Jump to content

Recommended Posts

Posted

Wlasnie rozsypala mi sie Sansa Fuze wiec trzeba sie zaopatrzyc w cos nowego. Tym razem chcialbym kupic cos z nieco wyzszej polki niz wspomniany player, w cenie powiedzmy okolo 500 zl, pod sluchawki a-jays three. Muzyka - glownie szerokopojete gitarowe granie, czasami jakis chilloucik, drum and bass.

Nie znalazlem nigdzie wiadomosci jak z tymi sluchawkami spisuje sie np. taki Cowon D20, ktory wpadl mi w oko, albo np. model s9. Moze ktos mial okazje posluchac muzyki na takim zestawie? Wspomniane trojki podobno niezle sie zgrywaja z Nationite Nanite n2, lub Cowonem e2 jednak ani jeden ani drugi grajek mi za bardzo nie przypadl do gustu.

Czego oczekuje - oczywiscie przede wszystkim dobrego brzmienia,jak najtrwalszej baterii, ekran nie musi miec nie wiadomo ile cali, na odtwarzaniu video mi nie zalezy, jednak milo by bylo widziec okladke plyty przy sluchaniu muzyki, ekran dotykowy czy standardowe przyciski - wszystko jedno, rozmiar samego odtwarzacza tez nie gra jakiejs wiekszej roli.

Posted (edited)

Ja używam moich a-Jays two z cowon i9. Baterię ma bardzo wytrzymałą, a także sporo ustawień dźwięku, który można dostosować do swoich potrzeb na wiele sposobów. Udało mi się nabyć używany egzemplarz w b. dobrym stanie i na gwarancji za prawie połowę ceny nowego i widzę, że nadal zdarzają się podobne okazje nawet tutaj. Wyświetlacz co prawda malusieńki, ale po co komu wielki wyświetlacz. Filmy można oglądać w kinie, na dużych monitorach, albo w telefonie.

Edited by sunnyD
Posted

Wlasnie mialem okazje kupic i9 za naprawde niska cene, jednak o pojemnosci tylko 4Gb, co wraz z brakiem slota na karty skutecznie mnie od kupna powstrzymalo. Piszesz, ze bateria wytrzymala, jednak z tego co wyczytalem to raptem 20 pare godzin - szalu nie ma...

Wczoraj mialem okazje posluchac muzyki na moich "trojkach" podpietych do cowona c2 i musze przyznac, ze bylem z tego polaczenia bardzo zadowolony - swietnie to wszystko sie zgrywalo, na pewno lepiej niz z moja swietej pamieci sansa fuze. Teraz nasuwa mi sie jedno pytanie: Jak sie ma i9 do wspomnianej c2, albo d20? Cowon Cowonowi nie rowny, czy od strony czysto dzwiekowej jest to podobna bajka?

Posted (edited)

Nie potrafię porównać wspomnianych przez Ciebie Cowon - ów, gdyż miałem doświadczenie tylko z i9. Co do baterii to myślę, że przy włączonym EQ, wraz z BBE itp., z pamięcią 16GB te spoko 20h realnego czasu odtwarzania muzyki wcale nie jest źle.

Nie wiem jaki odtwarzacz w tym przedziale cenowym tyle pociągnie.

Może w moim sporo tańszym i niedorobionym Pentagramie VanquishVOLT, który też potrafi głośno zagrać i ma SRS WOW bateria tyle wytrzyma do następnego naładowania, ale to nie ta liga.

Edited by sunnyD