Skocz do zawartości


Zdjęcie

MP3 128kbps vs. 320kbps


  • Please log in to reply
85 replies to this topic

#21 maciek1027

maciek1027

    klikacz

  • Zarejestrowany
  • PipPip
  • 56 posty/ów
  • Gender:Male

  • odtwarzacz - Nokia Lumia 830
  • słuchawki - Noontec Zoro HD

Napisany 28 czerwiec 2010 - 22:23

wybiorę chyba 192, ale 160 mnie kusi:) jest jakiś program co nie usuwa tagów?

już sobie poradziłem:)

Ten post był edytowany przez maciek1027 dnia: 28 czerwiec 2010 - 23:16


#22 lostson

lostson

    Rip them all!!!

  • Bywalec
  • PipPipPipPipPip
  • 831 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:PO-land -_-

Napisany 29 czerwiec 2010 - 17:57

Przy priorytecie miejsca wybierz najmniejszy bitrate który nie "wali po uszach" - potestuj. Jest to ocena subiektywna, więc nic Ci nie będę sugerował.

Ostatnio zgrałem i słucham płytkę w Ogg (aoTuV) q -1. Zajęła ca 20MB. Nie narzekam :D

Ten post był edytowany przez lostson dnia: 29 czerwiec 2010 - 17:57


#23 unic0rn

unic0rn

    średnio zaawansowany

  • Zarejestrowany
  • PipPipPip
  • 109 posty/ów
  • Gender:Male

Napisany 30 czerwiec 2010 - 16:26

gdyby mp3 bylo dobre do czegokolwiek, wliczajac sprzet przenosny, to ludzie nie uzywaliby flac i nie oczekiwaliby wsparcia dla tego formatu w przenosnym sprzecie :) pewnie, wiekszosc ludzi nie slyszy roznicy... ale wiekszosc zadowala sie sluchawkami za 15zl kupionymi na zasadzie 'byle gralo'. jesli slysze roznice miedzy mp3 320kbps a flac na KPP, ktore naleza do raczej wyrozumialego sprzetu, to wole nie wiedziec, jaka przepasc dzieli mp3 od flac na sprzecie z wyzszej polki.
Odtwarzacze: Sony NWZ-B133
Słuchawki: Koss Porta Pro, Philips SHL9550, Sony MDR-EX85, Philips SBC-HP200
Stacjonarnie: Realtek ALC850@NVIDIA nForce4 (GA-K8NMF-9), C-Media CMI9761A+

#24 aallen

aallen

    ...

  • Legendarny
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2917 posty/ów
  • Gender:Male

Napisany 30 czerwiec 2010 - 23:24

nie uogólniaj. Po co sa wiec małe silniki jak osiągami większe są lepsze ? Wiele osób poległo na ślepym teście na nieznanej muzyce. Jeszcze jak to nazywasz "przepaść" i to w KPP, proszę Cie o litość nawet audiofile mówią że różnica jest ale nie nazywajmy tego przepaścią bo tak nie jest.
Zapewniam cię jako osoba mająca słuchawki z wyższej półki że aż takiej różnicy nie ma. Rzekłbym kosmetyczna i mówie to z doświadczenia.
Być może twój player tak kaleczy dodatkowo Mp3. Innej możliwości nie widzę

*****
"Najlepiej zacząć od wygrzania wtyczki jack oraz jeśli jest w zestawie wygrzejmy najpierw przejściówkę z małego na duży jack ;-) Następnie wygrzewajmy kabel główny a później ten do lewej i w kolejności ten do prawej słuchawki" - x500 o wygrzewaniu
 

"Powiem Wam że chyba sie skusze na Orfiego 2 bo po zastanowieniu cena wydaje się całkiem rozsądna skoro dostajemy do słuchawek nagrobek to kwatere w odpowiednim miejscu chyba też? - Radical o nowych Orpheusach 2
*****
Headphones: STAX 007 MK I, STAX-404LE, Audeze LCD3, Sennheiser HD800, Beyerdynamic DT-R10m, AudioQuest Nighthawk
Amp/DAC: NuForce Icon HDP, STAX SRM Xh, Sennheiser HEV70, Questyle CMA800R
DAP: iPod Touch 4g 64gb, iPod Touch 3g 64gb

 

For Sale: STAX 404LE


#25 grid

grid

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 17 posty/ów

Napisany 30 czerwiec 2010 - 23:29

Ja z Flac przechodzę znowu na mp3 bo różnica jest znikoma a kompresja oszczędza miejsce na więcej dobrej muzyki.

#26 lostson

lostson

    Rip them all!!!

  • Bywalec
  • PipPipPipPipPip
  • 831 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:PO-land -_-

Napisany 01 lipiec 2010 - 06:38

Ja z Flac przechodzę znowu na mp3 bo różnica jest znikoma a kompresja oszczędza miejsce na więcej dobrej muzyki.


I to jest clue tematu używania kompresji stratnej.




#27 majkel

majkel

    Woodpecker from Mars

  • Legendarny
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6472 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Kraków

Napisany 01 lipiec 2010 - 08:21

Przepaść między 320kb/s mp3 a FLAC oznacza kiepski enkoder albo złe parametry kompresji. Poza tym króluje LAME, bo jest darmowy, ale jakością to on nigdy nie dogonił Fraunhofera. W kwestii prędkości kodowania to już autentyczna przepaść. W LAME 320kb/s spieprzone jest praktycznie wszystko - przestrzeń, tonacja, faktura. Wygładza niektóre szczegóły. Można niby wymusić tryb stereo, ale wtedy znowu niekompletna jest barwa dźwięku. W bezpośrednim porównaniu na tym samym grajku tak to wychodzi. FhG 320kb/s różni się niewiele od lossless, jest lekko mniej rodzielczy na górze pasma, no i ma tę bolączkę co nawet najwyższej jakości ogg - na dużych składach orkiestrowych lub chóralnych się wysypuje, gubi rozdzielczość. No ale taki urok kompresji stratnej, że najbardziej lubi proste i przewidywalne dźwięki. LAME robi jeszcze większą kakofonię w takiej muzyce.

At home: harman/kardon DVD 25 mod>>Ear Stream IC prototype>>Ear Stream Balantine+battery>>Beyerdynamic T90 mod, Beyerdynamic DT880 600Ω mod
Reviews: Polski English

Wyprzedaż w Ear Stream

Komentarze do transakcji

strona www  my website


#28 unic0rn

unic0rn

    średnio zaawansowany

  • Zarejestrowany
  • PipPipPip
  • 109 posty/ów
  • Gender:Male

Napisany 04 lipiec 2010 - 01:05

majkel: przyznaje sie bez bicia, testowalem glownie lame na ustawieniach maksymalnych (wylaczone filtry, -q 0 itd). mam gdzies pod reka fraunhofera, mam tez zdaje sie xinga sprzed ladnych paru lat (audiocatalyst 2.1). ciekawe jak xing sie ma do tego wszystkiego.

aallen: nie nazwalem tego co slysze na KPP, przepascia :) wyrazilem po prostu przypuszczenie, ze roznica pomiedzy flac a mp3 320kbps na sluchawkach o duzo wyzszej rozdzielczosci niz KPP jest przepascia - mozliwe, ze przesadzam, ale naleze do osob, ktore majac do wyboru jakosc a jakosc nieco wyzsza, okupiona duzo wiekszym rozmiarem pliku, wybieraja to drugie.

dla osob, ktorym nie zalezy na flac, mp3 320kbps jest znosna alternatywa, ale w tym wypadku lepszym wyjsciem bedzie pewnie ogg albo wma - bo ile osob tak naprawde uzywa komercyjnych encoderow mp3?
Odtwarzacze: Sony NWZ-B133
Słuchawki: Koss Porta Pro, Philips SHL9550, Sony MDR-EX85, Philips SBC-HP200
Stacjonarnie: Realtek ALC850@NVIDIA nForce4 (GA-K8NMF-9), C-Media CMI9761A+

#29 majkel

majkel

    Woodpecker from Mars

  • Legendarny
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6472 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Kraków

Napisany 04 lipiec 2010 - 10:18

Wyłączanie filtrów dolnoprzepustowych to głupota, bo wysokie pasmo zabiera masę bitów, które z większym pożytkiem przydałyby się do kodowania niższych zakresów. Do LAME 320 kb/s ma sens tylko -q0 i żadne inne przełączniki niczego nie poprawią. Nie wiem czy --preset insane będzie w ogóle słyszalnie gorszy? Na pewno włączanie stereo też psuje sprawę.
FhG jedzie jednym algorytmem przy wysokich bitrate, więc w ogóle nie ma się nad czym zastanawiać fast i slow dotyczą tylko niskich bitrate i na pewno ma sens użycie slow wtedy. W ogóle to zanim LAME zaczął królować w internecie, wszystkie mp3 od 112kb/s w górę brzmiały czysto, potem się okazało, że i 160kb/s potrafi mieć artefakty. Do średnich bitrate LAME na pewno ma sens, bo używasz VBR z wszelkimi płynącymi z tego faktu korzyściami, ale 256kb/s i wyżej to jak dla mnie FhG. 256kb/s to już wyższa jakość niż VBR -V0, o czym sami twórcy LAME informują na swoje stronce.

At home: harman/kardon DVD 25 mod>>Ear Stream IC prototype>>Ear Stream Balantine+battery>>Beyerdynamic T90 mod, Beyerdynamic DT880 600Ω mod
Reviews: Polski English

Wyprzedaż w Ear Stream

Komentarze do transakcji

strona www  my website


#30 Hajasz

Hajasz

    średnio zaawansowany

  • Zarejestrowany
  • PipPipPip
  • 118 posty/ów
  • Gender:Male

  • odtwarzacz - IPod Touch 3g
  • słuchawki - NuForce NE-700X

Napisany 04 lipiec 2010 - 16:45

Ja uważam, że mp3 tworzone przez tzw grupy scenowe w zupełności wystarczają do eleganckiego słuchania.
Są robione przez Exact Audio Copy z kodekiem LAME 3.97 z wysoką jakością, zmiennym bitrate 192kBps oraz z dodatkową opcją w linii poleceń "-V2 --vbr-new"
Tak zrobiona płyta zajmuje ok 80-100MB nie wiem czy to dużo czy mało ale jakość jest super.
Nie jestem audiofilem choć uważam, że tacy ludzie nie istnieją gdyż oglądałem kiedyś na Dicovery jak zrobili test puszczając grupie ludzi uważających się za audiofilów kilkanaście utworów na super sprzęcie, drogich kablach itp. Potem te same utwory puścili na tym samym sprzęcie ale podłączonym do normalnego pomarańczowego kabla od kosiarki i nikt nie słyszał różnicy. To tyle.

#31 grid

grid

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 17 posty/ów

Napisany 04 lipiec 2010 - 18:47

Koledzy napiszcie mi skąd ściągnąć fraunhoferowski kodek mp3(szukałem ale nie wiem czy ściągnąłem dobry) i jak go zainstalować w foobarze2000. No i sprawa z ogg jaki kodek i wtyczka z foobarem.
Muszę przekonwertować moje flaci do mp3 (miejsca brakuje już) Dodaj obrazek

#32 Aragorn7

Aragorn7

    bardzo zaawansowany

  • Bywalec
  • PipPipPipPipPip
  • 514 posty/ów

Napisany 04 lipiec 2010 - 20:32

Do dbpowerampa jest np. tu > http://www.dbpoweram...-fraunhofer.htm

#33 grid

grid

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 17 posty/ów

Napisany 05 lipiec 2010 - 21:51

Aragorn dzięki! dBpoweramp Music Converter R13.5 jest niesamowity. Przekonwertowałem akurat ,,Dead Can Dance,, płytka Flac 202mb na Mp3 50,3 mb czyli trzy razy mniej i nie słyszę różnicy w detalach. No i co też ważne kopiuje Tagi z grafiką okładek. Cholera szkoda że to trial.

Ten post był edytowany przez grid dnia: 05 lipiec 2010 - 21:54


#34 KHRoN

KHRoN

    Dominus Mortis

  • Legendarny
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15356 posty/ów
  • Gender:Not Telling

Napisany 05 lipiec 2010 - 22:54

WindowsMedia Player ma FhG jako kodek MP3. Zainstaluj najnowsze WMP (WMP11) będziesz miał najnowszy kodek FhG.

Jak użyć go w foobarze2000? Odpowiednią wtyczką oczywiście. Do wersji 0.8.3 znajdziesz tu: http://www.khron.net/foobar2000/

... do nowszej sam poszukaj ;)

#35 grid

grid

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 17 posty/ów

Napisany 06 lipiec 2010 - 14:44

WindowsMedia Player ma FhG jako kodek MP3. Zainstaluj najnowsze WMP (WMP11) będziesz miał najnowszy kodek FhG.

Jak użyć go w foobarze2000? Odpowiednią wtyczką oczywiście. Do wersji 0.8.3 znajdziesz tu: http://www.khron.net/foobar2000/

... do nowszej sam poszukaj ;)


Ale jaja... nie wiedziałem że jestem z tym kodekiem ,,na ty,, - mam W7 z WMP11

#36 KHRoN

KHRoN

    Dominus Mortis

  • Legendarny
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15356 posty/ów
  • Gender:Not Telling

Napisany 06 lipiec 2010 - 16:46

sorry, pomieszałem kodek FhG (MP3) i WM (WMA) - wtyczka którą miałem na myśli jest do kompresji do WMA, nie do MP3

do MP3 możesz konwertować przez samego WMP11 (np. prosto z CD-Audio) albo jak masz np. Windowsa XP Media Center to w menu masz "media converter" pozwalający konwertować pliki MP3, WMA i WAV do MP3 przy pomocy wbudowanego w WMP kodeka (czyli FhG)

poza tym FhG jest kodekiem komercyjnym i nie da się "tak po prostu używać sobie FhG" - moja rada? za parę dolców kup dbpoweramp i masz spokój, i "dobry" kodek (jeśli z takiego czy innego powodu wolisz FhG zamiast LAME-a)

#37 Aragorn7

Aragorn7

    bardzo zaawansowany

  • Bywalec
  • PipPipPipPipPip
  • 514 posty/ów

Napisany 06 lipiec 2010 - 19:13

A ja dodam, ze teraz najlepiej przekonwertuj tą Dead Can Dance ( ciekawe którą płytkę - też ich libię i mam :) ) przez jakiś najnowszy lame w takim samym bitrate i porównaj.

#38 mart!n3k

mart!n3k

    !

  • Bywalec
  • PipPipPipPipPip
  • 861 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Sraków

  • odtwarzacz - iPod touch 5g
  • słuchawki - ath-es700
  • chcę - Asobi Seksu na żywo

Napisany 07 lipiec 2010 - 12:38

Whoa, piracić tylko po to by skompresować sobie muzykę kodekiem fhg bo ktoś na forum twierdzi, że dla niego jest lepszy od lame... Po CHOLERE, jak jest jeszcze lepszy, darmowy aotuv/vorbis do niskich bitrateów (wysokich też, ale patrz dalej ->) i superszybki musepack do wysokich dla zrockboxowanych ipodowców? Żeby chwalić się kolegom że hej, mam muzę skompresowaną "komercyjnym, płatnym FROJNHOFEREM zaprojektowanym w specjalnym instytucie do spraw ludzkiej percepcji dźwięku" a nie jakimś lejmem który jest dla nubów?

Ten post był edytowany przez mart!n3k dnia: 07 lipiec 2010 - 12:44

Stereo
pcm2702+lm4562 -> Poppulse t150 TA2022 -> Monitor Audio RX2


Port
iPod touch 5g 32GB Space Gray -> Audio-Technica ath-es700


#39 grid

grid

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 17 posty/ów

Napisany 07 lipiec 2010 - 17:52

A ja dodam, ze teraz najlepiej przekonwertuj tą Dead Can Dance ( ciekawe którą płytkę - też ich libię i mam :) ) przez jakiś najnowszy lame w takim samym bitrate i porównaj.

Zrobiłem z Lame w foobarze ale tam mam możliwość tylko Vbr i Jstereo , jest trochę mniejsza ma teraz 48mb no niby różnicy przy odtwarzaniu nie słychać ale kiedy się przełącza na FhG to jest trochę lepiej (minimalnie) w górze pasma. płytka to ,,Serpent's Egg,,

#40 Aragorn7

Aragorn7

    bardzo zaawansowany

  • Bywalec
  • PipPipPipPipPip
  • 514 posty/ów

Napisany 07 lipiec 2010 - 18:44

Zrobiłem z Lame w foobarze ale tam mam możliwość tylko Vbr i Jstereo , jest trochę mniejsza ma teraz 48mb no niby różnicy przy odtwarzaniu nie słychać ale kiedy się przełącza na FhG to jest trochę lepiej (minimalnie) w górze pasma. płytka to ,,Serpent's Egg,,


Hey @grid
W foobar trzeba po prostu ustawić sobie parametry konwersji w profilu > preferences > tools > converter i tam dodajesz nowy lub edytuj.
Np. dla 192 kbps ja mam -S --noreplaygain -V2 --vbr-new -q 0 - %d
Poza tym w dbpoweramp są praktycznie wszystkie ustawienia lame w wersji graficznej

Lub ściągnij sobie lame frontend - to taka darmowa polska nakładka graficzna na lame - wszystko pięknie się ustawia , niestety konwertuje tylko z wav z tego co pamiętam.

Co do DCD to polecam wcześniejsze - "Spleen and Ideal" i oczywiście "Within the Realm of Dying Sun" :)
pozdrówka





Przełącz shoutbox Shoutbox Open the Shoutbox in a popup

Na Shoutboxie obowiązuje całkowity zakaz rozpoczynania rozmów, tylko i wyłącznie w celu uzyskania informacji "Co Kupić", "Lepsze to czy tamto". Nie stosowanie się do tej zasady, skutkuje natychmiastowym banem. Zainteresowanych zakupem zapraszamy do działu co kupić lub do kontaktu z najbliższym sklepem mp3store
@  retter : (30 maj 2016 - 17:47) 3 darmowe wypłaty z bankomatu :D czas szukać innego banku, choć się nie pali
@  retter : (30 maj 2016 - 17:47) nom prowadzenie 0 karta 6
@  bakus1233 : (30 maj 2016 - 15:50) wysłałem raport :D
@  rfzb : (30 maj 2016 - 15:40) Bana mu!
@  rfzb : (30 maj 2016 - 15:40) Jakiś Sajmon się pod downa podszywa.
@  Gorionn : (30 maj 2016 - 14:46) Chyba mylisz opłatę za prowadzenie konta z opłatą za kartę. Prowadzenie zawsze było darmowe od czasów sync i nie zmieniło się to po przejęciu oddziału przez TMobile.
@  retter : (30 maj 2016 - 14:39) opłata za konto 6zł chyba ze robisz jakies opłaty czy inne
@  Gorionn : (30 maj 2016 - 13:58) Teraz dają limity i opłaty na wpłaty/wypłaty, i zabierają darmowe przelewy błyskawiczne.
@  Gorionn : (30 maj 2016 - 13:58) Zawsze było.
@  retter : (30 maj 2016 - 13:33) jak dobrze zrozumiałem prowadzenie konta 0zł
@  retter : (30 maj 2016 - 13:33) i obniżki
@  Gorionn : (30 maj 2016 - 13:21) No nie, TMobile znowu robi podwyżki. Chyba już czas najwyższy się pożegnać.
@  krz : (30 maj 2016 - 13:17) Mam nadzieję, że mnie nie wyznaczysz :D
@  adikadik : (30 maj 2016 - 12:47) (na meeta ew. kaze przygotowac :P)
@  adikadik : (30 maj 2016 - 12:46) hehe no u mnie sie nawet smalec ze skwarkami i cebulka w nim produkuje :))) /wpadnij na pajde/
@  krz : (30 maj 2016 - 12:45) Moja szwagierka ma ten z Lidla i bardzo sobie chwali wyrabianie ciasta, ale właściwie nic więcej w nim nie robi, albo nie lepiej niż mój MC. Trochę temperatura go ogranicza.
@  adikadik : (30 maj 2016 - 12:45) ((znajomki kupili nowego pierwowzora - 4.5k - troche mi sie ich zal zrobilo jak zobaczylem nowy nabytek))
@  krz : (30 maj 2016 - 12:44) No spoko. Ja kupiłem rodzicom multicooker z biedronki za 120zł w dobrej przecenie i tak mi się spodobało, że szukałem coś dla siebie do 300zł. Ostatecznie dorzuciłem jeszcze stówkę.
@  adikadik : (30 maj 2016 - 12:44) (pozniej na alle nawet po 1.5k schodzily)
@  adikadik : (30 maj 2016 - 12:43) zgarnalem ostatni po 2 sebixach co stali godzine przed otwarciem i zlapali 3 szt
@  adikadik : (30 maj 2016 - 12:43) tyle co w Lidrze, czyli 7 paczek + 1 paczka za 4 dodatk. ksiazki
@  krz : (30 maj 2016 - 12:42) Ile zapłaciłeś? Bo jak 699zł lub mniej, to chyba dobry deal.
@  adikadik : (30 maj 2016 - 12:40) http://www.dailymail...rmomix-can.html
@  adikadik : (30 maj 2016 - 12:40) takie se porownanie Thermomixa i Lidlomixa
@  adikadik : (30 maj 2016 - 12:39) ta
@  krz : (30 maj 2016 - 12:22) SILVERCREST Monsieur Cuisine - to?
@  adikadik : (30 maj 2016 - 12:19) mylisz sie i to nie wiesz nawet jak bardzo :)
@  krz : (30 maj 2016 - 12:14) Eee tam... Jedyne co możesz zrobić, to ciasto wyrobić.
@  adikadik : (30 maj 2016 - 12:09) lyknalem za to "podrobe" Thermomixa z Lidla - bez porownania zupelnie :D
@  adikadik : (30 maj 2016 - 12:08) mialem ale oddalem do sklepu (mieli gware satysfakcji) - jak dla mnie to taki wiekszy garnek - nie oplacalo sie
@  krz : (30 maj 2016 - 11:56) Ogólnie te za 300-500zł są podobne. Czy to z Redmonda czy Philipsa.
@  krz : (30 maj 2016 - 11:55) Ten http://multicooker.p...mond_rmc_m4502/
Można taniej na allegro, ale brałem w promocji z blenderem. Plus jest taki, że codziennie jakiś kontajl warzywny wciągnę.
@  adikadik : (30 maj 2016 - 11:50) krz, ten z filipsa taki "koszykopodobny" ?:)
@  krz : (30 maj 2016 - 11:46) A ja kupiłem multicooker z założeniem, że będę robił na parze i takie tam. Jeszcze mi się nie zdarzyło niczego na parze ugotować, ale omlety i ciasta wpierdzielam co drugi dzień :D
@  Arthass : (29 maj 2016 - 23:29) ale nieważne, wypróbowałem dzisiaj wolnowar elektryczny (InstantPot), genialne urządzenie
@  Arthass : (29 maj 2016 - 23:29) nie do końca czaję :D jeśli jakieś twierdzenia są głupie to wskazują na głupotę samego autora, tak czy nie?
@  nismovsky : (29 maj 2016 - 23:11) Nareszcie. Bo ileż można czytać takich ekstremistów ateistycznych? ;) Dobrej nocy życzę wszystkim! :D
@  nismovsky : (29 maj 2016 - 23:10) No i się skończyło :P
@  bachankas : (29 maj 2016 - 22:52) Dobra, znalazłem odpowiedź, teraz takie same są tu i tu
@  bachankas : (29 maj 2016 - 22:48) Nosz kuźwa musiało się tak to kiedyś skończyć...
Portfel zgubiłem, trzeba wszystkie dokumenty wyrabiać na nowo.

Do dowodu teraz obowiązują zdjęcia paszportowe. Do prawa jazdy też takie? Nie widziałem nigdzie napisanej wprost informacji, czy to ten sam typ zdjęcia.
@  Jimmi Dragon : (29 maj 2016 - 22:08) @ Arthass

"którzy swoją własną głupotą"

W powyższej wypowiedzi głupota jest określeniem cechy osobowości, a nie jakiegoś twierdzenia.
@  Jimmi Dragon : (29 maj 2016 - 22:05) A ten dalej oskarża mnie o pomówienia. Normalnie ręce mi opadły. Jak można być tak zakłamanym? Najpierw się wyparł, choć wypowiedź jednocześnie świadczyła na jego niekorzyść, później, chyba niechcący, sam się przyznał ("Nie odpowiedziałem Ci na pytanie jakie postawiłeś tylko dlatego, że zareagował Admin"), a na koniec wrócił do swoich oskarżeń o pomówienia. A nismo oczywiście mu wtóruje, bo sam zachowuje się podobnie, kiedy argumenty już mu się wyczerpią. Pójdę wam na rękę i obu wrzucę sobie na czarną listę. Szkoda mi nerwów na was i wasze zakłamanie.
@  Arthass : (29 maj 2016 - 22:05) Jimmi, wyczuwam lekki dysonans w tych wypowiedziach:
"Nazywanie czyichś twierdzeń głupotami, nie jest jednoznaczne z określaniem kogoś głupcem."
a za chwilę "Głupota jest domeną głupca."
@  Noise : (29 maj 2016 - 21:49) Co tu się dzieje xDDDDDD
@  EvilKillaruna : (29 maj 2016 - 21:29) Ano. A dziękuję. Męczę się ze stroną główną póki co, szata graficzna dla kolejnego projektu webowego. Recenzje wszystkie przez to wstrzymane.
@  nismovsky : (29 maj 2016 - 21:26) Życzę owocnej pracy nad projektem, ja się uczę, żeby na szkoleniu nie dać plamy :P
@  nismovsky : (29 maj 2016 - 21:26) Mam tylko nadzieję, że po interwencji Admina każdy Moderator już wie co robić z takimi próbami shitstormów
@  nismovsky : (29 maj 2016 - 21:25) @EvilKillaruna to ja dołączam się do prośby i informuję, że każdorazowe próby wszczynania takich awantur będę raportował, bo nie podoba mi się nazywanie wierzących w ten sposób. Zwłaszcza od fanatycznego wierzącego w ateizm ;)
@  EvilKillaruna : (29 maj 2016 - 21:23) @nismo. Tak, dla mnie to również było obraźliwe, ale cóż. Wtedy zareagował Admin, więc mam nadzieję, że to będzie działało jako swego rodzaju sygnał ostrzegawczy też i na przyszłość.
@  EvilKillaruna : (29 maj 2016 - 21:22) Także naprawdę proszę o spokój, bo chcę w spokoju przysiąść dalej nad projektem. Ja ze swojej strony też pasuję, więc nie masz się o co martwić.