Mr Nice Posted July 25, 2013 Report Posted July 25, 2013 Witam czy Fiio e10 będzie również dobrym wsparciem pod głośniki, w temacie jestem zielony a allegro definijuje ten sprzęt jako wzmacniacz słuchawkowy. Moja aktutualna karta dźwiękowa ssie, a planuje kupić głosniki za jakieś 500zł Quote
maciux Posted July 25, 2013 Report Posted July 25, 2013 (edited) E10 ma wyjście liniowe mini-jack, więc podłączysz pod niego aktywne głośniki. E10 powinien zabrzmieć w tej konfiguracji poprawnie, ciepło, ale zapewne bez głębi sceny. Tylko trzeba używać jednego gniazda naraz, wypinać słuchawki jak się używa głośników - były jakieś problemy z przesterami, no i głośniki i słuchawki grały razem. Nie wiem jak w wersji Olympus, może coś poprawili. Edited July 25, 2013 by maciux Quote
Jackzor Posted July 25, 2013 Report Posted July 25, 2013 Witam czy Fiio e10 będzie również dobrym wsparciem pod głośniki, w temacie jestem zielony a allegro definijuje ten sprzęt jako wzmacniacz słuchawkowy. Allegro żadnego sprzętu nie definiuje, gdzie tworzący aukcję wrzuci produkt, tam on będzie wisiał. Jest na rynku sporo urządzeń łączących DAC z AMPem, a takiej kategorii na allegro nie ma. E10 będzie dobry, ma line-out Quote
balladyn Posted July 26, 2013 Report Posted July 26, 2013 (edited) E10 ma wyjście liniowe mini-jack, więc podłączysz pod niego aktywne głośniki. E10 powinien zabrzmieć w tej konfiguracji poprawnie, ciepło, ale zapewne bez głębi sceny. Tylko trzeba używać jednego gniazda naraz, wypinać słuchawki jak się używa głośników - były jakieś problemy z przesterami, no i głośniki i słuchawki grały razem. Nie wiem jak w wersji Olympus, może coś poprawili. Tak w wersji Olympus to poprawili. Nie ma problemu z jednoczesnym używaniem słuchawek i line-outa, przynajmniej ja nic nie zauważyłem. Edited July 26, 2013 by balladyn Quote
Mr Nice Posted July 27, 2013 Author Report Posted July 27, 2013 E10 ma wyjście liniowe mini-jack, więc podłączysz pod niego aktywne głośniki. E10 powinien zabrzmieć w tej konfiguracji poprawnie, ciepło, ale zapewne bez głębi sceny. A czym mógłbym tę głębie poprawić? Quote
maciux Posted July 27, 2013 Report Posted July 27, 2013 Trzeba pytać pewnie mikołaja612, co można by było zmienić w układzie E10 - bo FiiO to zazwyczaj skonkretyzowane brzmienie, bliskie, czytelne, ale bez rewelacji przestrzennych - tak samo E07k, E17. Jeśli potrzeba czegoś przestrzennego to lepiej szukać gdzie indziej, np. HiFimeDIY (bardzo polecam, ale w Polsce prawie niedostępny), ale do słuchawek przydałby się jeszcze wzmak, bo to sam DAC, albo FiiO D03k - nie ma jednak wejścia USB, jest koaksjalne lub optyczne (również sam DAC). Quote
crysis94 Posted September 4, 2013 Report Posted September 4, 2013 wymiana daca na wm8741 poprawia głębię , scenę Quote
mikolaj612 Posted September 5, 2013 Report Posted September 5, 2013 Wymiana Wolfa wszystko poprawia, to jak wymiana procka w kompie na lepszy, tej samej klasy jest to przesiadka. Quote
Play Posted September 5, 2013 Report Posted September 5, 2013 coś, poza Wolfsonem da radę wymienić w E10? czy to na tyle prosty układ, że tylko ta kostka jest do wymiany? Quote
mikolaj612 Posted September 5, 2013 Report Posted September 5, 2013 Można i kondy, ale mało miejsca jest, oraz pokombinować z buforem przy Wolfie. Tak samo przy gainie, ale nie ma potrzeby. Być może są jeszcze jakieś inne drobnostki. Quote
Play Posted September 5, 2013 Report Posted September 5, 2013 czyli sam wolf już da zauważalne (chociaż nie piorunujące) efekty? Quote
mikolaj612 Posted September 5, 2013 Report Posted September 5, 2013 Tak bo głównie to on tam ogarnia dźwięk, tam samo jak procesor przetwarza dane, tak samo ten Wolfson. Quote
Play Posted September 5, 2013 Report Posted September 5, 2013 pomyślę nad tym, może na dniach się do ciebie z tym odezwę Quote
mikolaj612 Posted September 5, 2013 Report Posted September 5, 2013 Układzik do tanich nie należy, to jest jeden z najdroższych układów Sigma-Delta na rynku. Quote
Recommended Posts