Witam.
Mam problem ze swoimi słuchawkami Creative Aurvana Live. Od wczoraj nie działa prawa słuchawka. Kable raczej są OK.
Czy moglibyście wskazać mi kogoś z Poznania, kto zajmuje się takimi naprawami?
Rozważam też wysłanie słuchawek do Creative na gwarancję. Nie mam jednak pudełka. Czy je przyjmą? Ile u nich trwa naprawa?
Wolę raczej zapłacić i mieć słuchawki szybko niż czekać nie wiadomo ile, aż Creative je zrobi.
Pozdrawiam.
Przełącz shoutbox Shoutbox
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Strona 1 z 1
Creative Aurvana Live - naprawa w Poznaniu? Nie działa prawa słuchawka
Napisany 20 luty 2010 - 13:42
Słuchawki były kupione na Allegro :/
Znacie może adres serwisu Creative'a? Nie chcę wysyłać do sklepowych pośredników, którzy i tak poślą to do serwisu. Wolę od razu do serwisu. Na ich stronie nie mogę znaleźć adresu.
EDIT:
Słuchawki mają tylko roczną gwarancję, więc już się nie łapię
Aktualne więc pozostaje pytanie: czy znacie kogoś w Poznaniu, kto to naprawia?
Znacie może adres serwisu Creative'a? Nie chcę wysyłać do sklepowych pośredników, którzy i tak poślą to do serwisu. Wolę od razu do serwisu. Na ich stronie nie mogę znaleźć adresu.
EDIT:
Słuchawki mają tylko roczną gwarancję, więc już się nie łapię
Aktualne więc pozostaje pytanie: czy znacie kogoś w Poznaniu, kto to naprawia?
Napisany 20 luty 2010 - 15:08
Tak naprawdę to nic nie zrobiłem. Wielokrotnie słuchawki spadały mi z biurka, ale nic się nie stało. Natomiast wczoraj słuchałem muzyki, w pewnym momencie je zdjąłem i położyłem na biurku, bo zadzwonił telefon. Potem zakładam słuchawki z powrotem i nagle prawa słuchawka nie działa. Myślałem, że to wina oprogramowania, ale podłączyłem je do mp3 playera i było to samo. Podłączyłem też słuchawki od playera pod ten kabel przedłużający od Aurvanek - działały, więc problem musi leżeć albo w samych słuchawkach albo w kabelku, tyle tylko że jak poruszam jackiem, to żadnych szumów nie ma, więc raczej kabel jest dobry.
Napisany 20 luty 2010 - 15:23
Mozliwe ze lut pękł albo kabel w trakcie gdzieś już się naderwał, musiałbyś otworzyć słuchawki i zobaczyć co tam się dzieje. Najlepiej rozebrać tą słuchawke co nie chodzi i sprawdzić miernikiem czy ma przejscie i własciwą ilość ohm. Jezeli jest przejscie i ma 32R o ile sie nie myle to wszystko jest do naprawy. Warto zmienić kabel bo ten mógł się przerwać w trakcie.
Napisany 21 luty 2010 - 13:09
Jeśli nie chcesz grzebać samemu to ja się tym w Poznaniu zajmuję
Pisz na PW jeśli jesteś zainteresowany.
iPod Video, iPod Nano 1G, Samsung Z5, iRiver E10, Vedia V39, 2x Sansa Clip
Ordnance Amplifiers DAC-1 -> miniForum 608
Etymotic HF2 @ ER-4S, Sony EX82, SV500, RE2, PL18, SHE 9500, EP630
AKG K340, Yamaha YHD-2, Elektronika TDS-5, Koss KSC75, Koss PortaPro, Philips HS900 AKG K500, AKG K240 Monitor, Philips HP1000, Tonsil SD-501, PX100, SHS 8200, KSC55
Microlab Pro1
Kable Line-Out Dock do iPodów oraz interkonekty własnej produkcji
Pianki Comply Foam T100, T140, T400, T500
Ordnance Amplifiers DAC-1 -> miniForum 608
Etymotic HF2 @ ER-4S, Sony EX82, SV500, RE2, PL18, SHE 9500, EP630
AKG K340, Yamaha YHD-2, Elektronika TDS-5, Koss KSC75, Koss PortaPro, Philips HS900 AKG K500, AKG K240 Monitor, Philips HP1000, Tonsil SD-501, PX100, SHS 8200, KSC55
Microlab Pro1
Kable Line-Out Dock do iPodów oraz interkonekty własnej produkcji
Pianki Comply Foam T100, T140, T400, T500
Prześlij ten temat:
Strona 1 z 1
Zbliżone tematy
| Temat | Forum | Rozpoczęty przez | Statystyki | Ostatni post | |
|---|---|---|---|---|---|
|
Sansa Clip+ i bezpieczne usuwanie sprzętu
|
SanDisk - Odtwarzacze | Kardithron |