Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy te wzmacniacze potrzebują do kompletu np. E7 by mogły spełniać funkcję DAC/Amp , skoro posiadają USB-in ?

Czy jest istotna róznica miedzy nimi ?

Posted

E9 to tylko amp, a usb posiada po to żeby E7 mogło pełnić funkcję Dac-a. Wtedy amp w E7 nie działa, natomiast sygnał z daca E7 przesyłany jest bezpośrednio do E9 i dalej na słuchawki.

Posted
E9 to tylko amp, a usb posiada po to żeby E7 mogło pełnić funkcję Dac-a. Wtedy amp w E7 nie działa, natomiast sygnał z daca E7 przesyłany jest bezpośrednio do E9 i dalej na słuchawki.

Przesyłany jest via USB sygnał analogowy ?

Posted (edited)

Cyfrowy :)

Po zadokowaniu E07k/E17/E7, E09k/E9 działają jak dodatkowy wzmacniacz - to DAC w E7/E7/E07k zajmuje się przetwarzaniem sygnału cyfrowego na analogowy.

Edited by maciux
Posted

Ale to nadal nie tłumaczy, po co USB-In w E09K. Jesli tą drogą E07 przekazuje mu sygnał cyfrowy, więc E09K musi mieć własny DAC, a więc teoretycznie mozna go użyć jako DAC/Amp np. z laptopem ...

Czy rozumuję poprawnie ? :)

Posted
E07K wkładasz do docka, kabla USB wtedy bezpośrednio nie podłączysz do E07K więc e E09K jest taka jakby przelotka.

No, teraz wszystko jasne.

Dzięki :)

• 6 months later...
Posted (edited)

Dostałem chyba skopany egzemplarz...Podłączyłem stare głośniki do F09 (wcześniej dobrze grały z X-FI), po podłączeniu ich do lineOut praktycznie ich nie słychać, po podłączeniu pod aux out słychać je minimalnie...nic źle nie robię bo niby co można źle zrobić przy podłączaniu głośników...

EDIT: Po podłączeniu głośników pod wyjście słuchawkowe wszystko pięknie gra, czyli lineout skopany, na całe szczęście nie ma to dla mnie większego znaczenia :)

Edited by tybysh