Thomm Posted January 12 Report Share Posted January 12 (edited) 20 godzin temu, bob2000 napisał(a): Wiedźmin: Rodowód Krwi 👍 Gdyby Cavill nie był aktorem, a zwykłym oglądaczem Netflixa to pewnie po obejrzeniu tego czegoś zrezygnowałby z subskrypcji. Sorry Bob. W dniu 9.01.2023 o 08:29, Lord Rayden napisał(a): Zarówno twarz Diego Luny jak i Pedro Pascala jest dla mnie za "słaba" do tych seriali. No Pedro ma hełm na szczescie No nie do końca Lordzie, bo w (uwaga, spoiler!) ostatnim epie jednak ściąga ten hełm żegnając się z Grogu Odnośnie jakości na platformach. Apple, Disney, HBO (niektóre), Amazon Prime (też niektóre). Obejrzałem miesiąc, dwa temu "Na zachodzie bez zmian" na Netflixie, zaraz po premierze. Full HD, HDR... I po jakiejś godzinie miałem chęć swojego oleda wywalić za okno . Bitrate, żenada. Rozmazany obraz, pixeloza... Dobrze, że treść to ratowała. | Edited January 12 by Thomm 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted January 12 Report Share Posted January 12 Księga Boba Fetta - bardziej mi się podobał niż Mandalorianin. Mam wrażenie, że ten serial był skierowany do starszego odbiorcy, podobnie jak Andor. Zresztą oba oceniam wysoko. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomm Posted January 12 Report Share Posted January 12 18 minut temu, Palpatine napisał(a): Księga Boba Fetta - bardziej mi się podobał niż Mandalorianin. Mam wrażenie, że ten serial był skierowany do starszego odbiorcy, podobnie jak Andor. I w tym właśnie momencie czuję się młodszy o te 30 lat 😎 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bob2000 Posted January 12 Report Share Posted January 12 3 godziny temu, Thomm napisał(a): Gdyby Cavill nie był aktorem, a zwykłym oglądaczem Netflixa to pewnie po obejrzeniu tego czegoś zrezygnowałby z subskrypcji. Mnie się podobał i szkoda, że upchnęli tę historię w tylko cztery odcinki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted January 12 Report Share Posted January 12 (edited) 20 minut temu, bob2000 napisał(a): Mnie się podobał i szkoda, że upchnęli tę historię w tylko cztery odcinki. Rozumiem, że są różne gusta i guściki, ale są pewne rzeczy, których nie da się ocenić inaczej, niż fatalnie. Ten serial jest tego encyklopedycznym przykładem. Nawet nie czytając / nie grając w Wiedźmina, to przecież jest on tak fatalnie napisany i zagrany, że nazwać to profanacją marki to jakby nie powiedzieć nic. To jest po prostu obraza inteligencji widza. Już ten Cavillowy wiedźmin był co najwyżej przeciętny (1 sezon jeszcze się bronił), ale no tutaj to zaryli o dno totalne. Edited January 12 by Dirian 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bob2000 Posted January 12 Report Share Posted January 12 (edited) 11 minut temu, Dirian napisał(a): Już ten Cavillowy wiedźmin był co najwyżej przeciętny (1 sezon jeszcze się bronił) Nie bronił się, jeśli ktoś jest fanem książkowego Wiedźmina. Edited January 12 by bob2000 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted January 13 Report Share Posted January 13 35 minut temu, bob2000 napisał(a): Nie bronił się, jeśli ktoś jest fanem książkowego Wiedźmina. Bronil się wykonaniem i gra aktorska, o to mi chodziło. Przynajmniej na tle Rodowodu Krwi, ktory w zasadzie pod każdym względem jest dziełem fatalnym, wiec tez nie jest to jakieś wybitne wyróżnienie. Może pomijając soundtrack… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Rayden Posted January 13 Report Share Posted January 13 (edited) 11 godzin temu, Palpatine napisał(a): Księga Boba Fetta - bardziej mi się podobał niż Mandalorianin. Mam wrażenie, że ten serial był skierowany do starszego odbiorcy, podobnie jak Andor. Zresztą oba oceniam wysoko. https://youtu.be/IZdjvYde_dA @Thomm Pedro zdejmował hełm chyba także w bazie imperialnej. W okropnej jest sekcie ten nasz Mando bo dostał ochrzan od... @Thomm masz rację co do technikaliów. U mnie też były HDR , 4k a wyglądały różne pozycje tak sobie... Edited January 13 by Lord Rayden 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted January 16 Report Share Posted January 16 (edited) The Las of Us Jakie to szczęście ze tak wybitna gra trafiła na HBO, a nie jak Wiesiek na Netflixa. Fantastyczna ekranizacja, pełna klimatu…świetna obsada, dobra gra aktorska, dobre dialogi. Nie daje oceny bo dzisiaj jest premiera pierwszego odcinka. Edited January 16 by Palpatine 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Rayden Posted January 16 Report Share Posted January 16 (edited) Nie znam gry. Oglądam oczywiście. Pedro Pascal przypomina trochę Charlesa Bronsona (dla młodszych - "Dawno temu na Dzikim Zachodzie", Death Wish) Edited January 18 by Lord Rayden 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
docentore Posted January 19 Report Share Posted January 19 W dniu 16.01.2023 o 19:26, Lord Rayden napisał(a): Nie znam gry. Oglądam oczywiście. Pedro Pascal przypomina trochę Charlesa Bronsona (dla młodszych - "Dawno temu na Dzikim Zachodzie", Death Wish) Przypomniałeś mi scenę z Death Wish. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzichon Posted January 19 Report Share Posted January 19 W dniu 16.01.2023 o 19:26, Lord Rayden napisał(a): Pedro Pascal przypomina trochę Charlesa Bronsona bez kitu, rzeczywiście Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomm Posted January 20 Report Share Posted January 20 W dniu 16.01.2023 o 17:32, Palpatine napisał(a): The Las of Us Jakie to szczęście ze tak wybitna gra trafiła na HBO, a nie jak Wiesiek na Netflixa. Fantastyczna ekranizacja, pełna klimatu…świetna obsada, dobra gra aktorska, dobre dialogi. Nie daje oceny bo dzisiaj jest premiera pierwszego odcinka. Dla tej gry kupiłem kilka lat temu Czwartą Plejkę Tak, klimat, niektóre sceny to wręcz przeniesienie dzieła Naughty Dog na ekran (ten Boston, eh...), ale... ... o ile nie przeszkodziła mi czarnoskóra córka Joela, to już Bella Ramsay w roli Ellie... I nie, nie będę się czepiał jej "urody", to kwestia dyskusyjna, a jak wiadomo de gustibus non est disputandum. Nie o to chodzi. Nie, po prostu mi ta dziewczyna w tej roli nie pasuje (jak by nie była dobrą aktorką), tak samo jak nie trawię Sandlera, który może zagrać nawet i oscarowo a i tak jego kreacji nie obejrzę, bo go po prostu nie trawię. Może w poniedziałek obejrzę drugi ep, a potem pewnie... sobie grę ND włączę 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomm Posted January 28 Report Share Posted January 28 Po drugim odcinku stwierdzam, że to naprawdę dobre W poniedziałek premiera trzeciego epa. Hmmmm... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
docentore Posted February 1 Report Share Posted February 1 W dniu 28.01.2023 o 23:14, Thomm napisał(a): Po drugim odcinku stwierdzam, że to naprawdę dobre W poniedziałek premiera trzeciego epa. Hmmmm... I jak po 3cim odcinku? Widziałem ból tyłka tzw. konserwatystów o "woke culture" 🤣 Wg mnie odcinek genialny. Nick Offerman genialny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted February 1 Report Share Posted February 1 Zawód Amerykanin - 8,5/10 Pierwszy sezon jest sezonem najsłabszym, ale później ciężko się oderwać od ekranu. Świetna fabuła, wątki polskie, dobra gra aktorska, klimat, oczekiwanie co będzie dalej. Polecam. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalZZZ Posted February 1 Report Share Posted February 1 Właśnie myślałem, żeby zacząć ten serial. Dzięki za polecenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undertaker Posted February 1 Report Share Posted February 1 Zdecydowanie warto, świetny serial, obejrzałem kilka lat temu i aż szkoda że się skończył Co do The Last of Us to można oglądać nie ograwszy wcześniej drugiej części gry, nic tam się nie zaspojleruje ani nic? Czy to luźno jakoś jest oparte w uniwersum? Pierwsza część gry była genialna, wiadomo 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted February 1 Report Share Posted February 1 (edited) 33 minuty temu, Undertaker napisał(a): Co do The Last of Us to można oglądać nie ograwszy wcześniej drugiej części gry, nic tam się nie zaspojleruje ani nic? Czy to luźno jakoś jest oparte w uniwersum? Pierwsza część gry była genialna, wiadomo Póki co jest ciągnięty wątek z pierwszej części. I raczej w pierwszym sezonie poza niego nie wyjdą. Edited February 1 by Dirian 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomm Posted February 1 Report Share Posted February 1 8 godzin temu, docentore napisał(a): I jak po 3cim odcinku? Widziałem ból tyłka tzw. konserwatystów o "woke culture" 🤣 Wg mnie odcinek genialny. Nick Offerman genialny. Jutro obejrzę, albo pojutrze. Jak już sobie czasowo (praca) ten tydzień poskładam. Podobno właśnie jest ból dupy o wątek homoseksualny wpleciony w ten ep. i nie mający odniesienia do fabuły gry ND. Zobaczymy, ocenimy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzichon Posted February 2 Report Share Posted February 2 Część ma ból dupy o sam wątek oczywiście(temat nadal żre, widzowie skaczą sobie do oczu, producenci liczą ksę), a część, w tym ja, że to taki sobie wątek i tak sobie poprowadzony. Przesadnie ckliwy, za długi, marnie osadzony w serialu, przez co zbija niepotrzebnie tempo. Jakby to wsadzili po dwóch, trzech odcinkach pełnch emocji jako oddech to może by to lepiej weszło, a tak? Jak ktoś chce zobaczyć lepiej poprowadzony i nie jadący na tak strasznie wyświechtanych kliszach wątek homoseksualnego romansu to zeszłoroczny Severance robi to lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamos80 Posted February 19 Report Share Posted February 19 1899 na netflixie, zaczyna sie intrygująco, coś a'la trójkąt bermudzki, potem idzie to wszystko w dziwnym kierunku, ale w sumie chyba warto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemi Posted February 20 Report Share Posted February 20 8 godzin temu, adamos80 napisał(a): 1899 na netflixie, zaczyna sie intrygująco, coś a'la trójkąt bermudzki, potem idzie to wszystko w dziwnym kierunku, ale w sumie chyba warto. Nie warto 😅, bo Netflix anulował tak dobry serial. A kończy się w sposób nastawiajaxy na dalsze przygody, bo fabuła była na trzy sezony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamos80 Posted February 21 Report Share Posted February 21 Pierwsze odcinki były ok, ale potem dzieja się takie cuda, że nie wiem czy chciałbym oglądac kontynuację, troche mnie zmęczył ten serial. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wegiel21 Posted February 22 Report Share Posted February 22 Ja polecam dwa koreańskie tytułu takie jak: Gaduła - mocne 7.5 na 10 I coś lżejszego ale chyba nawet w tym przypadku 8 na 10 a tytuł polski to Niezwykła prawniczka Woo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts