MrSheep Posted June 24, 2013 Report Posted June 24, 2013 Napisz coś o nich. Dasz radę się do SHE3500 albo HJE120 odnieść? Aktualnie chyba moje ulubione tanie doki Grają bardzo przyjemnym, przyciemnionym dźwiękiem, ale szczegółów nie brakuje. Kreują bardzo ciekawą sceną zarówno wszerz, jak i wgłąb. HJE120 grają przy nich trochę jak upośledzone, a SHE3500 niestety nie znam. Ze swojej strony polecam, gdy ktoś szuka porządnych, tanich doków. Zapłaciłem za nie 39.99 w Media Markcie 1 Quote
4ndr3 Posted June 24, 2013 Report Posted June 24, 2013 Dla mnie ciut lepsze niż HJE120. Dałem za nie w Euro RTV 2zł mniej niż Owca ale mam kolor mięty (mieli jeszcze czerwone, fioletowe i białe). Tipsy mają bardzo fajne. Kabel bardziej miękki niż w HJE120. Dźwiękowo bardziej "punchy" a mniej masą grają. Kiedys jak posłuchałem SHE3500 to one tak z pamięci przy Sony są dużo równiejsze i łagodniejsze ale podobna klasa wykonania. HJE120 chyba lepiej izolowały. Powiem tak, w tej cenie warto. Ale w Saturnie za 49.99 już bym nie wziął. A, jako posiadacz Awei ES-Q3 mogę powiedzieć że Sony nie odstają im jakoś (podobny poziom, mocno inny charakter) dźwiękowo ale wykonane są sporo lepiej (co że Awei maja kabel w oplocie jak jack chce odpaść a driver-flex wybija zęby). BTW, wydzielić post mój i Sheepa i robimy temat o tanich lokalnych dokanałówkach? Może ktoś się o SHE3500 więcej wypowie. Albo jakiś fan JVC. Quote
4ndr3 Posted June 24, 2013 Report Posted June 24, 2013 (edited) Wydzielone z "Muzyczne zakupy" tak abyśmy mogli pogadać o tanich dokanałówkach dostępnych w lokalnych sieciach handlowych i sklepach internetowych których nie trzeba sprowadzać z Chin. Edited June 24, 2013 by 4ndr3 Quote
Dusty_PL Posted June 25, 2013 Report Posted June 25, 2013 (edited) Dasz radę się do SHE3500 albo HJE120 odnieść? Oczywiście porównują je do sluchawek Sony MDR-EX10LP. Gdzieś ta informacja przy przesunięciu tematu znikła. Edited June 25, 2013 by Dusty_PL Quote
Perul Posted June 25, 2013 Report Posted June 25, 2013 A co z hiciorem sprzed półtora (?) roku - Grundig GH218? Ma ktoś to jeszcze i może porównać? Quote
venio Posted June 25, 2013 Report Posted June 25, 2013 (edited) Ma ktoś może info o Soundmagic ES10? Miałem PL10 i dobre jak na swoją cenę (35zł). Porównywałem do HJE120, IMO PL10 lepsze tylko, że za mało basu. edit: sorry, może nie są "lokalne" Edited June 25, 2013 by venio Quote
4ndr3 Posted June 25, 2013 Report Posted June 25, 2013 A co z hiciorem sprzed półtora (?) roku - Grundig GH218? Ma ktoś to jeszcze i może porównać? One poza potężną sceną po otwarciu obudowy nie mają startu do reszty stawki. Piotruś może je jeszcze mieć. Quote
Inszy Posted June 25, 2013 Report Posted June 25, 2013 Mam je wybebeszone w szafie jako sprzęt testowy - dźwiękowo nie mają nic do zaoferowania. Co lepsze chińczyki za 5 dolców je roznoszą w przedbiegach. Quote
Freso Posted July 2, 2013 Report Posted July 2, 2013 Opłaca się przejść z HJE120 na Soniaki? Źródełkiem będzie iP4S i Clip+ Quote
MrSheep Posted July 11, 2013 Author Report Posted July 11, 2013 Pora troszkę opisać Philipsy SHE3590 Po 1 zaskoczyły mnie bardzo wysokie tony - w dynamikach, a zwłaszcza za taką cenę się takiej góry nie spodziewałem. Średnica nieco wycofana, ale szczegółowa i przyjemna. Bas to po prostu mistrzostwo świata, mocny, głęboki, ale przede wszystkim bardzo dynamiczny i "miękki". Scena szeroka, troszkę brakuje głębi. Do tego rewelacyjna wygoda i dobra izolacja, kabel nie wygląda tak źle, jeżeli będziemy dbać to nie powinien się zepsuć. Dałem 50 PLN w Saturnie, ale są warte zdecydowanie więcej. Do 100 PLN nic się nawet nie zbliża do nich. Pozwolę sobie jeszcze zacytować użytkownika oscar_dziki, mam nadzieję, że się nie obrazi ''generalnie to załamka. od 2 lat piszę, że te słuchawki, to mistrzostwo świata i już myślałem, że jestem wariat:)pierwszy raz kupiłem je w holandii za 10 euro z mysla, żeby mi audiobooki graly i nie rozwalily się w tydzień. z ciekawosci puscilem sobie jakiś kawałek, a potem taką płytkę testującą bas i jedno wielkie "o ja pier***e jak to gra". do tej pory nie znalazłem słuchawek (w żadnym przedziale cenowym) na ktorych by lepiej brzmiało porcupine tree. do tego sa tak bezproblemowe... wsadzasz w ucho i ich nie ma. cudo.'' I na dokładkę recka Techfanatyka: http://http://www.techfanatyk.net/recenzja-sluchawek-philips-she3590/ To tak na szybko, w swoim czasie napiszę stosowną recenzję na forum, jak już emocje trochę opadną 1 Quote
4ndr3 Posted July 11, 2013 Report Posted July 11, 2013 A jak byś je do EX10LP odniósł? Kurde... kupię kolejne tanie doki? Quote
blueme Posted July 11, 2013 Report Posted July 11, 2013 dodam tylko, że wersja filipów z pilotem to model SHE3595 Quote
Perul Posted July 11, 2013 Report Posted July 11, 2013 (edited) Opłaca się przejść z HJE120 na Soniaki? Źródełkiem będzie iP4S i Clip+ Podczas spaceru pare dni temu znalazłem takie soniaki, HJE120 też mam - w mojej ocenie warto przejść. Edited July 11, 2013 by Perul Quote
Freso Posted July 11, 2013 Report Posted July 11, 2013 HJE120 są fajne, ale.. no właśnie. Nie wiem, czego mi w nich brakuje (albo czego jest za dużo), ale to nie jest to, nie podoba mi się ich granie.. zbyt takie sztuczne, napompowane.. wolę coś lżejszego, przyjemniejszego.. Ale znowu MrSheep napisał o Philipsach, a do tej firmy mam zaufanie (SHP2700 są po prostu świetne).. i zaś zagwozdka.. Quote
MrSheep Posted July 11, 2013 Author Report Posted July 11, 2013 Jak dla mnie sprawa wygląda tak: SHE3590 >> MDR-EX10LP >>>>> HJE120 W sumie za Panasonicami nigdy nie przepadałem, są zamulone i nie prezentują w brzmieniu nic ciekawego. Soniacze są niezłe, ale to też nie ta półka, Philipsów aż chce się słuchać, inny poziom dynamiki brzmienia Quote
turek2001 Posted July 12, 2013 Report Posted July 12, 2013 Kurde te she3590 naprawde fajnie grają Jak dla mnie Philipsy są duuużo lepsze niż ex10 i hje120 1 Quote
4ndr3 Posted July 12, 2013 Report Posted July 12, 2013 Jutro na nie zapoluję... ech, kolejne doki. Może reckę z porównaniem do EX10LP zrobię. Quote
micbud Posted July 12, 2013 Report Posted July 12, 2013 Na alle po 41 nowki z wysylka,moze jeszcze sa Quote
Freso Posted July 12, 2013 Report Posted July 12, 2013 Panowie, będzie raczej krótko, bo jestem po prostu zachwycony i idę słuchać. Ze statusów niektórzy wiedzą, że nie mogłem się zdecydować pomiędzy w/w Philipsami a Soniakami. Poszedłem na kompromis pomiędzy swoimi zachciankami a swoimi zachciankami i mimo protestów portfela kupiłem obie pary. Powiem tak: jest to najlepiej wydane 100 zł na audio w moim życiu i jedna z najlepiej wydanych stówek ogólnie. Philipsy mają po prostu fenomenalne wokale, cholernie czystą, nieskazitelną wręcz górę (która o dziwo mnie nie kłuje, a mam czułe uszy!), bas.. jest po prostu za*****ty. Idealna ilość, faktura, zejście, jest go zawsze tyle, ile potrzeba. Sony w porównaniu do Philipsów: na plus - więcej basu o równie świetnej fakturze, troszkę lepsza wygoda (mniej cisną w uszach) na minus - troszkę inną górę, ma ona jakby roll-off na najwyższych częstotliwościach, środek również jest troszkę bardziej cofnięty, przez co wokale nie są tak wybrzmiewające. Uwaga! Soniaków słucham na iP 4S, a Philipsów na Clip+. Na odwrót nie mogę, ponieważ mam lekko wyrobione gniazdo w Clipie+ i Soniaki są na to czułe. Powyższa mini-recka to moje w pełni subiektywne odczucia, mam własny gust, własne uszy, nie znam się, jestem głuchy itd. Polecam obie pary. Są to najlepsze doki jakie miałem w uszach i pierwsze, które nie wymagają w moim przypadku żadnego EQ. Soniaki grają z iPhone na wyłączonym korektorze, zaś mając Philipsy bawię się Clipowym EQ tylko dla jeszcze lepszego efektu (delikatnie ucinam sobie górę i dodaje basu). Pozdrawiam 4ndr3 szukaj w MediaMarkt, ja dorwałem Filipy za 49 zł. Quote
turek2001 Posted July 13, 2013 Report Posted July 13, 2013 Albo w Media Expert- tam she są po 49.99 zł. Quote
4ndr3 Posted July 13, 2013 Report Posted July 13, 2013 4ndr3 szukaj w MediaMarkt, ja dorwałem Filipy za 49 zł. W Morele 2 stacje metra ode mnie mam za 40zł z odbiorem osobistym Quote
Faraonek Posted July 13, 2013 Report Posted July 13, 2013 http://www.megamarket.com.pl/philips-sluchawki-philips-she3590gn-10,id-143553 Tu za 35 zł (zielone) z odbiorem przy Arkadii . Quote
mx19 Posted August 3, 2013 Report Posted August 3, 2013 Myślę czyby sobie tej zabaweczki she3590 nie sprawić. Tylko zastanawia mnie czy nie są zbyt podobne do cx300 w brzmieniu? Druga sprawa, czy zagrają z clixem2 - moim defaultowym grajkiem, który jest cieplejszy od clipa+. Nie będzie bass-party czasem? Quote
hugh Posted August 8, 2013 Report Posted August 8, 2013 Z tanich doków świetne są panasonici hje 270. Kosztują ok 50zł i mają poprawione każde pasmo względem 120. Używam ich od kilku miesięcy jako doki na zewnątrz i sprawdzają się znakomicie. Myślę że jakość wykonania także jest lepsza względem 120. Quote
Recommended Posts