nie znam się na tym ale może słabe baterie masz w holdku,może poeksperymentuj z bateriami i aku,baterie są chyba mocniejsze od aku
edit; może wąskim gardłem jest IC...najlepiej skontaktuj się z konstruktorem i spytaj o to
Przełącz shoutbox Shoutbox
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Holdegron Mobile - ktoś używa?
Napisany 18 luty 2010 - 12:30
włożone są właśnie baterie nie aku. co do kabla, to jest to klotz my206 i neutriki więc to chyba nie to. pewnie chodzi o sam wzmak - choć nie wiem, co on ma tam w środku niestety. a konstruktor - holdegron - nie wie niestety co to może być... widocznie coś się tu nie zgrywa, może jakieś za duże natężenie sygnału (? - tak na chłopski rozum, bo nie mam pojęcia o tych rzeczach) i z tego powodu on jakby się wycisza? ale jak by tak było, to można by zmienić we wzmaku, by to poprawić?
zauważyłem też taką rzecz, że jak podłączę wzmak i dam na sony na eq NONE (wybiorę preset Sony) - a więc wszystko na płasko - to gra on głośno, ale jak dam te same ustawienia (czyli wszystko na płasko), ale w polu CUSTOM (czyli tam, gdzie sam ustawiam eq), to już gra inaczej, ciszej.
ktoś ma takiego sony z tym suwakiem do basu i np. mxm żeby mógł to sprawdzić?
zauważyłem też taką rzecz, że jak podłączę wzmak i dam na sony na eq NONE (wybiorę preset Sony) - a więc wszystko na płasko - to gra on głośno, ale jak dam te same ustawienia (czyli wszystko na płasko), ale w polu CUSTOM (czyli tam, gdzie sam ustawiam eq), to już gra inaczej, ciszej.
ktoś ma takiego sony z tym suwakiem do basu i np. mxm żeby mógł to sprawdzić?
Mp3: iPhone 3gs 16GB, Sony NWZ E443 4GB, iPod Touch 3g 32GB,
InEar: Phonak Audéo PFE
OnEar: Sennheiser HD380Pro, Koss Porta Pro
Było: Shure SRH240, Shure SRH440, Fischer Audio Eterna, iPod Touch 2g 8GB, Holdegron Mobile
Komentarze
Kliknij, pomóż i wklej link do sygnaturki :) : Wirtualna Klinika
Było: Shure SRH240, Shure SRH440, Fischer Audio Eterna, iPod Touch 2g 8GB, Holdegron Mobile
Komentarze
Napisany 18 luty 2010 - 12:59
Ja mam i to cały czas sprawdzam. Ostatnio wymieniłem w MxM'ie op-ampy i zauważyłem podobne zjawisko kompresji, szczególnie na basie.
Później cośtam porobiłem i niby wszystko wróciło do normy. Ale nie jestem do końca przekonany czy wszystko. Zmiany są tak subtelne, że ciężko mi to stwierdzić.
Teraz testuję FiiO E5, więc na MxM'a nie mam zbytnio czasu, ale jadę na weekend do domku, więc będę miał chwilkę na porównanie obu wzmaków.
Do MxM'a mam aku Profitexx i jakąś porządną alkaliczną batkę. Porównam oba źródła zasilania
Później cośtam porobiłem i niby wszystko wróciło do normy. Ale nie jestem do końca przekonany czy wszystko. Zmiany są tak subtelne, że ciężko mi to stwierdzić.
Teraz testuję FiiO E5, więc na MxM'a nie mam zbytnio czasu, ale jadę na weekend do domku, więc będę miał chwilkę na porównanie obu wzmaków.
Do MxM'a mam aku Profitexx i jakąś porządną alkaliczną batkę. Porównam oba źródła zasilania
Headphones: Philips SHP 5401, Sennheiser HD 595, AKG K518DJ recabled, Sennheiser HD 25-1, Grado SR-60
Earphones: Audéo Phonak PFE 112, Creative EP-630, UE Triple.Fi vi, Vedia SRS300, Sony EX85
Players: iRiver Clix, Samsung Z5, Sony NWZ-S638F, Sansa Fuze RB, Vedia A10, Sony NWZ-E435F, iPod Nano 4.G
Amps: MxM, FiiO E5, FiiO E3
PC: EMU 0404 => Logitech Z4
Earphones: Audéo Phonak PFE 112, Creative EP-630, UE Triple.Fi vi, Vedia SRS300, Sony EX85
Players: iRiver Clix, Samsung Z5, Sony NWZ-S638F, Sansa Fuze RB, Vedia A10, Sony NWZ-E435F, iPod Nano 4.G
Amps: MxM, FiiO E5, FiiO E3
PC: EMU 0404 => Logitech Z4
Napisany 18 luty 2010 - 13:53
dobrze wiedzieć, że to jakieś szersze zjawisko fizyczne a nie feler mojego sprzętu
. będę wdzięczny za sprawdzenie.
Czyli coś jednak mógłbym wymienić we wzmaku, by to poprawić? Co by to mogło być najpewniej?
Czyli coś jednak mógłbym wymienić we wzmaku, by to poprawić? Co by to mogło być najpewniej?
Mp3: iPhone 3gs 16GB, Sony NWZ E443 4GB, iPod Touch 3g 32GB,
Komentarze
Komentarze
Napisany 19 luty 2010 - 01:52
W holdegronie wzmacniacz operacyjny jest chyba na podstawkach dip, więc można by go wymienić bez problemu na inny.
Sprzęt którym obecnie obracam:
Playery: * iRiver H320 ***iRiver iHP-100 *** iPod Nano 1G 4GB *** iPod Shuffle 1G 1GB *** Samsung YP-P3 8GB *** Sansa Clip 8GB *
Słuchawki: * KSP *** KSC75 *** AKG K518DJ *** ATH ES7 *** CAL *
Sprzęt który miałem:
* iRiver Spinn 8GB *** iRiver H320 *** iAudio X5 20GB *** Vedia V39 2GB *** Sony NWD-B103 1GB *** Sansa Clip 2GB *** Samsung YP-P2 8GB *** COWON O2 16GB ***iPod Video 5G *
SPRZEDAM:
1. Przenośny wzmacniacz MxM na super częściach - zestaw, nowy, tylko 250 zł !!! < - - - CLICK !
2. Stacjonarny wzmacniacz słuchawkowy - zestaw na BLACK GATE < - - - CLICK !
3. Interconnect ze srebra jack jack ! oraz IC RCA-RCA x2 SILVER ! do wzmacniacza < - - - CLICK ! - - - > iPod LOD na super kablu ! < - - - CliCk !
4. Pokrowiec silikonowy - iRiver H320 <--- CLICK !
Playery: * iRiver H320 ***iRiver iHP-100 *** iPod Nano 1G 4GB *** iPod Shuffle 1G 1GB *** Samsung YP-P3 8GB *** Sansa Clip 8GB *
Słuchawki: * KSP *** KSC75 *** AKG K518DJ *** ATH ES7 *** CAL *
Sprzęt który miałem:
* iRiver Spinn 8GB *** iRiver H320 *** iAudio X5 20GB *** Vedia V39 2GB *** Sony NWD-B103 1GB *** Sansa Clip 2GB *** Samsung YP-P2 8GB *** COWON O2 16GB ***iPod Video 5G *
SPRZEDAM:
1. Przenośny wzmacniacz MxM na super częściach - zestaw, nowy, tylko 250 zł !!! < - - - CLICK !
2. Stacjonarny wzmacniacz słuchawkowy - zestaw na BLACK GATE < - - - CLICK !
3. Interconnect ze srebra jack jack ! oraz IC RCA-RCA x2 SILVER ! do wzmacniacza < - - - CLICK ! - - - > iPod LOD na super kablu ! < - - - CliCk !
4. Pokrowiec silikonowy - iRiver H320 <--- CLICK !
Napisany 19 luty 2010 - 10:34
Widać z tego, że Sony źle trawi obciążenie o wysokiej impedancji jakim jest wzmacniacz przenośny. Włącza mu się zabezpieczenie przed hard clippingiem, więc ścisza. Pan konstruktor na pewno będzie wiedział co zrobić, żeby sony widział odpowiednio niższą impedancję, co z drugiej strony ograniczy używalność wzmaczka do sprzętu stacjonarnego lub wszelkich sygnałów z wyjść liniowych.
On the go: iRiver E10 -> Sony MDR-EX700LP
In the office: iRiver E10 -> Sennheiser HD 438
At home: modded Technics SL-PS840 -> Belkin PURE|AV optical cable -> CS4397 / CS8416 DAC -> some short wires -> Moonlight successor prototype -> Grado PS1000 / Sennheiser HD 565 Ovation
Built: Moonlight v.2, v.4, v.6, v.7, v.8, SL2, SL1, Reference; various DIY cables
Damaged: CrossRoads Mylarone X3
Had on loan: Grado SR60, Grado SR80, Sennheiser HD 580, Trekstor Vibez, Grado RS1, Sennheiser HD 650, Shure E3c, SOHA II, Lake People G93, Ramos RM850, Vedia C6, ProJect Head Box II
Sold: Cowon D2, Teclast T39 AKA Vedia V39, Grado SR325i, Grado RS2, AKG K 601, Beyerdynamic DT880 Pro, iRiver T10 2GB, iRiver clix2, Creative Aurvana Live!, Koss Porta Pro, Koss KSC-35, Sennheiser PX100, Sennheiser HD 595, Sennheiser CX300, Sennheiser HD 600, Grado GS1000, Grado GS1000i
In the office: iRiver E10 -> Sennheiser HD 438
At home: modded Technics SL-PS840 -> Belkin PURE|AV optical cable -> CS4397 / CS8416 DAC -> some short wires -> Moonlight successor prototype -> Grado PS1000 / Sennheiser HD 565 Ovation
Built: Moonlight v.2, v.4, v.6, v.7, v.8, SL2, SL1, Reference; various DIY cables
Damaged: CrossRoads Mylarone X3
Had on loan: Grado SR60, Grado SR80, Sennheiser HD 580, Trekstor Vibez, Grado RS1, Sennheiser HD 650, Shure E3c, SOHA II, Lake People G93, Ramos RM850, Vedia C6, ProJect Head Box II
Sold: Cowon D2, Teclast T39 AKA Vedia V39, Grado SR325i, Grado RS2, AKG K 601, Beyerdynamic DT880 Pro, iRiver T10 2GB, iRiver clix2, Creative Aurvana Live!, Koss Porta Pro, Koss KSC-35, Sennheiser PX100, Sennheiser HD 595, Sennheiser CX300, Sennheiser HD 600, Grado GS1000, Grado GS1000i
Napisany 19 luty 2010 - 18:33
Wzmak jest zrobiony na AD8616, SMD więc wymienić się go nie da.
Ciekawe jest to że ustawienie EQ w Sony wpływa bądź nie na ten efekt.
To trochę nie pasuje do teorii Pana Majkela że wzmacniacz w playerze
źle radzi sobie z wysoką rezystancją (bo we wzmaku na wejściu jest czysta rezystancja).
Przyznam się że nie testowałem systemu wzmak+Sony z EQ bo sam używam tylko płaskiego
ustawienia, a dokładnie EQ OFF.
Jak zmontuję jakiś egzemplarz wzmaka to sprawdzę ten efekt.
Bobby
Zrobiłem mały eksperyment z zastosowaniem co prawda innego wzmacniacza.
Faktycznie - użycie EQ, nawet na płasko, wprowadza wyraźnie większy szum i pewną
modulację poziomu dźwięku. Nie jest to może duży efekt - ale wyczuwalny.
Słyszalny też przy bezpośrednim podpięciu słuchawek do S639 (EX500).
Wynika z tego że włączenie EQ przepuszcza sygnał przez DSP który jest
niespecjalnej jakości jeśli chodzi o szum i dynamikę.
Zawsze powtarzam - lepiej znaleźć słuchawki o dobrym (dla słuchacza) dźwięku
niż kręcić EQ w playerze.
I to by było na tyle.
Bobisko
Ciekawe jest to że ustawienie EQ w Sony wpływa bądź nie na ten efekt.
To trochę nie pasuje do teorii Pana Majkela że wzmacniacz w playerze
źle radzi sobie z wysoką rezystancją (bo we wzmaku na wejściu jest czysta rezystancja).
Przyznam się że nie testowałem systemu wzmak+Sony z EQ bo sam używam tylko płaskiego
ustawienia, a dokładnie EQ OFF.
Jak zmontuję jakiś egzemplarz wzmaka to sprawdzę ten efekt.
Bobby
Zrobiłem mały eksperyment z zastosowaniem co prawda innego wzmacniacza.
Faktycznie - użycie EQ, nawet na płasko, wprowadza wyraźnie większy szum i pewną
modulację poziomu dźwięku. Nie jest to może duży efekt - ale wyczuwalny.
Słyszalny też przy bezpośrednim podpięciu słuchawek do S639 (EX500).
Wynika z tego że włączenie EQ przepuszcza sygnał przez DSP który jest
niespecjalnej jakości jeśli chodzi o szum i dynamikę.
Zawsze powtarzam - lepiej znaleźć słuchawki o dobrym (dla słuchacza) dźwięku
niż kręcić EQ w playerze.
I to by było na tyle.
Bobisko
Jam jest Chaos a to żona ma, Anarchia.
Napisany 19 luty 2010 - 20:42
Pewnie Bartek miał na myśli wersję mobile
Player: Ipod Touch 2g 32gb / Sony NWZ-A828 / Ipod Video 5G 60GB / Ipod Touch 2g 8gb / Microsoft ZUNE 30gb / Sony NWZ-A826 / Creative ZEN 2gb / Creative MuVo 64mb (łooo co za staroć :P)
Earphones: Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro / Audeo Phonak PFE111 / JVC HA-FX300 / Shure scl2 / Shure e3c / Philips SHH9700 / 2x Sony EX85 / Sony EX82 / Pioneer SE-CL22 / Audio Technica ATH-CK9 / Creative EP-630
Headphones: Sennheiser HD380 Pro / AKG K601 / Audio Technica ES10 / Philips SBC HP1000 / AKG K272HD / Sennheiser HD555 / Grado SR-60 + Bowls / AKG k518dj / AKG k414p
Amplifier: WBA HPA-03 (zwiększona moc) / MxM
Earphones: Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro / Audeo Phonak PFE111 / JVC HA-FX300 / Shure scl2 / Shure e3c / Philips SHH9700 / 2x Sony EX85 / Sony EX82 / Pioneer SE-CL22 / Audio Technica ATH-CK9 / Creative EP-630
Headphones: Sennheiser HD380 Pro / AKG K601 / Audio Technica ES10 / Philips SBC HP1000 / AKG K272HD / Sennheiser HD555 / Grado SR-60 + Bowls / AKG k518dj / AKG k414p
Amplifier: WBA HPA-03 (zwiększona moc) / MxM
Prześlij ten temat:
Zbliżone tematy
| Temat | Forum | Rozpoczęty przez | Statystyki | Ostatni post | |
|---|---|---|---|---|---|
|
ktoś ma Orange Freedom?
|
HydePark | Arina |
|
|
|
Samsung YP-U2
słuchał ktoś? |
Samsung | Arthass |
|
|
|
Przystanek Woodstock Kostrzyn 2010
ktoś się wybiera ? |
HydePark | eRazel |
|
|
|
Czy posiada ktoś odtwarzacz Ainol v6000;v8000;v9000?
|
Co kupić | odtwarzacze przenośne audio-video | power91p |
|
|
|
PL30 - ma to ktoś w Poznaniu lub okolicy?
|
Słuchawki ogólnie | Goras |
|
|

Pomoc

Multi cytowanie