Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam

Uwalił mi się Xonar (550zł), Morele.net zwraca mi pieniądze.

Jest okazja trochę dołożyć(150zł) i kupić jakiś dobry model słuchawek.

Grać by miały pod Klonem i Clipem+, wolałbym żeby były zamknięte. Do wszelakiego rodzaju muzy.

Pomyślałem o Beyerdynamic Custom One. Ale nigdy ich nie słyszałem i nie wiem jak grają.

Wasze propozycje mile widziane. Może coś z tej strony.

http://www.morele.net/komputery/sluchawki-glosniki-i-mp3/sluchawki-tradycyjne-457/0,0,,,,,,p,0,1,/28/?q=s%C5%82uchawki

Edited by jd1210
Posted

BCO nie brałbym. Dla mnie grały nieciekawie...zastąpić HP100 ciężko. Jak nie K550 to nie wiem.

Posted

W tych pieniądzach faktycznie ciężko o lepsze słuchawki. COP mi sie nie podobają...

Posted

Jakoś mądrze tę kasę chcę wydać, do skarpety nie schowam.

Posted

akg k550 w tej cenie w sumie fajne. COP ja się interesowałem i nie polecam niby mają ustawienia basu ale tylko na jednym grają fajnie.. plus w rękach jak się trzyma ma się wrażenie że są delikatne..

W tej cenie w sumie najlepsze hp100, k550 , atk-m50 i jak dla mnie JBL J88 ale prawie nikt ich tu nie słyszał... Wiem że ja i @WojtekC z czego ja je mam nacodzień i jestem bardzo zadowolony ;)

Posted (edited)

Jak masz możliwość gdzieś przesłuchać dt150 to polecam. Nie wiem jak się prezentują na tle HP100 ale mają specyficzne brzmienie, może się podobać tylko trzeba się przyzwyczaić. W ciemno raczej lepiej nie kupować, ale trzeba przesłuchać już wygrzany model bo prosto z pudełka grają okropnie.

Edited by tybysh
Posted

Jak tak dalej pójdzie to chyba pozostaną mi tylko Monster Beats by Dr. Dre Studio białe(600zł) ;) ;) ;)

Posted (edited)

Po co przepłacać?

http://allegro.pl/3-kolory-monster-beats-studio-by-dr-dre-nr-seryjny-i3630494833.html

Nawet numer seryjny mają.

EDIT:

2 osoby kupiły 2 sztuki ...

uchawki wysyłane są prosto od producenta zza granicy z Chin, nie ma możliwości odbioru osobistego, czas dostawy to około 14-25 dni. Sprzedający nie ponosi odpowiedzialności za nałożone cła na granicy ( ale jeszcze nigdy się to nie zdarzyło )

Edited by Aerial
Posted

Do AH-D600 musiał bym nie 150zł dołożyć a 1000zł za nowe. Chociaż.

Posted

Bo żeby odczuć skok jakościowy musiałbyś sporo dołożyć.

• Like 1
Posted

No tak więc skoku nie będzie, chyba że na bank. ;)

Posted

HP100 nie slyszalem ale za te pieniadze bralbym tylko Audio-Technica M-50. Na pewno nie gorsze a bardziej portable od K550 wiec co Clip+ na miasto idealne. Co do BCO to bierz je ale tylko jakbys dorwal gdzies o 200zl taniej bo wg mnie o tyle sa przecenione.

Posted (edited)

Oprócz HP100/K550 to jedynie jeszcze SRH940 - należy pamiętać, że mogą pękać. Jeszcze są Maddogi z alpha padami, tylko, że to wyjdzie już nieco więcej. D7100 to znowu jeszcze więcej - jeśli kupować, to warto popatrzeć na ebay, w UK są w ładnych cenach. I czy to upgrady duże względem HP100/K550 to niekoniecznie, raczej skoki w bok (więc warto byłoby się osłuchać z każdym modelem powyżej :P )

Oczywiście mam na uwadze używanie z klonem, bo z samym clip+ wątpie, że będzie dobrze z czymkolwiek powyżej. PS. Istnieją jeszcze brainwavz hm5 , ale to raczej poziom w dół.

Edited by oblivion
Posted

A ja bym został przy HP100. Coraz lepsze słuchawki to tylko kasa rośnie.

Posted (edited)

Chociaż jeden głos rozsądku, dzięki Lord. Masz rację w tej kwocie przeskoku jakościowego nie będzie.

Dudki pójdą na coś innego, chyba.

Dzięki wszystkim za pomoc.

Edited by jd1210
Posted

tylko Denona AH-D7100. Ale w sumie to AH-D600 można sprawdzić.

A jak przy nich wypadają D400/401, bardziej o porównanie z D600 mi chodzi, bo o D7100, to już wspominałeś (aczkolwiek chciałbym więcej porównań ;) )?

Posted (edited)

PS. Istnieją jeszcze brainwavz hm5 , ale to raczej poziom w dół.

Poziom w dół ? czy po prostu inne granie ? Pytam bo sam jestem zainteresowany HM5 a miałem HP-100rev2

Edited by BiRd
Posted

Raczej skok w bok.

Posted

Też tak myślę . Faktycznie w tej cenie ciężko znaleźć coś fajnego . Myślałem o HM5 lub SRH840

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy