Jump to content

krzysztek

Zarejestrowany
  • Content Count

    25
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About krzysztek

  • Rank
    początkujący
  1. Ten inny odtwarzacz jest widoczny w komputerze. Wszystkie mam ustawione w tryb dysku twardego. Telewizor ma ze dwa lata i kiedyś coś tam czytał, ale nie jestem pewna, czy akurat z tej mp4, bo właściwie tego nie używam. tylko dzisiaj zaczęliśmy wszystko sprawdzać po kolei. Kabel jest chyba nie do dostania. Pozostaje Ebay:(
  2. Kabla jeszcze nie mam tak, czy owak. Wczoraj nie znalazłam, tam gdzie byłam. Model stacji ? Nie wiem, gdzie szukac. Na naklejce z tyłu jest napisane model 42000. A z przodu wytłoczone 05 series. Kabla nie mam. Nigdzie, gdzie byłam nikt nawet nie widział niczego takiego na oczy. Jesli ktoś wie, gdzie w Trójmieście mozna go dostać, to byłabym wdzięczna za podpowiedź W międzyczasie przeprowadziliśmy następny test: Podłączyliśmy Archosa do telewizora. Czasem oglądamy filmy na nim nagrane. Podłączony był za pomocą stacji na kalbe czincze. Okazało się, że filmy nadal można odtwarzać. Więc chyba między stacją a Archosem jest wszystko ok. Więc mogę zaryzykować raczej i kupic na Ebay kabel do Archosa. Później podłączyliśmy go do telewizora, za pomocą usb. W moim telewizorze można za pomocą usb przeglądać zdjęcia i muzykę. Przy podłączeniu usb archos zareagował, tak jak przy komputerze, pokazał sie napis, że został włączony. Ale telewizor pokazał brak urządzeń usb. Niestety podłączyłam też starą mp4 do telewizora i też pokazał brak urządzeń usb, więc chyba mi wszystko w domu przestaje działać
  3. Dzięki. Gorzej, jak żaden kabel nie będzie działał i wtedy nie wiadomo będzie znowu, czy to wina kabli, czy Archosa:D Jutro już powinnam coś wiedzieć.
  4. Faktycznie wyglądają tak samo. Może jutro uda się pojechać gdzieś, to zobaczę na miejscu. A czy możliwe jest, że mimo, że wtyczka będzie taka sama, to nie będzie działać z Archosem?
  5. Nie wiem, kabel do Archosa jest jakiś taki duży. Poza tym, tam są dwa wejścia ze stacji dokującej i ja nie jestem pewna, do którego kabel musiałby pasować.chyba zresztą nie ryzykowałabym kupienia byle jakiego kabla, bo jak by nie zadziałał, to znowu bym nie wiedziała, czy to kabel, czy mp4.
  6. Tak wiem, ale zarówno stacje, jak i kabel musiałabym dokupić. Kabla kiedyś szukałam i "najbliżej" znalazłam na Ebayu. Nigdzie w sklepach ich nie ma. Ale chyba nie mam wyjścia. Lepiej wydać w ciemno parędziesiąt zł. na kabel, niż wyrzucać Archosa:( Tym bardziej, że to pierwsza mp4, w której się praktycznie zakochałam./ Jedyne, co mi w nim przeszkadza, to gabaryty. Mógłby być trochę mniejszy.
  7. No wiec odpaliłam linuxa i Archosa tam tez nie widać. A wiec ****... Teraz, jak go jeszcze raz włączyłam do Windowsa, to windows próbuje mi zainstalować jakiś kooprocesor. Więc pewnie problem po stronie urządzenia. Pytanie tylko, czy sam Archos padł, czy stacja dokująca. Dzięki za pomoc.
  8. No to juz nie wiem. Kabel jest dobry, bo mam kilka sztuk. Chyba że ta stacja faktycznie...Nie zainstalowałam sterowników, bo po ściągnięciu okazało się, że wersja demo jednak na to nie pozwala...grrrrr Spróbuję jeszcze tego linuxa zainstalować, lub poszukać jakis sterowników. Jak mi się nie ua, to będę czekała na cud. Cos sie zainstalowała jednak, komputer sie zrsetował i znowu próbował instalować sterowniki. Po czy wyskoczył taki komunikat: Urzadzenie MPT USB - Nieopowodzenie Urzadzenie MPT IP - Nieopowodzenie Urzadzenie MPT - Nieopowodzenie Urzadzenie MPT - Nieopowodzenie Urzadzenie MPT USB - Nieopowodzenie Urzadzenie MPT IP - Nieopowodzenie Same niepowodzenia dzisiaj:((
  9. Jest przełączony w tryb dysku, bo próbowałam tak i tak. Znalazłam teraz jakis program drivereasy , który ma podobno znaleźć sterowniki. Cos tam znalazł, że nieaktualne, więc teraz ściągam i instaluję. Strasznie wolno to idzie, ale może cos pomoże. Przegladam internet i chyba to jednak problem po stronie windows7, bo znalazłam dużo wątków, gdzie piszą ludzie, że po zainstalowaniu windows7 właśnie, przestaja byc widziane różne urządzenia. Szukałam sterowników do archosa, żeby zainstalować ręcznie, ale jakos nie potrafie nic znaleźć Tak jak pisałam wcześniej, to mam nadzieję, że to jednak nie stacja, bo po włożeniu usb do komputera, Archos melduje, że został podłączony, ale może to o niczym nie świadczy:( Jak skończę pobierać te sterowniki, to napiszę, czy coś się zdarzyło.
  10. Witam ponownie Nie potrafię zainstalować linuxa:( Mój syn ma dzisiaj dalej próbować, ja juz nie mam siły. Przesiadłam się dzisiaj na drugi komputer. Zajrzałam do menedźera urządzeń. Znalazłam tam "unknowk device". Kliknęłam "odinstaluj".( Nie wymysliłam tego sama, gdzieś znalazłam, że ktoś miał problem z pendrivem i windows7). Następnie podłączyłam Archosa, w menedźerze włączyłam "skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu" i windows zaczął instalować sterownik. Instalacja sie nie powiodła. W pomocy wyskoczył błąd 43(?). "System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43)"
  11. Ok, bo troszkę się zmieszałam:D Mam ZAINSTALOWAC linuxa na mp4? Myslałam, że tylko zgrac obraz płyty, bo ściągnęłam w formacie .iso? Jestem całkiem nieprzystosowana do technologii, chyba juz nie te lata...
  12. Mam iriver E100. Nie wiem, czy jest odporny:) Przestałam go uzywać właściwie, więc jak się cos stanie, to mała szkoda. Tez był jakis felerny, bo mi sie nie chciał aktualizowac i pzry odtwarzaniu losowym powarzał utwory. Więc teraz leży w szufladzie i słuzy czasem jako pendrive właśnie.
  13. Mogę na mp4, jesli to nie jest żadna różnica.
  14. Zainstalowałam unbuntu. Nic nie usuwałam. Zaznaczyłam opcje "instalacja wewnatrz windows". Tylko nie wiem, jak zaznaczyć wielkość miejsca na dysku, bo tam jakies tabelki wyskakują. więc zostawiłam na 3 gb chyba, tak jak było. Chciałam spróbować z płyty, ale musiałabym zgrać, a nie mam żadnej pustej cd. A w niedzielę sobie nigdzie na wsi nie kupie:D
  15. Tego sie obawiałam, że to stacja. nie mam innej, innego kabla. Kupiłam Archosa z rok temu, uzywanego. Jednak, po namysle, stwierdziłam, że to chyba nie stacja, ponieważ: wkładam Archosa do stacji, wszystko sie ładuje. Podłączam kabel usb do stacji, nic sie nie dzieje. Podłączam drugą końcówkę kabla do komputera, Archos pokazuje, że został podłączony. Więc komunikacja między Archose - stacją- końcówka kabla usb istnieje, tylko komputer nie reaguje. Poza tym, z tego co zrozumiałam na tym angielskim wątku, o inni tez mieli program po zmianie na windows 7. Na razie ściągnęłam linuxa, zainstalowałam i teraz nie moge go uruchomić Pojawia mi sie mozliwość wyboru systemu operacyjnego przy starcie, ale jak wybieram linuxa, to nic sie dalej nie dzieje. A jak sie wciśnie esc, to pojawia sie wybór opcji, jak uruchomic linuxa. Którąkolwiek opcje bym nie wybrałą, zawsze zaczyna sie cos ładować, po czym ekran ciemnieje i zostaje tylko kursor.
×
×
  • Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy