Lord Rayden Posted July 27, 2013 Report Share Posted July 27, 2013 Proszę Kolegów o wpisywanie tu słuchawek, których używają lub które testowali z AK100 i do których współpracy z tym playerem nie mają zastrzeżeń. Ewentualnie jakieś słówko o tej współpracy. Tak aby zebrać wrażenia w jednym wątku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fatso Posted July 27, 2013 Report Share Posted July 27, 2013 Hp100 ideał Hifiman he5le- troche za ostre polaczenie Etymotic, er4p, hf3 -ideał Westone4r ideał 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
all999 Posted July 27, 2013 Report Share Posted July 27, 2013 Soundmagic HP100 - Świetna synergia Beyerdynamic DT990 250 ohm - Za mało prądu jednak, bas kartonowy, średnica wycofana, góra zbyt ostra 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rymcymcym Posted July 27, 2013 Report Share Posted July 27, 2013 (edited) 1. LCD3 - za mało pary jednak słuchać się da i jest całkiem nieźle 2. DT880 250Ohm - patrz punkt 1 3. W4 - jak napisał Fatso - ideał 4. Bose AE2W - zarówno po kablu jak i przez bluetooth - ideał Jednak ze wszystkich słuchawek to HP100 w połączeniu z AK100 zrobiły na mnie największe wrażenie Edited July 27, 2013 by rymcymcym 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baele Posted July 28, 2013 Report Share Posted July 28, 2013 LR, czyżby przymiarka do zakupu kałacha ;-) ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Rayden Posted July 28, 2013 Author Report Share Posted July 28, 2013 Trzeba wszystko rozważyć aby się nie sparzyć . A takie zestawienie przyda się nam wszystkim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Rayden Posted July 31, 2013 Author Report Share Posted July 31, 2013 A jak z AKG K550 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
griffith Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Nie słuchałem z pozostałymi ww. ale z K550 jest naprawdę bardzo dobrze (FW 2.01). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
all999 Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Nie słuchałem z pozostałymi ww. ale z K550 jest naprawdę bardzo dobrze (FW 2.01). Chyba 2.10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemrod Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Sennki Momentum - świetne połączenie (własnie z powodu zgrania za iriverem kupiłem sennki). Sony MDR-EX 1000 - świeży nabytek i już wiem, że przez długi czas nie kupie nowych doków... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekC Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 To co mi się podoba z AK100: - DT990 - 250ohm - Grado 80 i 125 - bez i - K550 choć nie na każdym materiale - MS400 to co wyżej - Beyerki T70 - HP100 SM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Rayden Posted August 4, 2013 Author Report Share Posted August 4, 2013 Sennki Momentum - świetne połączenie (własnie z powodu zgrania za iriverem kupiłem sennki). Sony MDR-EX 1000 - świeży nabytek i już wiem, że przez długi czas nie kupie nowych doków... Jak brzmią właściwie Momentum z AK100 ? Są ciemne ? Czy raczej grają równo ? A może jest przewaga basu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemrod Posted August 4, 2013 Report Share Posted August 4, 2013 Bas jest bardzo dobrze zaakcentowany ale nie mozna mówić o jakiejś szczególnej przewadze. Raczej razem ze srednica idą równo. Góry jest za to minimalnie mniej, jest łagodna ale bardzo szczególowa. Juz pół roku temu zakochałem sie w tym połączeniu i jakoś do dzisiaj mi nie przeszło... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Rayden Posted August 4, 2013 Author Report Share Posted August 4, 2013 (edited) Może jak wejdą te nauszne, będą równie fajne a mniejsze. Martwi trochę brak tej góry. Edited August 4, 2013 by Lord Rayden Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemrod Posted August 4, 2013 Report Share Posted August 4, 2013 Góry bynajmniej mi nie brakuje, nie jest ona poprostu wypchnięta i tnąca (a nietórzy taką lubią). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Rayden Posted August 5, 2013 Author Report Share Posted August 5, 2013 A da się dodać góry na EQ w Momentum? Czy w tym połączeniu jest przestrzeń ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemrod Posted August 6, 2013 Report Share Posted August 6, 2013 Podbić sie da oczywiście( kwesta gustu). Przestrzeń jest imponujaca jak na słuchawki zamknięte (niewiele ustępuje tej za k550). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geno Posted August 10, 2013 Report Share Posted August 10, 2013 Z dousznych coś wartego zainteresowania ? Szukam czegoś stosunkowo miękkiego, o zdecydowanym dole, basie, ale znów z wyrazistą górą. Jak kałach radzi sobie z IE8 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawindyk Posted August 11, 2013 Report Share Posted August 11, 2013 Z dousznych coś wartego zainteresowania ? Szukam czegoś stosunkowo miękkiego, o zdecydowanym dole, basie, ale znów z wyrazistą górą. Jak kałach radzi sobie z IE8 ? O IE8 można powiedzieć wiele ale nie ze maja wyrazista górę. Celując raczej w Monster Copper albo Gold Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geno Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Chyba czas zatem na któreś z nich, ew. polecane wcześniej Westone 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fatso Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Denon7100 nie polubil sie z AK120. Dudnienie i muł 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Rayden Posted August 13, 2013 Author Report Share Posted August 13, 2013 Czyli na AK120 będziesz bawił się Etyoticami oraz ewentualnie HiFImanami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fatso Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 A dzisiaj Denon zmienił zdanie. Powoli kończy mu się okres dudnienia. Takie mam wrażenie, że słuchawkom zaczyna wracać chęć do dobrego grania. Na dzień dzisiejszy, z AK120 grają już całkiem przyzwoicie. Rzekłbym nawet, że w niektórych numerach mogłoby być więcej basu (Dire Straits). Powalczyłem również z kabelkami. Powoli wyłania mi się faworyt, i nie jest to żaden modny kabelek... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baele Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 potwierdzam, że z D7100 jest coraz lepiej (AK120), ale nie w muzyce poważnej - tutaj danonki leżą i kwiczą, słuchanie na nich damskich wokali to istne katusze dla uszu, zresztą do takiego repertuaru danonki nie są stworzone (i to nie tylko w zestawieniu z kałachami) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fatso Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 Do poważnej mam HiFimany. Ale faktycznie w klasycznej nie sprawdzają się za dobrze. Za to już w jazzie akustycznym jest prima sort. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts