Bywalec szczygiel Posted November 6, 2013 Bywalec Report Share Posted November 6, 2013 No własnie , softem mozna wiele zdziałać Choć by odtwarzacz Foobar. No i zresztą popularność wtyczek studyjny VST, ktore zastepują hardware w jakimś sensie emitując jego brzmienie lub oferując całkowicie coś innego. Dobra karta muzyczna i jazda... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crysis94 Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 "ale wygląda jak zwyczajny smartphone - kicha" jak dla mnie jest śliczny "A teraz możemy już wrócić do dyskusji o X5???" - do pierwszej recenzji nie ma na razie za dużo o czym :| Jak będzie grał równiej od X3 z lepszą sceną i separacją to biorę bez namysłu. Problem będę miał z wyborem jeśli faktycznie iBasso doda funkcje DACa do DX50 (u którego bugów i spadków dynamiki podobno nie uświadczysz już). Za dużo dobrych produktów ostatnio :| Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pysiaDK Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 "A teraz możemy już wrócić do dyskusji o X5???" - do pierwszej recenzji nie ma na razie za dużo o czym :| A to oznacza, że w temacie ma się ciągnąć jeden wielki off topic? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crysis94 Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 "A teraz możemy już wrócić do dyskusji o X5???" - do pierwszej recenzji nie ma na razie za dużo o czym :| A to oznacza, że w temacie ma się ciągnąć jeden wielki off topic? Ja nie ciągnę, chciałem zasygnalizować jedynie, że dyskutować o X5 za bardzo i tak nie ma jak... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemrod Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 (edited) No cóż. Iriver zawsze byl nowatorski i liderem w branży jesli chodzi o przenośne audio. Ja się cieszę, że wrócili do korzeni. Mam ogromny sentyment do tej firmy i wątpię żeby coś innego mogło się ukazać abym to wybral. To klasa sama w sobie a ta zawsze jest w cenie. To oni napędzają rynek. Wystarczy, że wypuścili Ak100 i wszyscy już zaczynają robić playery. nawet SOny pokazal grajka ktory odtwarza gęste pliki, ale wyglada jak zwyczajny smartphone - kicha Heh akurat dla mnie (i chyba nie tylko) to Ak100,X3 i DX50 wyglądaja prz ZX1 jak trzy polonezy przy Ferrari. Co do samego Irivera to kiedyś był liderem fakt ale później zaczął rzucać takie super grajki jak E50,E300...które ówczesnej konkurencji (chodźby sony X czy Touche) mogły buty czyścić...dopiero seria A&K była próbą powrotu do czołówki. Ak100 kupiłem jeszcze przedzamówieniu (ma numer produkcyjny 00084 ;p ) ale obecnie nie wiem czy kupiłbym go drugi raz czy też wziął coś innego. Edited November 6, 2013 by Nemrod 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Rayden Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Nie brałbym raczej Sony...Te wielkie firmy , koncerny, mają tendencję do "tak ma być i koniec", "my wiemy lepiej, 100 lat doświadczeń". Zobaczcie,że DAPy Apple (Classic) w pełni doceniamy dopiero pod RockBoxem. Na stockowym FW są delikatnie mówiąc "upierdliwe" jak całe Apple. Sony tylko raz było wizjonerem : przy kasetowym walkmanie. To była rewolucja lat 80tych, dzięki której mamy dziś cyfrowe DAPy. IRiver chciał Nemrodzie , chyba zagospodarować ryneczek odbiorców Clipów i małych Apple . Zobacz,że oni mają teraz player prawie w każdej kategorii cenowej. Nie mają chyba tylko czegoś za 1000 zł (AK 50...). Co do X5 mm obawy, czy nie natniemy się jak przy X3. Ja nie mam ochoty do niego wracać, nawet po zmianach FW. Z większą ciekawością oczekiwałbym DX60 (70), który mógłby być owocem doświadczeń zebranych po produkcji i sprzedaży DX50 i stać się konkurentem AK. Ale może FiiO nas zaskoczy. Pozytywnie mam nadzieję. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P1gu Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Co do X5 mm obawy, czy nie natniemy się jak przy X3 Bez urazy, ale jakim prawem wypowiadasz się za cała populacje kuli ziemskiej? Ja bynajmniej się nie nacialem i bardzo go lubię. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Rayden Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Słyszałeś o arystokratycznej formie : "My Lord, obawiamy się" . ? Czepiasz się słówek.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pysiaDK Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 (edited) Tylko widzisz Lordzie, jakoś nie widać na forum negatywnych opinii posiadaczy o x3, zebrał również dobre recenzje, a negatywnie mają zwyczaj się o nim wypowiadać Ci, którzy albo w ogóle nie mieli z nim styczności, albo przez bardzo krótki czas. Więc nie wiem za bardzo skąd bierze Ci się to "natniemy". Może Ty się naciąłeś, co z resztą podkreślasz na każdym kroku, ale bynajmniej nie stanowisz grupy reprezentatywnej całego społeczeństwa. A teraz spokojnie możecie stwierdzić, że się czepiam i jestem przewrażliwiona Edited November 7, 2013 by pysiaDK 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shakur1996 Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Tylko widzisz Lordzie, jakoś nie widać na forum negatywnych opinii posiadaczy o x3, zebrał również dobre recenzje, a negatywnie mają zwyczaj się o nim wypowiadać Ci, którzy albo w ogóle nie mieli z nim styczności, albo przez bardzo krótki czas. Więc nie wiem za bardzo skąd bierze Ci się to "natniemy". Może Ty się naciąłeś, co z resztą podkreślasz na każdym kroku, ale bynajmniej nie stanowisz grupy reprezentatywnej całego społeczeństwa. A teraz spokojnie możecie stwierdzić, że się czepiam i jestem przewrażliwiona Czepiasz się 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma_x_ym Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 I jesteś przewrażliwiona :-D A Lordy już tak mają. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robson01 Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 (edited) Jako posiadacz x3 oświadczam, że obsolutnie nie spędza mi on sen z powiek - mało tego z każdą kolejną aktualizacją oprogramowania śpię coraz lepiej . Śmiem twierdzić, że jeszcze kilka takich "apgrejdów" i x3 będzie grał - podobnie jak Dx50 - na poziomie stacjonarnego klocka za 20 tys. Nie widzę sprzeciwów... wniosek przeszedł jednogłośnie Edited November 7, 2013 by Robson01 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shakur1996 Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Słuchajcie. Lord pisze o sobie i pewno o jeszcze paru osobach, w tym może też o mnie - co jest prawdą. Nie każdy lubi ciepłe granie (to jest odnośnie X3). DX50 po ostatnim upgradzie wygląda na to, że może być naprawdę fajny (więc ja akurat nie wykluczam że się nim zainteresuję). X5 jeżeli będzie inny niż dotychczasowe produkty Fiio to super; bo jeżeli będzie miał pewne naleciałości swojej specyfiki poprzednich produktów, to będzie to kolejny, podobny produkt przepakowany w nowe pudełko. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmi Dragon Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 "(...)i x3 będzie grał - podobnie jak Dx50 - na poziomie stacjonarnego klocka za 20 tys." aha Jak już jesteśmy w temacie wypasionych grajków, to może ktoś mi powie, dlaczego tak cicho o IHIFI760? Jest tani, stosunkowo niewielki (wymiarami przypomina dyskowce, jest tylko nieco szerszy, za to krótszy i cieńszy), dobrze wykonany, w odróżnieniu od swoich poprzedników może się podobać, grać powinien na poziomie ibasso i fiio, może nawet nieco lepiej... więc? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bad and Quiet Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Cala seria ihifi gra lekko ocieplonym dzwiekiem, poziom szczegolow nizszy niz w iModzie mini1. Mi to granie lekko nie pasuje, lubie rowne i dokladne granie. Szybkie palce / SGS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciux Posted November 7, 2013 Author Report Share Posted November 7, 2013 (edited) Nie ma o czym dyskutować w związki z X5, więc wrzucam nagranie udostępnione przez JamesaFIIO: http://v.youku.com/v_show/id_XNjMxNzMzNTU2.html%EF%BC%8C To chyba nie jest finalny UI - podobno czekają na nowy. Edited November 7, 2013 by maciux Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crysis94 Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Tylko widzisz Lordzie, jakoś nie widać na forum negatywnych opinii posiadaczy o x3, zebrał również dobre recenzje, a negatywnie mają zwyczaj się o nim wypowiadać Ci, którzy albo w ogóle nie mieli z nim styczności, albo przez bardzo krótki czas. Więc nie wiem za bardzo skąd bierze Ci się to "natniemy". Może Ty się naciąłeś, co z resztą podkreślasz na każdym kroku, ale bynajmniej nie stanowisz grupy reprezentatywnej całego społeczeństwa. A teraz spokojnie możecie stwierdzić, że się czepiam i jestem przewrażliwiona Bo X3 gra dobrze, z niektórymi dokami tylko mam taką lekką pompkę na midbasie :| Żeby nie było offtopu ... soft wygląda całkiem przyjaźnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciux Posted November 22, 2013 Author Report Share Posted November 22, 2013 (edited) Saaay whaaat? A tu X5: Źródło Head Fi. Edited November 22, 2013 by maciux 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosheen Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 Widać sterowanie podobne do ipodowego. Zresztą A i B po części przypominają ipody Nano 3 i 5 generacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmi Dragon Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 (edited) O! Ma nawet płytę grzewczą! Będzie można sobie jajka na nim usmażyć! PS Ależ on paskudny... te x1 ładniejsze... takie rasowe podróbki ipodów ;p Edited November 22, 2013 by Jimmi Dragon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciux Posted November 22, 2013 Author Report Share Posted November 22, 2013 Będzie w zestawie: Projekt X1 B - wygląda super, pewnie właśnie dlatego, że jest typowy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GarsteK1989 Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 No te X1B to mi sie podoba i jak razem z X5 okżą sie topowymi grajkami HiFi to trzeba bedzie X3 zamienić na X5, a NANO 2G na X1B. A jak nie to to opylam wszystko i AK100 lub AK120 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Destruktor Posted November 22, 2013 Report Share Posted November 22, 2013 (edited) Jak widzę robienie odtwarzaczy a la ipod to zawsze mam wrażenie że nikt nie miał sensownego pomysłu, a zawsze można koncept zapożyczyć. Edited November 22, 2013 by Destruktor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciux Posted November 22, 2013 Author Report Share Posted November 22, 2013 DX50 według mnie zaprojektowano super i nie ajpodowo BTW, X1 ma kosztować 100 dolców. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Destruktor Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 No DX50 jest na duży plus jeśli o to chodzi, to prawda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts