby
Posted

Odrzuciłem z powodów finansowych resztę modeli ;)

Dlatego mając do wyboru SM pl11 a Delty wybrałem te drugie. Co o do recenzji oczywiście czytałem wszystkie przed dodaniem wątku.

Dzięki za pomoc, pozdro.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy