Skocz do zawartości


Zdjęcie

Karta dźwiękowa do PC


  • Zamknięty temat Ten temat jest zamknięty
No replies to this topic

#1 luki343

luki343

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 20 posty/ów
  • Gender:Male

  • odtwarzacz - iPod Classic
  • słuchawki - a-Jays2 t-Jays2

Napisany 05 grudzień 2010 - 17:37

Szukam karty dźwiękowej do PC. Mam wszystkie dostępne złącza. PCI, PCI-e, usb, itd. itp. Zależałoby mi na dźwiękówce zew. bo chciałbym mieć możliwość podłączenia słuchawek na biurku. I tutaj na myśl przychodzi mi dźwiękówka Asusa U1 potocznie zwana "UFO". Ale z tego co wiem to ma ona niską jakość dźwięku w porównaniu z jej odpowiednikami wewnętrznymi. Głównie zależy mi na tym aby karta miała wysoką jakość dźwięku, dała rady pociągnąć jakieś większe słuchawki. Zależy mi na systemie 5.1. Mam wieże podłączoną do PC i używam jej zamiast tych cienki (za każdą cenę) głośników typowo komputerowych. Słuchawki które posiadam aktualnie to Creative Fatality nausze i jakieś pchełki Creative które miałem przy starym plejerze.
Jak zapomniałem czegoś napisać co jest ważne to pisać.

Cena to tak do 200zł. Można lekko nagiąć w obie strony. Max jaki mogę przeznaczyć to 250zł ale to już z wliczoną przesyłką kurierską (bo nie ufam poczcie polskiej).





Przełącz shoutbox Shoutbox Open the Shoutbox in a popup

Na Shoutboxie obowiązuje całkowity zakaz rozpoczynania rozmów, tylko i wyłącznie w celu uzyskania informacji "Co Kupić", "Lepsze to czy tamto". Nie stosowanie się do tej zasady, skutkuje natychmiastowym banem. Zainteresowanych zakupem zapraszamy do działu co kupić lub do kontaktu z najbliższym sklepem mp3store
@  xar : (30 maj 2015 - 21:04) no nawet na twarzy widać testosteron...
@  Robsonek : (30 maj 2015 - 20:49) btw ta druga trochę taki konik sportowy  :D
@  Robsonek : (30 maj 2015 - 20:48) @xar to Eleni Young   https://instagram.com/eleniyoung/  a ta blondi to Helene Ahlson  https://instagram.com/heleneice/  ;)
@  xar : (30 maj 2015 - 19:46) nie, na pewno nie
@  werwolf16 : (30 maj 2015 - 19:42) czy to Eva Green?
@  xar : (30 maj 2015 - 19:30) ładniutka ta czarnula. ;p
@  xar : (30 maj 2015 - 19:29) http://tnij.org/icpc7u8
@  Arthass : (30 maj 2015 - 15:19) ludzie chwalą, więc raczej nie bubel http://www.amazon.co...n/dp/B002VA4CDI
@  Arthass : (30 maj 2015 - 15:17) nadaje się również do wypieku chleba czy innych "ciastowych" rzeczy
@  xar : (30 maj 2015 - 15:15) *pomoże :D
@  xar : (30 maj 2015 - 15:15) familijnej z biedry nic nie pomorze
@  xar : (30 maj 2015 - 15:14) to jeszcze akceptowalna cena za coś takiego
@  Arthass : (30 maj 2015 - 15:14) pizza z supermarketu zrobiona w tym piekarniku - next level :D
@  Arthass : (30 maj 2015 - 15:13) a na allegro pojawiają się outletowe czasami w okolicach 250zł
@  Arthass : (30 maj 2015 - 15:12) są filmiki na youtube, gdzie koleś robi bez przerwy jedną za drugą
@  xar : (30 maj 2015 - 15:11) fajne to urządzenie za 400, ciekawe jak w praktyce to wychodzi
@  Arthass : (30 maj 2015 - 15:10) co prawda w tym przypadku "pizza" to tylko umowna nazwa
@  Arthass : (30 maj 2015 - 15:08) osobiście nie szaleję aż tak na punkcie pizzy, żeby inwestować w takie sprzęty, więc prywatnie używam do tego... wolnowaru :D
@  Arthass : (30 maj 2015 - 15:07) choć to już duży krok w stronę prawdziwej pizzy, bo do uzyskania chrupiącego ciasta potrzeba pozbyć się wody
@  micbud : (30 maj 2015 - 15:06) Ojtam, Ojtam, niektórzy myślą, że to pizza i niech tak zostanie
@  Arthass : (30 maj 2015 - 15:05) można kombinować z dokupieniem kamienia szamotowego do standardowego piekarnika, ale kwestii temperatury się nie przeskoczy
@  Arthass : (30 maj 2015 - 15:04) standardowy piekarnik nie nadaje się do robienia prawdziwej pizzy, tak jak xar napisał "placki posypane składnikami"
@  untilited : (30 maj 2015 - 15:02) ferrari:D
@  Arthass : (30 maj 2015 - 15:02) czyli jak w profesjonalnym piecu do pizzy
@  Arthass : (30 maj 2015 - 15:01) są przenośne piekarniki z płytą szamotową do domowego wypieku pizzy osiągające prawie 400 stopni celcjusza http://www.ceneo.pl/23725773
@  xar : (30 maj 2015 - 15:00) @Jimmi można kombinować. ;)
http://www.zaprojekt...t/piec_do_pizzy
@  xar : (30 maj 2015 - 14:58) pizze domowe to nie pizze raczej. To sa takie zawalone składnikami placki z piekarnika ;)
@  Jimmi Dragon : (30 maj 2015 - 11:42) Może są po transfuzji krwi i chcą je komuś podrzucić?
@  retter : (30 maj 2015 - 11:37) co to za nowa moda jehowych chodzić z 2-3 małych dzieci ?
@  Jimmi Dragon : (30 maj 2015 - 11:08) aaaaa
@  Jimmi Dragon : (30 maj 2015 - 11:08) moja głowa...
@  retter : (30 maj 2015 - 11:03) to już zostawiam w kwestii domysłów :P
@  micbud : (30 maj 2015 - 10:39) Ja tez, ale smak ciasta z pizzerii po prostu jest lepszy. Może przez polepszacze
@  retter : (30 maj 2015 - 10:32) jak dla kogo, ja wole domowe
@  micbud : (30 maj 2015 - 10:21) No to jak smak to składniki, to jednak pizza z pizzerii wygrywa z domowa
@  retter : (30 maj 2015 - 10:14) Ciekawa sprawa EU chyba ze uzależnić od jedzenia z marketu.

Ze względu na dziwne przepisy unijne mające na celu zniszczenie drobnych, polskich rzemieślników oświadczam, że nie jest przeznaczona do kontaktu z żywnością.

http://allegro.pl/lo...4927462053.html
@  retter : (30 maj 2015 - 10:01) ciasto jest gęste więc potrzebuje więcej ciepłą, ale tak aby nie spalić góry więc nagrzewa się kamień i to on dopieka ciasto
@  retter : (30 maj 2015 - 10:00) smak ma mało do kamienia, smak to składniki
@  micbud : (30 maj 2015 - 09:36) Musiałbym spróbować z kamieniem, ciekawe, czy to się w ogóle umywa smakiem do ciasta z pizzerii
@  retter : (30 maj 2015 - 09:20) nie koniecznie w bloku zostaje kamień, a ktoś kto ma własne podwórko budowa piecyka :D
@  retter : (30 maj 2015 - 09:19) a co do keczupa Madero toż to rozwodnione resztki, wystarczy popatrzeć na skład zawartość, 50g pomidorów na 100g produktu :D zarty dobry keczpu ma ok 140g pomidorów na 100g produktu np hainz
@  micbud : (30 maj 2015 - 09:18) No swoja najlepsza, tylko trzeba kupić piecyk za 20k.
@  micbud : (30 maj 2015 - 09:14) O tym mówię, wiec patrząc obiektywnie jako konsument, pizza z biedry może być zdrowsza od pizzy z pizzerii
@  retter : (30 maj 2015 - 09:14) ale i tak twierdze swoja pizza najlepsza, bo ma to co chcemy i wiemy z czego jest
@  retter : (30 maj 2015 - 09:13) swego czasu pracowałem w pizzerni, oni sami nie wiedzą co w tym cieście, bo ciasto przyjeżdża skrzyniami... centrum miasta zbyt ciasne na zaplecze produkcyjne dla pizzerni czyli składniki + maszyny
@  micbud : (30 maj 2015 - 08:25) Ale zauważcie, że niektóre z tych pizzy z lodówki w biedrze (nie z zamrazalnika) nie mają konserwantów. A w pizzerii nie wiadomo, co jest w ciescie
@  Arthass : (30 maj 2015 - 00:46) nawzajem
@  untilited : (30 maj 2015 - 00:42) w takim razie dobrej nocy, panie kolego forumowiczu:)
@  Arthass : (30 maj 2015 - 00:39) wyłączcie flood control dla zaawansowanych użytkowników! klikam na enter 7 razy zanim puści tekst.
@  Arthass : (30 maj 2015 - 00:38) ide chyba spać