PAWEL_P 53 Posted December 28, 2020 Report Share Posted December 28, 2020 A dziś pani Liliana 2 Quote Link to post Share on other sites
Tajniakos 227 Posted December 29, 2020 Report Share Posted December 29, 2020 A ja dziś takie cudo wrzucę: Stanley Jordan... 1 Quote Link to post Share on other sites
mrbudyn 402 Posted December 30, 2020 Report Share Posted December 30, 2020 1 1 Quote Link to post Share on other sites
PAWEL_P 53 Posted December 30, 2020 Report Share Posted December 30, 2020 Quote Link to post Share on other sites
paratykus 3,155 Posted December 30, 2020 Report Share Posted December 30, 2020 Wpadła mi w oko i ucho 😉 2 dni temu ( i nie odpuszcza ) płyta Napiórkowskiego i Lesickiego "Celuloid". Dwie gitary akustyczne. Jest nostalgiczno-magicznie, bez udziwnień. Panowie trzymają się dość wiernie tematów Komedy, Kilara,Kurylewicza itd. Nagrane w RecPublica Studio. Kto nie zna tego studia w młynie, to warto sobie zerknąć do nich : Profesjonalne muzyczne studio nagraniowe. Mix i mastering nagrań (recpublica.pl) 6 Quote Link to post Share on other sites
PAWEL_P 53 Posted December 30, 2020 Report Share Posted December 30, 2020 1 Quote Link to post Share on other sites
Tytus1988 3,121 Posted December 30, 2020 Report Share Posted December 30, 2020 @paratykus nie jestem zaskoczony, bo jak najbardziej potrafi wpaść w ucho. Dziękuję za podzielenie się swoim odkryciem!!!🥇 Natomiast osobiście dzisiejszy wieczór spędziłem przy albumie TOKI w wykonaniu Hidefumi Toki Quartet 1 Quote Link to post Share on other sites
bendezar 680 Posted December 30, 2020 Report Share Posted December 30, 2020 Blues And Ballads Brad Mehldau Trio https://tidal.com/browse/album/68586440 5 Quote Link to post Share on other sites
The Grand Wazoo 999 Posted January 3 Report Share Posted January 3 1 Quote Link to post Share on other sites
The Grand Wazoo 999 Posted January 4 Report Share Posted January 4 Wyszła ta płyta Johnowi oraz Brian Marsella Trio i to bardzo! Jedna z najlepszych płyt firmowanych jego nazwiskiem w ostatnich latach. Warto posłuchać w całości, to w sumie... "tylko" dwa utwory 1 Quote Link to post Share on other sites
Bednaar 214 Posted January 8 Report Share Posted January 8 Charles Lloyd wraz z grecką pieśniarką Marią Farantouri (mnie się kojarzy z Ewą Demarczyk) - piękna mieszanka jazzu z tradycyjną muzyką grecką. 1 Quote Link to post Share on other sites
mrbudyn 402 Posted January 8 Report Share Posted January 8 3 1 Quote Link to post Share on other sites
Tytus1988 3,121 Posted January 8 Report Share Posted January 8 @Bednaar bardzo ciekawy album i dziękuję za podzielenie się nim! Osobiście lubię takie mieszanki jazzu z tradycyjnymi brzmieniami danych regionów. Przy okazji przypomniał mi również album Cité De La Musique Dino Saluzziego, w którym zaznaczają wpływy latynoskie. https://tidal.com/browse/album/13373497 @mrbudyn dzięki za wzmiankę o tej ciekawej dzisiejszej nowości, z której zamieszczeniem trochę mnie uprzedziłeś W dniu 4.01.2021 o 22:25, The Grand Wazoo napisał: Wyszła ta płyta Johnowi oraz Brian Marsella Trio i to bardzo! Jedna z najlepszych płyt firmowanych jego nazwiskiem w ostatnich latach. Warto posłuchać w całości, to w sumie... "tylko" dwa utwory Po rekomendacji... chyba wiem, jaki będzie mój kolejny zakup Dziękuję! @bendezar znam ten album, ale z przyjemnością go sobie przypomnę, bo od Nowego Roku słuchałem głównie klasyki przeplatanej przeważnie "pozajazzowymi różnościami" 2 Quote Link to post Share on other sites
The Grand Wazoo 999 Posted January 8 Report Share Posted January 8 @Tytus1988 jak nie będzie w Multikulti.com to polecam dodax.pl Quote Link to post Share on other sites
Tytus1988 3,121 Posted January 8 Report Share Posted January 8 @The Grand Wazoo dziękuję!!! Już zamówiłem album z dodax.pl za niecałe 75 złotych (chyba najtańsza oferta jaką znalazłem) i w ciągu dwóch tygodni powinien znaleźć się u mnie W przypadku Johna Zorna kojarzyłem tylko jego album Nova Express, a szczególnie poniższy kawałek. Mam nadzieję, że dzisiejszy zakup będzie udany. Zdaję się na Ciebie 2 Quote Link to post Share on other sites
The Grand Wazoo 999 Posted January 13 Report Share Posted January 13 Czasami trzeba staroci posłuchać, aby przypomnieć sobie, że kiedyś to potrafili w jazzie 3 Quote Link to post Share on other sites
hibi 1,820 Posted January 13 Report Share Posted January 13 2 godziny temu, The Grand Wazoo napisał: Czasami trzeba staroci posłuchać, aby przypomnieć sobie, że kiedyś to potrafili w jazzie Koła na nowo się nie wynajdzie, najlepsze już było.. Quote Link to post Share on other sites
Tytus1988 3,121 Posted January 13 Report Share Posted January 13 https://tidal.com/browse/track/109254442 1 Quote Link to post Share on other sites
PAWEL_P 53 Posted Thursday at 08:29 AM Report Share Posted Thursday at 08:29 AM https://tidal.com/browse/album/142909660 Panowie już byli, ale nie wiem czy ta płyta, a fajna 1 Quote Link to post Share on other sites
espe0 5,110 Posted Friday at 05:26 PM Report Share Posted Friday at 05:26 PM 2 Quote Link to post Share on other sites
pabloj 921 Posted Friday at 09:57 PM Report Share Posted Friday at 09:57 PM https://tidal.com/browse/track/115579872 Quote Link to post Share on other sites
paratykus 3,155 Posted Saturday at 09:53 AM Report Share Posted Saturday at 09:53 AM Na "leniwy" zasypany śniegiem weekend, Napiórkowski akustycznie. O płycie: Marek Napiórkowski „Wolno” – Marek Napiórkowski (mareknapiorkowski.com) 3 1 Quote Link to post Share on other sites
Lucky-Luke 233 Posted Saturday at 10:04 AM Report Share Posted Saturday at 10:04 AM 6 minut temu, paratykus napisał: Na "leniwy" zasypany śniegiem weekend, Napiórkowski akustycznie. O płycie: Marek Napiórkowski „Wolno” – Marek Napiórkowski (mareknapiorkowski.com) Dzięki wielkie jak słoń! Wchodzi jak czekolada na gorąco w alpejskim schronisku 😎 1 Quote Link to post Share on other sites
Tytus1988 3,121 Posted Sunday at 09:34 PM Report Share Posted Sunday at 09:34 PM Życząc wszystkim na nowy tydzień... https://tidal.com/browse/track/80896829 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts