mantis30 Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 Witajcie, Tym razem chciałbym podzielić się z Wami swoją pierwszą recenzją/testem głośników, które od kilku dni poznaję a nasza wspólna znajomość zaczyna przekształcać się w bliską relację http://www.applesauce.pl/?p=3379 Miłej lektury! Marek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciux Posted March 18, 2013 Report Share Posted March 18, 2013 (edited) Może lepiej wrzucaj linki to działu "Wylęgarnia testów"? Łatwiej to wtedy będzie znaleźć, ponieważ testy zostaną wrzucone do indeksu. W sumie zgadzam się co do brzmienia R2600. Fajne głośniki, dla mnie jednak zbyt masywne brzmienie, za dużo basu - za bardzo dociążone, przez co trochę leży ogólna czytelność. Ale po małej korekcji już było bardzo ok. Sam wolałbym jednak Modecomy SHF120U - brzmieniowo pasowały mi lepiej, bardziej zrównoważone. No i zgrabniejsze. Do tego pilot R2600 jest słabiutki, za duże skoki skali głośności na jej początku, no i nr jeden problemów, czyli za duża głośność na wzmaku po włączeniu. Kilka razy mało co nie dostałem zawału, jak zapomniałem je ściszyć przed włączeniem muzyki Wzmak głośników chyba zrobiony pod słabe źródła. Edit: Mocny repertuar! Muszę chyba wrócić do Death Edited March 18, 2013 by maciux Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mantis30 Posted March 18, 2013 Author Report Share Posted March 18, 2013 Dzięki za sugestię Ja generalnie nie przepadam za zbyt przodującą średnicą, ale Edzie bardzo zgrabnie ją eksponują. Basu jest sporo, co ważne słychać go i czuć nawet przy stosunkowo cichym odsłuchu. Lubię tak Aczkolwiek nie akceptuję sytuacji, gdy niskie tony przykrywają i zamulają całą resztę. Brakuje mi w Edziach nieco góry o czym pisałem w recenzji, ale - co również zauważyłeś - da się poprawić wprowadzając korektę dźwięku. Niestety nie mam porównania do Modecomów, dlatego należy podchodzić do testu z dystansem, jest bardzo subiektywny Pilota praktycznie nie używam, no chyba po to by na szybko wyciszuć głośniki, generalnie steruję z poziomu iPhone/iPada. Co do repertuaru - jeśli głośniki dają radę z mocnymi i szybkimi brzmieniami to i z resztą sobie poradzą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f7kok Posted May 1, 2020 Report Share Posted May 1, 2020 Witam. Jak sie maja te glosniki do Fenda R30BT? Wiem ze sa lepsze ale jak charakterystyka? W fendach jest nie duzo basu a jak w tych eldifierach? I czy sa rownie musykalne jak fendy czy jednak bardziej maja dzwiek studyjny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts