Night 82 Posted October 21, 2017 Report Share Posted October 21, 2017 Jak dla mnie może być i diy- jeśli w cenie używki fabrycznego dźwięk będzie lepszy Quote Link to post Share on other sites
Thar 517 Posted November 3, 2017 Report Share Posted November 3, 2017 I ja ostatnio zainteresowałem się produktami Audio-GD. W najbliższym czasie planuję wypożyczyć NFB-1.38 na odsłuch. Ma pracować jako dac do zestawu Stax SR-507, SRM-T1. Czy ktoś miał okazję korzystać z tego przetwornika i mógłby podzielić się wrażeniami? No i jeszcze kwestia NFB-1AMP. Stwierdziłem, że przydałby się również stacjonarny wzmacniacz dla Dharm, LCD-XC oraz Fostexów TH-610. Gdzieś w Internetach wyczytałem, że NFB-1AMP dobrze współpracuje z jaśniejszymi słuchawkami, także liczę, że mógłby się sprawdzić całkiem nieźle. Jeśli ktoś miał okazję z niego korzystać, również proszę o opinię. Zgodnie z informacjami z 4hifi.pl, koszt powyższych urządzeń to odpowiednio: 3696 zł za NFB-1.38 2425 zł za NFB-1AMP Tanio zatem nie jest, a alternatyw w tym przedziale cenowym kilka. Quote Link to post Share on other sites
grubbby 1,505 Posted November 30, 2017 Report Share Posted November 30, 2017 20 godzin temu, audionanik napisał: Nfb28 @szczurz-a (2014). O nim gdzie indziej może. @audionanik - to prosze tu Szkoda ze starszy dziadek a nie najnowsza wersja... bo od 2014 to byla juz spora rozniaca w stosunku do moich 2015 i 2016... hmmm... juz w sumie nie pamietam czy mialem 2014 i 2015 czy 2015 i 2016... ale pamietam ze w nowszej wersji jaka mialem byl fajny przeskok. Quote Link to post Share on other sites
audionanik 6,103 Posted November 30, 2017 Report Share Posted November 30, 2017 Sam dac w systemie kolumnowym: - genialny bas, motoryczny, zwarty, zwinny, zroznicowany, czytelny i kontrolowany mimo wzmaka lampowego i to z zasilaniem lampowym, - bardzo czytelna artykulacja dzwiekow, - separacja zrodel i szczegolowosc ze ho ho, - barwa srednicy, glosow taka se, - barwa na samej gorze mi sie nie podoba, wali cyfra. Jako kombo ze sluchawkami podobnie tylko lagodniej, plynniej, ogolnie spoko grajek. 1 Quote Link to post Share on other sites
grubbby 1,505 Posted November 30, 2017 Report Share Posted November 30, 2017 Sam dac w systemie kolumnowym: - genialny bas, motoryczny, zwarty, zwinny, zroznicowany, czytelny i kontrolowany mimo wzmaka lampowego i to z zasilaniem lampowym, - bardzo czytelna artykulacja dzwiekow, - separacja zrodel i szczegolowosc ze ho ho, - barwa srednicy, glosow taka se, - barwa na samej gorze mi sie nie podoba, wali cyfra. Jako kombo ze sluchawkami podobnie tylko lagodniej, plynniej, ogolnie spoko grajek. W nowszej wersji trochę mniej poglosowosci co jeszcze poprawia separacje. Średnica trochę gladsza. Góra trochę też precyzyjnjejsza ale nadal troszkę cyfrowa. Jako kombo mówię.Kurcze... Ciągnie mnie do najnowszej rewizji... Quote Link to post Share on other sites
blackromek 65 Posted January 27, 2018 Report Share Posted January 27, 2018 Panowie pytałem na sąsiednim forum ale odpowiedzi brak może tutaj ktoś zna odpowiedzi chodzi mi nfb 28 ver 2014 czyli bez amanero i i2s zamiast amanero jest vinyl i txco teraz pytanie po którym wejściu cyfrowym z transportu nfb 28 gra najlepiej jako dac Quote Link to post Share on other sites
alexw0w 0 Posted February 13, 2018 Report Share Posted February 13, 2018 Witam, ktoś posiada jakieś opinie na temat daca R2R 1 (balanced) ? Na internecie w zasadzie nic nie ma. Może ktoś miał okazję odsłuchiwać ? Zastanawiam się od jakiegoś czasu nad zmianą. (obecnie jest do AGD NFB-2 2xWM8741) Quote Link to post Share on other sites
Frenchcore 120 Posted March 13, 2018 Report Share Posted March 13, 2018 Quote Link to post Share on other sites
Corvin74 1,893 Posted December 29, 2020 Report Share Posted December 29, 2020 (edited) Hmmm od jakiegoś czasu rozglądam się za przedwzmacniaczem i dzisiaj trafiłem na produkt Audio- GD Master 19. W sumie jest to ponoć dobry przedwzmacniacz, komplet wejść RCA i XLR oraz dodatkowo mocny wzmacniacz słuchawkowy. Czy ktoś miał styczność z tym modelem lub podobnym? poniżej recenzja tego produktu... ale wolałbym coś od Was się dowiedzieć... dajcie znać jak wasze doświadczenia z wzmacniaczami AudioGD. Docelowo podpinałbym końcówki mocy oparte o lampy KT150 oraz słuchawki Hifiman Arya, Denon D7000, AKG712. Sprawdzi się? Edited December 29, 2020 by Corvin74 Quote Link to post Share on other sites
Corvin74 1,893 Posted December 30, 2020 Report Share Posted December 30, 2020 Nie ma info? Nikt nie używa Audio-GD jako wzmacniacz słuchawkowy lub przedwzmacniacz do końcówki mocy? Quote Link to post Share on other sites
audionanik 6,103 Posted December 30, 2020 Report Share Posted December 30, 2020 Nie, bo są do d.. kiepskie znaczy są. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts