Jump to content

Kącik kulinarny


Recommended Posts

20 godzin temu, espe0 napisał:

Podejrzewam gluten. W dobrej mące do pizzy jest powyżej 13g białka (glutenu) na 100g. Możesz mieć nietolerancję na gluten w dużym stężeniu.

 

Nie, to kwestia jakości jedzenia. Po innych rzeczach tez od razu sie źle czuje. Czasem jak mocno odpuszczam temat w weekend, to regeneruję się/dochodze do stanu sprzed nawet tydzień. Mam słaby żołądek, który mi nie pomaga, ale już z góreczki. Rok temu mogłem jeść tylko same gotowane rzeczy, teraz już prawie normalnie. 

Link to post
Share on other sites
  • Replies 340
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Specjał mojej siostry, który miałem okazję testować przedwczoraj na urodzinach siostrzeńca 🎂 W smaku był lepszy niż sugeruje to wygląd ;))    

Mamma mia!  

A u mnie "stara płyta". 😏

Posted Images

Specjał mojej siostry, który miałem okazję testować przedwczoraj na urodzinach siostrzeńca 🎂 W smaku był lepszy niż sugeruje to wygląd ;))

 

Resized_20201019_123939_4705.jpeg

 

Resized_20201019_123856_7142.jpeg

  • Like 4
  • Sad 1
Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

Pulpety z mięsa mielonego (zwane przeze mnie "palpatajny" lub "kulki"), ziemniaki z wody i buraczki wiórki z patelni.

Dziś ja byłem "Lik wa bosmang" . 🌍

 

Edited by Lord Rayden
  • Haha 1
Link to post
Share on other sites
2 minuty temu, Lord Rayden napisał:

Pulpety z mięsa mielonego (zwane przeze mnie "palpatajny" lub "kulki"), ziemniaki z wody i buraczki wiórki z patelni.

Dziś ja byłem "Lik wa bosmang" w kuchni.

Bez zdjęcia nie wierzę :P

Link to post
Share on other sites
Teraz, espe0 napisał:

Bez zdjęcia nie wierzę :P

Nie jestem kaznodzieją aby Cię nawracać na wiarę w moje wątłe kulinarne umiejętności...🎧

  • Haha 1
Link to post
Share on other sites
24 minuty temu, majkel napisał:

Trzeba było wkleić zdjęcie worka cementu. Oczyma wyobraźni zobaczyłbym pałac.

Masz rację.

Link to post
Share on other sites

Caputo Nuvola:

DSC_2673~3.JPG

 

Caputo Pizzeria:

DSC_2677~2.JPG

 

DSC_2679~2.JPG

 

Od siebie dodam że mimo iż Nuvola trochę lepiej wyrasta, to Pizzeria ma lepszy smak.

 

  • Like 3
  • Sad 1
Link to post
Share on other sites




 
Caputo Pizzeria:
1814199933_DSC_26772.thumb.JPG.4a75bd6bd5be0a2fb247f9a12b72d8fe.JPG
 

 
Od siebie dodam że mimo iż Nuvola trochę lepiej wyrasta, to Pizzeria ma lepszy smak.
 


To to wygląda jak by kot się rzygał

Kabooom!

Link to post
Share on other sites
2 minuty temu, retter napisał:


 

 


To to wygląda jak by kot się rzygał emoji15.pngemoji23.png

emoji23.pngemoji23.pngemoji23.png Kabooom!
 

 

A smakuje jeszcze lepiej :D

Link to post
Share on other sites

Wiadomo że każda sroka swój ogonek chwali

A tak serio jeśli ktoś zna wyroby ciasto podobne z sieciówek pod nazwą pizza, zrobi swoją domową i choćby był zakalec to nadal bywa lepszy niż ten sieciowy shit.

Kabooom!

Link to post
Share on other sites

20210117_153449~01.jpg

 

Mąka biała typu "ze sklepu" + mozzarella z promocji + piec kuchenny typu uniwersalnego i reszta czyli to co było w lodówce ;)

 

Pytałem surowego jury w postaci 3 i 6 latka o ocene ale nic nie odpowiedzieli.... bo jedli ;)

  • Like 4
Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy