Ze wspólnego zamówienia posiadałem płytki Veterana, a ówcześnie bardzo drogiego scalaka (90zł w 2005r), otrzymałem za darmo z sampli.
Trafo to zakup na allegro, podobno z radzieckiej serii sprzętu dla elektrowni w Żarnowcu, kondzie zasilania to Sikorel 4700uF z demobilu. Regulacja na razie na pasywce Aps 2x50K, dziś dojedzie drabinka 2x10K na Dale. Na płytce Wima, SilverMica i Beyshlagi. Deska, to płyta wiórowa ucięta wyrzynarką - ale to nie ma znaczenia.
Gra bardzo fajnie, lekko ściemnia przekaz (Siemensy?), dźwięk na AKD 241 jest sprężysty i szczegółowy. Pogłos na płycie Richarda Bony gra jak w Socha II, w KODO czuć potęgę bębnów taiko. Zasilanie na trafie lekko siada (do 12V), więc jutro podłaczę inny trafol, może prezencja się zmieni. Posłucham też na innych słuchawkach.
Dziś prezentacja w wersji "Deska Kastom". Obudowa czeka na wykończenie.
No i na fotce widać lapa jako źródło - wybaczcie chwilę słabości, dostałem mixy swoich nagrań mailem ;-)
PS. Na trzeciej fotce widać chinche amphenol. Przerobiłem kabel od moich militarnych słuchawek na jack<->chinch.
LT1210 - a.JPG (119,88K)
Ilość pobrań: 73
LT1210 -b.JPG (99,6K)
Ilość pobrań: 80
LT1210 - c.JPG (101,94K)
Ilość pobrań: 70
Jednocześnie zmieniłem okablowanie (srebrny Schultz), dałem drabinkę, zmieniłem trafo i porządnie zamocowałem w obudowie i osiągnąłem naprawdę super dźwięk w stosunku do wersji "deskowej". Niestety do bólu uszu mocy nie mam. Chyba zmienię rezystor od wzmocnienia ;-)
Edit:
Abyście nie mówili, że się obijam, fotki powstawania tylnego panelu:
LT1210 panel.jpg (102,77K)
Ilość pobrań: 44
LT1210 panel 2.jpg (79,52K)
Ilość pobrań: 32
Jeśli temat kogoś interesuje to tak powstawał panel (ciąg dalszy):
LT1210 - 2 miniaturka.jpg (489,47K)
Ilość pobrań: 41
Tak powstawało wnętrze:
LT1210 - 3 miniaturka.jpg (619,21K)
Ilość pobrań: 67
A tak wygląda prawie gotowy wzmak:
LT1210 - 6 miniaturka.jpg (335,72K)
Ilość pobrań: 74
Jednocześnie zmieniłem okablowanie (srebrny Schultz), dałem drabinkę, zmieniłem trafo i porządnie zamocowałem w obudowie i osiągnąłem naprawdę super dźwięk w stosunku do wersji "deskowej". Niestety do bólu uszu mocy nie mam. Chyba zmienię rezystor od wzmocnienia ;-)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie zapomnij codziennie kliknąć na Light Coorporation: http://tiny.pl/hmdzv

Pomoc

Multi cytowanie