Jump to content

Słuchawki "lubiące" się z AK100

Recommended Posts

Proszę Kolegów o wpisywanie tu słuchawek, których używają lub które testowali z AK100 i do których współpracy z tym playerem nie mają zastrzeżeń. Ewentualnie jakieś słówko o tej współpracy. Tak aby zebrać wrażenia w jednym wątku.

1. LCD3 - za mało pary jednak słuchać się da i jest całkiem nieźle

2. DT880 250Ohm - patrz punkt 1

3. W4 - jak napisał Fatso - ideał

4. Bose AE2W - zarówno po kablu jak i przez bluetooth - ideał

Jednak ze wszystkich słuchawek to HP100 w połączeniu z AK100 zrobiły na mnie największe wrażenie

Edited by rymcymcym
  • Like 1

To co mi się podoba z AK100:

- DT990 - 250ohm

- Grado 80 i 125 - bez i

- K550 choć nie na każdym materiale

- MS400 to co wyżej

- Beyerki T70

- HP100 SM

Sennki Momentum - świetne połączenie (własnie z powodu zgrania za iriverem kupiłem sennki).

Sony MDR-EX 1000 - świeży nabytek i już wiem, że przez długi czas nie kupie nowych doków...

Jak brzmią właściwie Momentum z AK100 ? Są ciemne ? Czy raczej grają równo ? A może jest przewaga basu ?

Bas jest bardzo dobrze zaakcentowany ale nie mozna mówić o jakiejś szczególnej przewadze. Raczej razem ze srednica idą równo. Góry jest za to minimalnie mniej, jest łagodna ale bardzo szczególowa.

Juz pół roku temu zakochałem sie w tym połączeniu i jakoś do dzisiaj mi nie przeszło...

• Like 1

Może jak wejdą te nauszne, będą równie fajne a mniejsze.

Martwi trochę brak tej góry.

Edited by Lord Rayden

Z dousznych coś wartego zainteresowania ? Szukam czegoś stosunkowo miękkiego, o zdecydowanym dole, basie, ale znów z wyrazistą górą.

Jak kałach radzi sobie z IE8 ?

O IE8 można powiedzieć wiele ale nie ze maja wyrazista górę. Celując raczej w Monster Copper albo Gold

A dzisiaj Denon zmienił zdanie. Powoli kończy mu się okres dudnienia. Takie mam wrażenie, że słuchawkom zaczyna wracać chęć do dobrego grania. Na dzień dzisiejszy, z AK120 grają już całkiem przyzwoicie. Rzekłbym nawet, że w niektórych numerach mogłoby być więcej basu (Dire Straits).

Powalczyłem również z kabelkami. Powoli wyłania mi się faworyt, i nie jest to żaden modny kabelek...

potwierdzam, że z D7100 jest coraz lepiej (AK120), ale nie w muzyce poważnej - tutaj danonki leżą i kwiczą, słuchanie na nich damskich wokali to istne katusze dla uszu, zresztą do takiego repertuaru danonki nie są stworzone (i to nie tylko w zestawieniu z kałachami)