Czy ktoś miał okazję upgrade'ować kabel tripelków? Chodzi mi konkretnie o ten kabelek.
Konkretnie chodzi mi o zmiany dźwięku, pomijając kwestię komfortu i wytrzymałości.
- (5 Stron)
-
- « Pierwsza
- ←
- 3
- 4
- 5
UE 10 PRO problem z ułożeniem kabla.
Napisany 05 sierpień 2010 - 22:44
To w takim razie jaki polecanie kabel do UE 10 PRO. W moim izolację już lepiłem w 3 miejscach, teraz po raz drugi rozwalił się przy jacku. Ten oryginalny jest stanowczo za sztywny. Czy te Enyo są ok, bo często się forum pojawiają. Z tego co widzę to w dziale sprzedam raczej nikt nie sprzedaje takich czy innych kabli, ani ich nie dorabia, chyba jedyne wyjście to ebay, bo na allegro tez nic nie ma. Dzięki za porady...
Napisany 06 sierpień 2010 - 18:59
enyo ma słaby dźwięk moim zdaniem. To znaczy jest lepszy od zwykłego ale zbyt krzykliwy. Kabel na czystym srebrze jest zdecydowanie lepszy.
Enyo jest giętki i przyjemny w dotyku. Więc ogólnie jako upgrade ok, ale moim zdaniem nie warto.
Enyo jest giętki i przyjemny w dotyku. Więc ogólnie jako upgrade ok, ale moim zdaniem nie warto.
Audiohead <-- zapraszamy
Napisany 09 sierpień 2010 - 14:23
A ile ten na czystym srebrze kosztuje i w ogóle gdzie go dostać. Czy raczej liczyć na dorobienie czegoś takiego w jakiejś firmie? Kupiłem moje Triple FI używane i nie chciałbym dać więcej za kabel niż same słuchawki... Ich stan idealny tylko te kable UE są do chrzanu, ten sam problem miałem UE 5 PRO. Widzę, że sam już stworzyłeś jakieś kable na podobnej bazie, ale nie wiem czy komuś chciałoby się to robić. Bo gotowych nie udało mi się znaleźć, chyba że to jakieś inne modele z NullAudio. Potrzebny byłby drut srebrny, dobry wtyk Neutrika, no ale co z wtyczkami do samych IEMów?
Ten post był edytowany przez Kojak dnia: 09 sierpień 2010 - 14:31
Prześlij ten temat:
- (5 Stron)
-
- « Pierwsza
- ←
- 3
- 4
- 5
Zbliżone tematy
| Temat | Forum | Rozpoczęty przez | Statystyki | Ostatni post | |
|---|---|---|---|---|---|