Przełącz shoutbox Shoutbox
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
- (5 Stron)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
UE 10 PRO problem z ułożeniem kabla.
Napisany 03 luty 2010 - 00:20
Dziś stałem się posiadaczem UE 10 PRO. Zdecydowałem się na z tego względu, że chciałem słuchawki, które będą dobrze tłumiły dźwięki otoczenia typu ( tramwaj, autobus, pociąg )i będą miały bardzo dobry dźięk. Wcześniej posiadałem przez krótki okres RE2, ale "bezbasie" tych słuchawek oraz ogólna niewygoda zmusiła mnie do ich sprzedania. Powiedziałem sobie, że jeśli już kupię słuchawki dokanałowe, to mają być one jednymi z najlepszych.
Pierwsze co rzuca się w oczy to rozmiar tych słuchawek, są ogromne w porównaniu do RE2. Mam problem z gąbkami do nich, bo żadne comply z zestawu nie chcą wejść mi do ucha. W związku z tym założyłem najmniejsze silikony, ale i tak czuję dużą niewygodę. Problem jest również z samym kablem, chciałem założyć słuchawki jak na obrazku ze strony UE, ale nie mogę. Boję się, że zniszczę ten kabel ciągle go wyginając. Założyłem więc słuchawki odwrotnie, kablem do dołu i jest lepiej, ale czuję że to jeszcze nie to, poza tym słuchawki w takim ułożeniu mocno odstają od uszu. Można kupić jeszcze mniejsze pianki comply niż te z zestawu?
Playery: * iRiver H320 ***iRiver iHP-100 *** iPod Nano 1G 4GB *** iPod Shuffle 1G 1GB *** Samsung YP-P3 8GB *** Sansa Clip 8GB *
Słuchawki: * KSP *** KSC75 *** AKG K518DJ *** ATH ES7 *** CAL *
Sprzęt który miałem:
* iRiver Spinn 8GB *** iRiver H320 *** iAudio X5 20GB *** Vedia V39 2GB *** Sony NWD-B103 1GB *** Sansa Clip 2GB *** Samsung YP-P2 8GB *** COWON O2 16GB ***iPod Video 5G *
SPRZEDAM:
1. Przenośny wzmacniacz MxM na super częściach - zestaw, nowy, tylko 250 zł !!! < - - - CLICK !
2. Stacjonarny wzmacniacz słuchawkowy - zestaw na BLACK GATE < - - - CLICK !
3. Interconnect ze srebra jack jack ! oraz IC RCA-RCA x2 SILVER ! do wzmacniacza < - - - CLICK ! - - - > iPod LOD na super kablu ! < - - - CliCk !
4. Pokrowiec silikonowy - iRiver H320 <--- CLICK !
Napisany 03 luty 2010 - 00:35
PMP - Cowon S9 8gb,
Słuchawki - Phonak Audéo PFE
Zestaw Stacjonarny - Valab TeraDak TDA1543 NOS DAC V4.0 --> SOHA III --> Grado sr325
Filmy/Gry - Asus Xonar DX --> Ultrasone HFI-780, Logitech Z-5450
BYŁO:
MP3 - Sony X1050, Samsung P2 4gb, Sandisk Sansa m250 2gb, Samsung Z5 2gb, Ipod Touch Igen 8gb
Słuchawki - Sennheiser MX-300, Creative ep-630, Creative ZEN Aurvana, JBL Reference 220, Shure SE210, Sony MDR-XD200, Sennheiser HD580, AKG K530, AKG K601
AMP - Pro-Ject Head Box MKII, Holdegron FMB Nano
Napisany 03 luty 2010 - 01:01
Radical, o 03 February 2010 - 00:35, powiedział:
A nie przypadkiem Flip-side mod?
IEMs: ADDIEM, Shure SCL2, Shure E2c (Kramer Mod), d-Jays | Ultimate Ears Metro.Fi2, Altec Lansing iM616,
DAC: Aune DAC MK2
AMP: Aune DAC MK2 | OTL Tube Amp, Moonlight v.7, MxM
Players: iPod Touch 2nd gen 32GB, RoCoo A (class A amp inside!) iPod Shuffle 1st gen, T60 (dead) | Vibez(R.I.P) x2, T60, Clix2, Cowon O2, Sansa Clip, Zune I gen, iPod Touch Igen
Napisany 03 luty 2010 - 01:20
Słuchawki: Audeo || D2000 || HD595 || HD448 || KPPkramer@HD414
Napisany 03 luty 2010 - 01:34
PMP - Cowon S9 8gb,
Słuchawki - Phonak Audéo PFE
Zestaw Stacjonarny - Valab TeraDak TDA1543 NOS DAC V4.0 --> SOHA III --> Grado sr325
Filmy/Gry - Asus Xonar DX --> Ultrasone HFI-780, Logitech Z-5450
BYŁO:
MP3 - Sony X1050, Samsung P2 4gb, Sandisk Sansa m250 2gb, Samsung Z5 2gb, Ipod Touch Igen 8gb
Słuchawki - Sennheiser MX-300, Creative ep-630, Creative ZEN Aurvana, JBL Reference 220, Shure SE210, Sony MDR-XD200, Sennheiser HD580, AKG K530, AKG K601
AMP - Pro-Ject Head Box MKII, Holdegron FMB Nano
Napisany 03 luty 2010 - 05:03
ace99, o 03 February 2010 - 00:20, powiedział:
Dziś stałem się posiadaczem UE 10 PRO. Zdecydowałem się na z tego względu, że chciałem słuchawki, które będą dobrze tłumiły dźwięki otoczenia typu ( tramwaj, autobus, pociąg )i będą miały bardzo dobry dźięk. Wcześniej posiadałem przez krótki okres RE2, ale "bezbasie" tych słuchawek oraz ogólna niewygoda zmusiła mnie do ich sprzedania. Powiedziałem sobie, że jeśli już kupię słuchawki dokanałowe, to mają być one jednymi z najlepszych.
Pierwsze co rzuca się w oczy to rozmiar tych słuchawek, są ogromne w porównaniu do RE2. Mam problem z gąbkami do nich, bo żadne comply z zestawu nie chcą wejść mi do ucha. W związku z tym założyłem najmniejsze silikony, ale i tak czuję dużą niewygodę. Problem jest również z samym kablem, chciałem założyć słuchawki jak na obrazku ze strony UE, ale nie mogę. Boję się, że zniszczę ten kabel ciągle go wyginając. Założyłem więc słuchawki odwrotnie, kablem do dołu i jest lepiej, ale czuję że to jeszcze nie to, poza tym słuchawki w takim ułożeniu mocno odstają od uszu. Można kupić jeszcze mniejsze pianki comply niż te z zestawu?
Ze przepraszam jakie sluchawki kupiles? UE 10 pro to AFAIR customy wiec masz na mysli chyba Triple fi 10. Flipside mod + comply powinny pomoc
Amplifiers: Moonlight v.4 portable / Moonlight v.2 mobile / Corda Move v3/ MXM / FiiO E5 / FiiO E1
Phones: MX500 / Sennheiser IE8 / ADDIEM / HD 25-1 II / cJAYS - testing / KPP "Black Beauty" / Audio-technica ESW 9 (fixed :) )/Denon AH D-5000 | Previously: EP 630/HA-FX33 Marshmallow/JBL 220/Denon C700/ qJAYS/Audio-technica ES7/PX100/KPP/SHP 895/SR 80/DT 990 Pro
Home: NAD 352 + Dali Ikon + Squeezebox Duet
Napisany 03 luty 2010 - 09:46
Dźwięk jaki te słuchawki z siebie wydają jest nieporównywalnie lepszej jakości niż ten z RE2, w każdym paśmie i chciałbym sobie Triple Fi zostawić.
Zamieniłem już kable od słuchawek miejscami, ale teraz nie da się kabla wcisnąć do końca, do gniazda słuchawki.
I znowu najlepszą pozycją dla mnie w jakiej słuchawki siedzą w uszach jest ta kablem do dołu.
Playery: * iRiver H320 ***iRiver iHP-100 *** iPod Nano 1G 4GB *** iPod Shuffle 1G 1GB *** Samsung YP-P3 8GB *** Sansa Clip 8GB *
Sprzęt który miałem:
* iRiver Spinn 8GB *** iRiver H320 *** iAudio X5 20GB *** Vedia V39 2GB *** Sony NWD-B103 1GB *** Sansa Clip 2GB *** Samsung YP-P2 8GB *** COWON O2 16GB ***iPod Video 5G *
SPRZEDAM:
1. Przenośny wzmacniacz MxM na super częściach - zestaw, nowy, tylko 250 zł !!! < - - - CLICK !
3. Interconnect ze srebra jack jack ! oraz IC RCA-RCA x2 SILVER ! do wzmacniacza < - - - CLICK ! - - - > iPod LOD na super kablu ! < - - - CliCk !
Napisany 04 luty 2010 - 20:37
Od dziś jestem Posiadaczem UE SF3Studio... i mi na średnich tipsach szarych leżą doskonale.. kabelek idzie za uchem tak jak powinien, nie czuję żadnego nacisku na małżowinę od góry, nie wpija mi się... słuchawki dobrze się układają... Może problemem jest "TWOJE UCHO" a dokładniej budowa wejścia kanału usznego? Wystarczy że wejście jest trochę pod innym kątem i uż jest mały problem.. Mój brat za cholerę nie może ich sobie ułożyć w uchu, tak by czuć komfort... kombinował na wszelakie sposoby i tez tak jak TY.. do Góry nogami.... niestety stwierdził,że Ultimate Ears w tym Shell'u nie są dla niego.
Earphones: Meizu PT850
Player: iRiver iHP-100rockboxed
RoomMusic: Marantz CD-52mk2 + Microlab Solo 7C+Audigy 2zs
Napisany 04 luty 2010 - 21:53
W słuchawkach zrobiłem flipside mod, tak jak mi poleciliście, dokładnie jeszcze przeanalizowałem sprawę na head-fi i muszę stwierdzić, że jednak jest o niebo lepiej niż na oryginalnym łączeniu. Z comply jeszcze nie słuchałem muzyki ( używam najmniejszych gumek ), ale zaraz je przetestuję.
Ogólne wrażenie słuchawki robią bardzo dobre, wygląd, jakość dźwięku, solidna konstrukcja.
Mam jedno pytanie odnośnie gwarancji Triple fi. Podobno jest ona rok, ale w jaki sposób jest honorowana? Potrzeby jest pewnie dowód zakupu w postaci paragonu, lub faktury i cały komplet ( czyli pudełko słuchawki, gąbki też ? ).
Sprzęt który miałem:
SPRZEDAM:
Napisany 04 luty 2010 - 22:02
ace99, o 04 February 2010 - 21:53, powiedział:
No, nie rozpędzaj się kolego.
CD-players: iRiver iMP-550 slimX
Earphones: UM-3w@ScSc, Phonak Audéo PFE 111 rev2,
Head Amp: Super Simple hybrid @ 6922
mój last.fm
Sprzedam: Comply T130 17zł/para +ship SolidSilver IC 60zł
Prześlij ten temat:
- (5 Stron)
-
- 1