jvx32tv Posted January 30, 2014 Report Posted January 30, 2014 Jak wygląda kwestia blokowania IP na forum? Fenomenem jest dla mnie okresowy brak dostępu do forum. Firefox I TOR Kiedyś wysłałem zapytanie na maila dot administracji. Sytuacje mam od początku, lecz dopiero teraz sytuacja mnie mocno przedrażniła. Zrozumiałbym jakby zablokowano moje IP z jakiegoś zakresu, jednak w obecnej sytuacji wyobrażam sobie, że admin blokuje jakąś pulę i po kilku dniach wpada na to, że przez niektóry próbowano dostać się na forum Bez Tora jest to samo? Mam dokładnie to samo. Muszę się łączyć przez proxy, żeby mi forum działało. Nie wiem dlaczego, nie zostałem nigdy zbanowany, przynajmniej nic o tym nie wiem. Net mam od Neostrady, wygląda na to, że cały zakres IP Neostrady jest zablokowany. A na mail administracji też pisałem, zero odpowiedzi. Quote
Gourney Posted January 30, 2014 Report Posted January 30, 2014 dobrze by było gdyby na pocztę mail przychodziły wiadomości bez dziwnych znaczków I to jest to - nie wiedzieć czemu maile z postami w śledzonych wątkach, albo z prywatnymi konwersacjami są całe w krzaczkach... Quote
Kerebron Posted January 30, 2014 Report Posted January 30, 2014 Na pewno niektóre adresy z Neostradowej puli 83.x.x.x dynamicznie przydzielanych adresów są zbanowane. Loguję się wtedy do routera, robię Disconnect/Connect i jak dostanę adres z puli 178.x.x.x, to jest spokój i wszystko działa. AFAIR część 83.x.x.x też chodzi. Niestety niektórzy administratorzy idą po najmniejszej linii oporu i banują hurtem całe zakresy IP. Kiedyś korzystałem ze strony, która miała pobanowane całe państwa, m.in. Polskę. Quote
Niewiernus Posted January 31, 2014 Report Posted January 31, 2014 Bez Tora jest to samo? TŻadna "czysta" przeglądarka nie wchodzi. Nowy dzień i problemów brak. Zobaczymy do kiedy.. następnym razem wypróbuje "hola!" Quote
Jackzor Posted February 1, 2014 Report Posted February 1, 2014 Jak jestem u znajomych, to prawie nigdy nie jestem w stanie wejść na forum, czuję się wyróżniony, że u mnie w domu działa... Ja jak jestem u znajomych, to... wybacz, nigdy nie sprawdziłem, czy mi forum działa Quote
Samuel_ Posted February 1, 2014 Report Posted February 1, 2014 mi regularnie kilka razy w tygodniu wyskakuje komunikat sorry, error itd. Quote
Jimmi Dragon Posted February 1, 2014 Report Posted February 1, 2014 A co na to mario? Problem jak widać jest całkiem spory i irytujący. Admin powinien coś z tym zrobić, albo przynajmniej sensownie się wytłumaczyć, dlaczego tak już być musi... Quote
piotrek1004 Posted February 16, 2014 Report Posted February 16, 2014 (edited) A mam pytanie jezeli jakiś temat jest w kilku miejscach np.: regulamin komisu to dlaczego nie mozna wejść przez tapatalk bo twierdzi że nie ma takiego tematu. Czy to wina tapatlka ze jest upośledzony czy to wina forum? Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Edited February 16, 2014 by piotrek1004 Quote
Jackzor Posted February 16, 2014 Report Posted February 16, 2014 A mam pytanie jezeli jakiś temat jest w kilku miejscach np.: regulamin komisu to dlaczego nie mozna wejść przez tapatalk bo twierdzi że nie ma takiego tematu. Czy to wina tapatlka ze jest upośledzony czy to wina forum? Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Rzeczywiście tak jest, kwestia tapatalka.na mobilnej wersji forum wszystko jest ok Quote
Slipek Posted February 16, 2014 Report Posted February 16, 2014 (edited) Kurcze Panowie ja też mam problem z tym całym ,,errorem" myślałem że ja to tylko mam , ale czasami jest to dość denerwujące i pasowało by coś z tym zrobić ;/ Edited February 16, 2014 by Slipek Quote
maciux Posted February 21, 2014 Author Report Posted February 21, 2014 (edited) Elitarna grupo zasłużonych, czy macie dostęp do "Najdłuższego podforum"? Edited February 21, 2014 by maciux Quote
maciux Posted February 21, 2014 Author Report Posted February 21, 2014 Teraz poszło. Trzy razy próbowałem i dostawałem monit o hasło Quote
zawish Posted February 21, 2014 Report Posted February 21, 2014 a po co? przez 4 miesiace nic sie tam nie pojawilo. Quote
zawish Posted February 21, 2014 Report Posted February 21, 2014 bo naspamowales.. tak to by sie nie pojawilo Quote
retter Posted February 21, 2014 Report Posted February 21, 2014 Elitarna grupo zasłużonych, czy macie dostęp do "Najdłuższego podforum"? eee ja nie mam aallen jakiś nie swój jest, obudził się i spamuje ile się da ... Quote
aallen Posted February 21, 2014 Report Posted February 21, 2014 jak to nie masz. Kliknij wolniej Quote
mjuzikfrik Posted February 24, 2014 Report Posted February 24, 2014 Czy ktoś też tak ma jak ja, że nie wysuwa mu się lista z powiadomieniami i wiadomościami? Quote
Sir Harvester Posted February 24, 2014 Report Posted February 24, 2014 U mnie też się nie wysuwa. Quote
Gourney Posted February 24, 2014 Report Posted February 24, 2014 Powiadomienia i wiadomości otwierają się tylko w osobnym oknie... Quote
shakur1996 Posted February 24, 2014 Report Posted February 24, 2014 Powiadomienia i wiadomości otwierają się tylko w osobnym oknie... Mam tak samo Quote
retter Posted February 24, 2014 Report Posted February 24, 2014 Powiadomienia i wiadomości otwierają się tylko w osobnym oknie... Mam tak samo Doraźne ale chwilowe rozwiązanie, klikacie by otworzyć w nowym oknie i na dole jest przycisk "Marked all" czy jakoś tak ... Quote
Recommended Posts