espe0 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 3 godziny temu, deftones9 napisał: Szybki strzał.Kupiłem troche rabarbaru i młodej kapusty i zrobiłem takie pseudo ciasto i gołąbki na jutro.Jeszcze jedna główka jest do skrojenia i zrobię taką na miękko z marchewką i kiełbasą. Dałbym się teraz pokroić za gołąbki 😍 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neonlight Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 7 godzin temu, espe0 napisał: Dałbym się teraz pokroić za gołąbki 😍 Haha.. mam to samo, jeszcze z młodej kapusty, ło matko. 😆 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Ale napiekł... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Audiofilska pizza z tuńczykiem (nie z puszki) : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neonlight Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Kupiłem kamień do piekarnika, dam znać, jakie będą efekty, jak słabe, to czeka mnie zakup pieca. 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 27 minut temu, neonlight napisał: Kupiłem kamień do piekarnika, dam znać, jakie będą efekty, jak słabe, to czeka mnie zakup pieca. 😉 Jakbyś chciał tego f3ferrari to w naszych klasycznych sklepach AGD RTV idzie go nabyć taniej niż na alle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neonlight Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Dzięki @espe0, ale przemyślałem temat i postanowiłem kupić piec gastronomiczny, jednokomorowy i na jedną pizzę, cena 960zł jest jeszcze do przełknięcia. 😉 Ale najpierw próba z kamieniem, może uda się zaoszczędzić trochę miejsca.. i pieniędzy. 😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 7 godzin temu, neonlight napisał: Dzięki @espe0, ale przemyślałem temat i postanowiłem kupić piec gastronomiczny, jednokomorowy i na jedną pizzę, cena 960zł jest jeszcze do przełknięcia. 😉 Ale najpierw próba z kamieniem, może uda się zaoszczędzić trochę miejsca.. i pieniędzy. 😊 Mój docelowy plan własnie taki był ...ale miejsca brak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Mamma mia! 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retter Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 To mini lazania?Czasmi mniej znaczy więcej - Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Uuu ...będzie się działo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retter Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Uuu ...będzie się działo Że jakiś audio meet niedługo będzie? - Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waski Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 (edytowane) @espe0 pizze pieczesz w zwykłym piekarniku, czy masz coś dedykowanego bo wygląda obłędnie!? Już znalazłem odpowiedź na poprzedniej stronie 😀 Edytowane 21 Lipca 2020 przez waski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 23 minuty temu, retter napisał: Że jakiś audio meet niedługo będzie? - Tapatalk Oj chciałbym mieć na tyle możliwości, czasu i organizacji żeby zrobić taki meet. Słuchawki, pizza, wzmaki i włoskie wino... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro54 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 42 minuty temu, espe0 napisał: Oj chciałbym mieć na tyle możliwości, czasu i organizacji żeby zrobić taki meet. Słuchawki, pizza, wzmaki i włoskie wino... Może nie być pizzy, wystarczy Chianti i deska serów plus szynka dojrzewająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 19 godzin temu, Jaro54 napisał: Może nie być pizzy, wystarczy Chianti i deska serów plus szynka dojrzewająca Nie ma pizzy, nie ma zabawy! Z nową mąką: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Pizza zjedzona - kierunek pracownia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Pizza z jajem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neonlight Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Też lubię z jajem czasami, ale w kombinacji z bekonem, cebulą i jalapeno. 😋 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 10 minut temu, neonlight napisał: Też lubię z jajem czasami, ale w kombinacji z bekonem, cebulą i jalapeno. 😋 Jeszcze jest dobra kombinacja jajka i szpinaku. Taką z boczkiem jak pisałeś też wypróbuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neonlight Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Przeleciałem kilka postów wyżej i przypomniało mi się, że miałem opisać wrażenia po testach kamienia/szamotu do pizzy. 😜 A więc będzie krótko i na temat. Długi czas nagrzewania kamienia (ok. 3cm grubości), który wynosi minimum ok. 1h w zwykłym, gazowym piekarniku. Co z tego, że piekarnik mogę nagrzać do blisko 300°C, jak po otworzeniu drzwiczek na kilka sekund, temperatura drastycznie spada do ok. 270°C, gdzie absolutne minimum to 300°C. Pierwsza pizza jest w miarę dobrze wypieczona, druga już nieco gorzej, jednak o wyrośniętych rantach, jak z prawdziwego pieca, nie ma mowy. Rada dla korzystających z takiego rozwiązania, czyli szamot w zwykłym piekarniku - ciasto powinno być długo garowane i mocno wyrośnięte przed formowaniem, zaś rozkręcanie placka tylko rozciągając go, bez ugniatania lub rozwałkowywania. Rada dla miłośników pizzy z prawdziwego zdarzenia - zakup pieca jednokomorowego na jedną pizzę, wymiary +- 60x60x30, czyli jak duża mikrofalówka, temperatura grubo powyżej 400°C i cena ok. 960zł. Wszystko inne to półśrodki.. imo. 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minczin Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 (edytowane) W dniu 27.09.2020 o 16:56, espe0 napisał: Pizza z jajem Wygląda ładnie. Fajnie gdyby jeszcze była na mące bez glifosatu Ja od siebie polecę mąki od Biobalaskich. Piekę na nich chleb od długiego czasu i żadnych bóli kręgosłupa nie mam jak po sklepowych chlebach. Edytowane 13 Października 2020 przez minczin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Godzinę temu, minczin napisał: glifosatu Podobno rozkłada się w 230⁰C - ja piekę w 400. Śpię spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minczin Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 19 godzin temu, espe0 napisał: Podobno rozkłada się w 230⁰C - ja piekę w 400. Śpię spokojnie. Wątpię, ale może coś innego mi szkodzi. Jak zjem pickę nawet w dobrej knajpie, bez różnicy, to mam taki ból w plecach przez 2-3 kolejne dni, że się wyprostować nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
espe0 Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 3 minuty temu, minczin napisał: Wątpię, ale może coś innego mi szkodzi. Jak zjem pickę nawet w dobrej knajpie, bez różnicy, to mam taki ból w plecach przez 2-3 kolejne dni, że się wyprostować nie mogę. Podejrzewam gluten. W dobrej mące do pizzy jest powyżej 13g białka (glutenu) na 100g. Możesz mieć nietolerancję na gluten w dużym stężeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.