FiiO Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Na dniach do sklepów MP3Store trafi nowe, bardzo nietypowe urządzenie - rozdzielacz FiiO HS2. Kto z was nie denerwował się marnując czas na przełączenie wtyczek żeby porównać sprzęt. Teraz sprawę można załawić jednym małym urządzeniem - Fiio HS2. FiiO HS2 FiiO HS2 to urządzenie zaprojektowane z myślą testowania sprzętu audio w tym zarówno słuchawek jak i źródeł dźwięku. HS2 to jedyne w swoim rodzaju urządzenie umożliwiające przełączanie źródeł spośród czterech gniazd wejściowych jack 3,5mm i wysyłanie sygnału na dwa gniazda słuchawkowe w tym jedno 3,5mm oraz jedno 6,3mm. Zmiana źródła odbywa się poprzez obrócenie pokrętła na froncie urządzenia. Wejścia i wyjścia można zamieniać miejscami wpinając urządzenia odwrotnie co za tym idzie można testować kilka źródeł na jednych słuchawkach jak również kilka par słuchawek na jednym źródle. Standardowo dla FiiO urządzenie ce****e się najwyższą jakością wykonania. Urządzenie świetnie nadaje się do przeprowadzania ślepych porównań źródeł, jak również wygodnego porównywania słuchawek. W skrócie idealne urządzenie dla maniaków sprzętu i muzyki. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciux Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Ja! Ja! Ja chcę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Rayden Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Ja wolę X3 . Żeby wreszcie weszło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azahiel Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 ja tez;) fajna sprawa. Pytanie tylko ile to do toru dodaje z siebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciux Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 ja tez;) fajna sprawa. Pytanie tylko ile to do toru dodaje z siebie. Oby nic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azahiel Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 ja tez;) fajna sprawa. Pytanie tylko ile to do toru dodaje z siebie. Oby nic Tak się nie da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciux Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 ja tez;) fajna sprawa. Pytanie tylko ile to do toru dodaje z siebie. Oby nic Tak się nie da. No to oby nie było słyszalne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paatos Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Jak odbywa się zmiana źródła? Płynnie, w czasie rzeczywistym czy z jakąś przerwą/kliknięciem? Standardowo dla FiiO urządzenie ce****e się najwyższą jakością wykonania Nadgorliwa cenzurka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiiO Posted May 8, 2013 Author Report Share Posted May 8, 2013 czekamy na pierwsze egzemplarze, powinny być jeszcze w tym tygodniu, jak tylko dostanę w swoje ręce odpowiem na wszelkie pytania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexxxter Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Fajnie, że ktoś w końcu pomyślał o takim sprzęcie. Ciekawi mnie tylko cena, ale chyba nie powinna być szczególnie wysoka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shakur1996 Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 (edited) wygląda na spoko sprzęt to testów. cena mnie też ciekawi. edit: na Facebooku przy pre-orderach piszą o 20 dolcach Edited May 8, 2013 by Krismarzyk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiiO Posted May 9, 2013 Author Report Share Posted May 9, 2013 Przewidywana cena to 89-99zł, przewidujemy kilka sztuk na nagrody w konkursie. Szczegóły wkrótce. Zestaw zawiera 4 interkonekty oraz urządzenie całość zamknięta w puszcze jak od E10 lub D5. Zmiana źródła odbywa się skokowo poprzez pokrętło. Poniżej kilka fotek zrobionych telefonem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj612 Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Foto wnętrza można ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekC Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 W łodzi mam - jedna sztukę mogę poświecić na testy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj612 Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Wojtek rozkręć i podeślij foty na forum, zobaczmy co tam siedzi Ale atrakcyjna cena, to cieszy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekC Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Może w weekend. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shakur1996 Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 Przewidywana cena to 89-99zł, przewidujemy kilka sztuk na nagrody w konkursie. Szczegóły wkrótce. Zestaw zawiera 4 interkonekty oraz urządzenie całość zamknięta w puszcze jak od E10 lub D5. Zmiana źródła odbywa się skokowo poprzez pokrętło. Poniżej kilka fotek zrobionych telefonem. a kiedy o konkursie, chętnie bym stał się jednym z jego wygranych i przytulił takiego HS2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiiO Posted May 10, 2013 Author Report Share Posted May 10, 2013 Konkurs prawdopodobnie w przyszłym tygodniu, póki co szykujemy wam niespodziankę związaną z modelem X3. Stay tuned Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azahiel Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Ktoś chciał zdjęcia- proszę 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekC Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Szybko się ogarnąłeś ... Słuchaliśmy to dziś, minimalny wpływ na tor. W sumie rzecz ciekawa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj612 Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Tutaj nie powinno być wpływu, w sumie fajne, tylko, że jednak 90zł za to, to za dużo, za 50 by było "niezbędne w każdym domu". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciux Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Jaki to ma wpływ na dźwięk? Może to kwestia okablowania z zestawu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekC Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Tak jak napisałem minimalna, ale nie ukrywam, że mogła to być sugestia. Aza ma teraz tego malucha niech napisze więcej. Maluch działa dwukierunkowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azahiel Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 W sumie nie wiem co napisać. Podoba mi się wielkość, działanie i estetyka urządzenia. Dla mnie mogło by być większe, ze względu na to iż po podłaczeniu wielu jacków może to latać nam po blacie. Szkoda że nie ma trybu wy wszystko działało na raz- ale wiem że to prawdopodobnie nie możliwe + problem z uciągnięciem tego wszystkiego. Fajna sprawa nie powiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shakur1996 Posted May 14, 2013 Report Share Posted May 14, 2013 Tutaj nie powinno być wpływu, w sumie fajne, tylko, że jednak 90zł za to, to za dużo, za 50 by było "niezbędne w każdym domu". racja. 5 czy 6 dyszek to było okey, ale prawie stówa to już może niekoniecznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts