Jump to content
Promocja Audio Video Show 2024 ×
Fotorelacja Audio Video Show 2024 HiFiPRO i MP3Store ×

Recommended Posts

Posted

Nie będę się przylogowywał, odpowiem prywatnie - po prostu cieszę się z nowego modelu :), który zapowiada się naprawdę rewelacyjnie.

Posted

Rewelacyjne są opinie ludzi, którzy mieli okazje testować pierwsze jeszcze próbne egzemplarze. W najbliższym czasie wrzucę więcej informacji, danych technicznych i zdjęć.

Posted

Nie no wyższe Phiatony miały zawsze rewelacyjny dźwięk, tylko czemu takie drogie

Posted
Nie będę się przylogowywał, odpowiem prywatnie - po prostu cieszę się z nowego modelu :), który zapowiada się naprawdę rewelacyjnie.

WojtekC to Ty jesteś userem Cresyn, Phiation, Fiio? Szeroki front :)

Posted

Ktoś musi, sam sobie wybrałem te firmy bo coś się dzieje w nich. Co chwila nowe słuchawki, jak jakieś uwagi co do technicznych spraw mamy zaraz poprawki zostają wdrożone. Nie ukrywam tego tak jestem opiekunem marki Cresyn i Phiaton - nie ukrywam tego. Rozdzielam priv WojtekC od reszty. Tamto to praca, to przyjemność. Choć współpraca z Cresynem i Phiatonem tez układa się przyjemnie.

Posted

Prace nad nowym modelem idą pełną parą. Dostaliśmy informacje że premiera słuchawek nastąpi równocześnie w USA i ... w Polsce :) Kiedy? Jeszcze nie wiadomo, ale jest to kwestia góra kilku tygodni.

MS 500_INCLUDE_FIX.jpgMS500_CABLE S.pngMS500_GLAM002.jpg

Posted

Montowanie pałąka jak z futurystycznych Grado, wtyk mini-jack wygląda jak dentystyczne wiertło, a kształt kopułek zapożyczony od Kruger&Matz :P

Ale tak serio, to efekt ciekawy - na pewno wyglądają bardziej rasowo niż MS400, bez tego carbonu.

Posted

Przypomina to Senki Momentum. Poskładać się nie da, będzie pewnie drogie i będzie miało dużo basów, nierówne pasmo i....

Posted

Filmik u góry widziałeś? Pewnie nie... bo gdybys widział to wiedziałbyś, ze poskładać się da .

Sam design bardzo przypadł mi do gustu. Zostaje kwestia dźwięku.

Póki co z Phiatomów PS320 mnie zawiodły a MS400 niczym nie zachwyciły.

Posted

Każda firma (nawet taka od głośników) wypuszcza dziś słuchawki. Muszą być "designerskie", wymyślne, mieć pilota do iPhone'a, czerwony kabelek, impedancję koło 32 omów. A z graniem gorzej.

Tak w ogóle - Ameryki nie odkryłem ale Phiaton to marka Cresyna ?

Posted

Tak to marka Cresyna, ale to tak jakby dwie oddzielne firmy. To skomplikowane. Pierwsze opinie o graniu porównują właśnie MS500 do Momentum, B&W P5 i Bayerków T50 - z tym, że ma to być lepsze granie i wykonanie. Ile w tym samo zadowolenia i promocji? Nie wiem. Udało nam sie wywalczyć premierę równo w USA i Polsce. Na pewno zrobimy jakieś promocje z tej okazji.

Posted (edited)

Te modele , które przytoczyłes to bardzo różne słuchawki. Z nich T50p są w miarę mobilne bo nie za duże (choć słabo się składają". Podobnie chyba, choć już gorzej P5 ale to inne grania, jak i Momentum.

Wrzuciłem fotki,żeby każdy mógł zaobaczyć jak wyglądają na uszach zamożnego młodego dżentelmena i pieknej lady :)

Reszta fotek tu : http://phiaton.com/bridge-ms-500

Najśmieszniejsze jest,że Ci zamożni , młodzi (młode) będą je używali z iPhonem 5 zamiast z jakimś wypasionym odtwarzaczem - AK120, DX100 czy Fiio X5.

MS500_001B COM_0.jpg

61b842fc_bridge_copy_cropped_MED.jpeg

MS500_004.jpg

Edited by Lord Rayden
Posted

Dokłanie tak. T50, P5 i Momentum - każde z nich grają inaczej. Co do jakości wykonania to w opisie jakoś nie widziałem nic o skórze takze chyba skaj pozostanie. Ale moge się mylić...

Posted

Design taki jakby za bardzo wydziwiony, jak na mój gust. Zdecydowanie bardziej podchodzi mi design MS400. Będzie można posłuchać w Warszawie bądź Krakowie?

Posted

Dlatego zastanawiam się ile w tym prawdy. Najlepszy byłby mix najlepszych cech wszystkich trzech modeli. Informacje jakie posiadam sa od Phiatona, więc...

Posted

Moim zdaniem gorzej grający niż Taczka 4G

A tu pudełeczko z MS500:

MS 500_PAC.png

Posted

Mnie zatkało jak kiedyś ktoś wrzucił fotkę. Piękne słuchawki. A jak zobaczyłem zdjęcie na głowie, to pomyślałem, że muszle wiszą w powietrzu.

Fajnie, że są marki, które potrafią zrobić coś we własnym stylu, a nie tylko kopiować to, co się sprzedaje.

Z minusów, to tylko pilot jakiś skromny :) Ciekawe jak by wypadło porównanie z Aedle.

• 2 years later...
  • Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy