mikolaj612 Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 A dla mnie wygląda jak telefon bez modułu GSM, z designem ala lata 80-te, trochę prostoty i futurystyki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
all999 Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Wizualnie jest świetny! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fatso Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 (edited) nie bałdzo: Both of these new series of media players use the same 4.0-inch 480 x 854 resolution screen. Kałach nie jest tak duży jak w tym sam ekran. Edited October 7, 2013 by Fatso Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkusz Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 To ja nie rozumiem trochę - robią teraz znośne playery na andku za~800zł, a wprowadzą coś grubszego, z dupą z tyłu i będą chcieli za to 2400? Nie wierzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
all999 Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Było już? http://www.pricejapan.com/front/e_good_info.php?code=1247&category=17 wprowadzą coś grubszego, z dupą z tyłu Lepiej mieć dupę z tyłu niż z przodu, płacisz za ergonomię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Nie zdziwiłbym się, gdyby był to ten "all in one" z układami audio konkurencyjnymi do iriverowskich AK. To się niedługo przekonamy, ale założenie - albo to, albo to wcale nie jest jedyne słuszne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damix Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Tutaj zdjęcia działającego egzemplarza http://www.xperiastudio.com/blog/xperia-news/sony-announces-two-new-android-powered-walkmans-nw-zx1-and-nw-f880 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmi Dragon Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Aparat by tam jeszcze zamontowali, to by już ludziska się odstającej dupy nie czepiali A do mnie jakoś nie przemawia wielki dotykowy wyświetlacz w sprzęcie który ma przede wszystkim (a może tylko i wyłącznie) grać. Swoją droga tyle miejsca, jeszcze jakieś dodatkowe zgrubienia, patrząc na zdjęcia myślałem, że dużego jacka tam władowali, a to chyba mały... Dla mnie z wyglądu wydaje się być nieporęczny i jest przesadnie udziwniony innymi słowy w moim odczuciu jest brzydki. A te przyciski z boku i brak suwaka blokady trochę mnie niepokoją... Jak zagra toto lepiej od kałacha to się z leksza zdziwię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rolandsinger Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 . Jak zagra toto lepiej od kałacha to się z leksza zdziwię. Gdyby ten kałach jakoś grał, to faktycznie by była konkurencja. Faktycznie parametry kałach ma niezłe, ale podobne parametry mają już topowe smartfony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj612 Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Pokaż mi te topowe smartfony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PENDRAGON Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 (edited) Podobaja mi sie wypowiedzi Roland-a, wie jak podniesc cisnienie co poniektorym . Edited October 7, 2013 by PENDRAGON Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rolandsinger Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 http://www.ti.com/product/tpa6140a2 http://www.ti.com/product/tlv320adc3101 W pewnym smartfonie siedzą np. te układy i gra to IMO bardzo podobnie do A&K. Zresztą widzę, że audiofilia i wkroczyła na to forum, producenci zaczęli mnożyć ceny, a gawiedź szaleje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaner Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 (edited) Ten ZX1 okrutnie mi się podoba wizualnie. Kiedyś tak samo działał na mnie X. Nie wiem jak wy ale to co miałem na DX-a przeznaczyć trafiło na kupkę z przeznaczeniem ZX1. Żeby tylko nie okazało się, że w naszej części świata nie będą go dystrybuować. Zgodzę się jednak z opinią, że to taki telefon bez telefonu, nawet GPS-a ma i inne sensory tylko modułu GSM zapomnieli dodać. Ale nic to, jest fajny i nie spodziewam się aby miał grać gorzej od starego X-a. Edited October 7, 2013 by Yaner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj612 Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Roland, jedno z nich to ADC czyli konwerter analogowo-cyfrowy. A drugie to tylko bardzo prosty wzmacniacz słuchawkowy. Więc gdzie te audiofilskie telefony waść masz ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rolandsinger Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Cały bajer polega na tym, że AK120 ma te uber parametry tylko bez obciążenia i na papierze. W praktyce: http://www.markuskraus.com/RMAA/ak120tf10.htm A ten smartfonik na tych układzikach trzyma założone parametry, gdy się wepnie do niego słuchawki, zwłaszcza o niskiej impedancji, czego nie można powiedzieć o kałachu 120. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj612 Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 RMAA to żaden punkt odniesienia, w nim karty PCI do kompa za 300zł mają super wyniki a co do czego gra to nędznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fatso Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 (edited) RMAA to żaden punkt odniesienia, w nim karty PCI do kompa za 300zł mają super wyniki a co do czego gra to nędznie Cicho, gieesem arena na tym testuje, z super profesjonalnego sprzetu, na pchełkach od akg. Nie znasz sie. Prawda jest taka, ze jutro moge miec wykresy z RMAA jakie będę chciał, podpiszę to dowolnym sprzętem i usernia zacznie się jarać. Od czasu, kiedy przeczytałem o testowaniu sinusami, niewiele się w materii poprawiło. Niedawno były różnice pomiedzy 24bitami a 16toma, na sprzęcie, który nie odtwarza 24bitów. Teraz mamy supertelefon, który ma w sobie całkiem zwyczajne klocki, zupełnie telefoniczne, za chwile będzie super-sony-pogromca-kałacha. Taki telefon bez telefonu. Chciałbym przypomnieć, że kałacha najpierw gromiło i biło na łeb X3, później DX50. Jedyny sprzęt w którym upatruję konkurencji dla kałacha na dzień dzisiejszy, to HM-901, no i Colorfly C4. Reszta póki co... Edited October 7, 2013 by Fatso Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkusz Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Idę po popcorn Coraz bardziej mi się podoba to forum - OT na OT Ludzie, nie oceniajmy kolejnego grajka jeszcze przed jego premierą, gdy nie znamy jego specyfikacji. Proszę Was 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj612 Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Bo mnie śmieszy 1.5mb programik, który ma robić za punkt odniesienia, jakby było tak fajnie to by nie było potrzeby robić aparatury wartej więcej niż dobre mieszkanie z działką obok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damix Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 http://www.ti.com/product/tpa6140a2 http://www.ti.com/product/tlv320adc3101 W pewnym smartfonie siedzą np. te układy i gra to IMO bardzo podobnie do A&K. Zresztą widzę, że audiofilia i wkroczyła na to forum, producenci zaczęli mnożyć ceny, a gawiedź szaleje. W którym smartphone konkretnie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kerebron Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Ludzie, nie oceniajmy kolejnego grajka jeszcze przed jego premierą, gdy nie znamy jego specyfikacji. Proszę Was No a kiedy? Najwyższy czas. Potem będzie już za późno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Nie no Roland ma niezłe te parametry, masz też dane po podłączeniu IE800. Multiarmatury to zazwyczaj problem dla źródła, chociaż niektóre testowane urządzenia maja mniejsze amplitudy wahań FR niż AK120. RMAA przy użyciu odpowiedniego sprzętu ma oczywiście sens i pokazuje niektóre właściwości źródła. @mikolaj zapytam z ciekawości bo doświadczenie z kośćmi i cenami masz na pewno większe ode mnie - na ile wyceniłbyś elementy układu ak120? Koszty wyprodukowania iPhone 5 z masą różnych elementów to jakieś 160 dolarów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj612 Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Nie wiem, bo są tam układy stosowane w GSM czy PC, jak kości pamięci czy mikrokontrolery. Ale ogólnie wydaje mi się, że będzie jak z apple czy samsungiem, bardzo duża marża. Zrobienie iBasso to koszt może ze 150 USD. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kerebron Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Zrobienie iBasso to koszt może ze 150 USD. Zrobienie, czy koszt części? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fatso Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 nie pamietam gdzie ale czytalem ze koszt czesci ak120 to 220$ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts